ХХХІІ Олімпійські ігри в Токіо

Про матеріал
Презентація "Токіо 2020", в якій відображені цікаві факти олімпійських ігор в Токіо, розповідається про українських чемпіонів та призерів ігор.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

УКРАЇНА ОЧИМА СВІТУЯпонці , готуючись до Олімпійских игор - 2020, створили кімоно для кожної країни. Аби створити такий шедевр, вони ознайомилися з історією, культурою та геральдикою всіх країн-учасниць найголовніших спортивних змагань світу. Навіть звернули увагу на ідеологічні особливості їхнього розвитку. Подивіться, якою вони побачили Україну , і втілили таку красу у свій традиційний одяг - кімоно. Дякуємо за таке творче бачення нашої автентичності!

Номер слайду 5

Десять найцікавіших фактів про Олімпіаду в Токіо. Факт 1 Фактор пандемії. XXXII літні Олімпійські ігри повинні були пройти в столиці Японії Токіо в 2020 році, але через пандемію COVID-19 відбулися на рік пізніше, про що 24 березня 2020 року оголосив Міжнародний олімпійський комітет. При цьому Ігри зберегли приставку "2020" в маркетингових цілях. Це перші Олімпійські ігри, які в зв'язку з надзвичайними обставинами були перенесені, а не скасовані, а також перші в історії Олімпійські ігри, які пройшли в непарний рік.

Номер слайду 6

Факт 2 Екологічні медалі. Переможці та призери отримували нагороди з переробленої електроніки. Токійський оргкомітет Олімпійських ігор провів Tokyo 2020 Medal Project, в рамках якого жителі Японії збирали вживану побутову техніку для виробництва олімпійських та паралімпійських медалей. У період з 1 квітня 2017 року до 31 березня 2019 року на вулицях японських міст і в поштових відділеннях стояли фірмові жовті коробки. Населення закликали здавати в них непотрібні телефони і гаджети. За 2 роки учасники проекту зібрали майже 79 тонн електронних пристроїв. Після переробки з них витягли 32 кг золота, 3500 кг срібла і 2200 кг бронзи. Цього вистачило на 5000 тисяч олімпійських медалей.

Номер слайду 7

Факт 3 Олімпійські ігри в Токіо пройшли без глядачів. 8 липня уряд Японії ввів режим надзвичайної ситуації через коронавірусну інфекцію в Токіо з 12 липня по 22 серпня. На аналогічний період було продовжено дію посилених заходів проти поширення інфекції в Канагава, Сайтама і Тібі. Цей режим і заходи передбачають, зокрема, обмеження на допуск глядачів на масові заходи.

Номер слайду 8

Факт 4 Зміна гасла. Міжнародний олімпійський комітет (МОК) на сесії в Токіо затвердив зміну тексту девізу Олімпійських ігор. Тепер гасло звучатиме так: "Швидше, вище, сильніше – разом"."Це епохальна подія", — зазначив глава МОК Томас Бах, з чиєї ініціативи було змінено девіз. Рішення було прийнято одноголосно (латиною: Сitius, Аltius, Fortius - Communis). Факт 5 Ціна Олімпіади. Президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах розповів, яка сума вже витрачена на проведення літніх Олімпійських і Паралімпійських ігор в Токіо."Ми внесли $ 1,7 млрд в успіх Олімпійських та Паралімпійських ігор в Токіо. Ми забезпечуємо участь всіх НОК (національних олімпійських комітетів) і всіх команд НОК. Ми не тільки говоримо, а й діємо", — сказав Томас Бах. Факт 6 ЛГБТ. На Олімпіаду в Токіо приїхала рекордна кількість ЛГБТ-спортсменів. На Олімпійських іграх в Токіо (Японія) виступили 142 відкритих ЛГБТ-спортсмени. Виходячи з даних, ЛГБТ-олімпійці представляли 25 різних країн. За цим показником лідирує збірна США, вони привезли на Ігри 34 представники ЛГБТ. За нею йдуть команди Канади (16), Великої Британії (15) і Нідерландів (13). При цьому жінок в 8 разів більше, ніж чоловіків

Номер слайду 9

Факт 7 Талісман. Мірайтова і Сомейті – символи літніх Олімпійських і Паралімпійських ігор "Токіо 2020". За задумом автора, талісмани повинні об'єднати традиційні цінності з футуристичним зовнішнім виглядом і втілити в собі концепцію "Інновації з гармонії", яка лежить в основі олімпійського бренду "Токіо 2020". Синьо-біла і біло-рожева клітини талісманів повторюють узор на емблемі токійських ігор. Після представлення талісманів відбулося голосування з вибору імен, результати якого офіційно були затверджені 22 липня 2018 року. Талісман Олімпійських ігор отримав ім'я Мірайтова, засноване на японських словах "миру" (майбутнє) та "това" (вічність). Паралімпійський символ назвали ім'ям Сомейті – за назвою популярного сорту сакури, співзвучного з англійським "so mighty" (такий могутній / могутній).

Номер слайду 10

Факт 8"Грошовий мішок". Форвард збірної США з баскетболу Кевін Дюрант є найбільш високооплачуваним учасником Олімпійських ігор в Токіо. Доходи 32-річного Дюранта за минулий рік оцінюються в $ 75 млн. Кевін втретє візьме участь в Олімпійських іграх. У складі збірної США форвард ставав олімпійським чемпіоном в 2012 і 2016 роках. Друге місце в рейтингу найбільш високооплачуваних учасників Олімпіади посіла японська тенісистка Наомі Осака. Її доходи становлять $ 60 млн. На третьому місці розташувався партнер Дюранта по збірній США розігруючий Дем'єн Ліллард ($ 40,5 млн).

Номер слайду 11

Факт 10 Молодість vs досвід. 11-річна сирійська тенісистка Хенд Заза кваліфікувалася на Олімпійські ігри 2020 в Токіо і стала наймолодшою учасницею змагань. Дівчинка отримала собі "квиток" на змагання після того, як в Йорданії виграла Олімпійський відбірковий турнір з настільного тенісу в Західній Азії. З рахунком 4:3 сирійка перемогла в фіналі ліванську спортсменку Маріанну Саакян. Відзначимо, що Саакян 42 роки, тобто різниця між опонентками – 31 рік. Факт 9 Медальний рекорд. Учасники Олімпіади розіграли 339 комплектів нагород по 33 видах спорту. Це найбільша кількість медалей за всю історію літніх Ігор. Рекордною є й кількість видів.3 серпня 2016 року в ході 129-ї сесії Міжнародного олімпійського комітету пройшло голосування, на якому одноголосно було прийнято рішення про включення карате (ката+куміте), серфінгу, скелелазіння (швидкісне лазіння+боулдерінг+альпіністське сходження) і скейтбордингу (вуличний+ парковий) в програму Олімпійських ігор 2020 року.

Номер слайду 12

Мері Ханна. Країна: Австралія. Вік: 66 Вид: кінний спорт

Номер слайду 13

Ендрю Хой. Країна: Австралія. Вік: 62 Вид: кінний спорт

Номер слайду 14

Сантьяго Ланге. Країна: Аргентина. Вік: 59 Вид: парусний спорт

Номер слайду 15

Савате Шрестапорн. Країна: Таїланд. Вік: 58 Вид: стрільба

Номер слайду 16

Ні Ся Лянь. Країна: Люксембург. Вік: 58 Вид: настільний теніс

Номер слайду 17

Оксана Чусовітіна. Країна: Узбекистан. Вік: 46 Вид: спортивна гімнастика

Номер слайду 18

На Олімпійських іграх-2020 у Токіо встановлено новий рекорд. Бермудські Острови стали країною з найменшим населенням, яка коли-небудь вигравала золоту медаль літніх Олімпіад за всю історію.Історичне "золото" Бермудам принесла 33-річна Флора Даффі, яка перемогла в змаганнях з триатлону. Вона подолала дистанцію за 1:55:36.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Найвища нагорода складається з 6 грамів золота і 550 грамів срібла. Згідно з даними американського телеканалу CNBC така кількість дорогоцінного металу коштує 9455 і 12500 грн відповідно. Справжня вартість олімпійської золотої медалі в Токіо-2020 становить 22 тисячі гривень, що стало шоком для фанатів. Уболівальники не можуть повірити в те, наскільки це мало. Справжня вартість золотої медалі Олімпіади-2020 вразила фанатів

Номер слайду 21

- Жан Беленюк (греко-римська боротьба, 87 кг)

Номер слайду 22

 Михайло Романчук (плавання, 1500 м вільним стилем)

Номер слайду 23

Парвіз Насібов (греко-римська боротьба, 67 кг)

Номер слайду 24

Анжеліка Терлюга (карате, до 55 кг)

Номер слайду 25

Людмила Лузан та Анастасія Четверікова (веслування на байдарках і каное, каное-двійка, 500 м)

Номер слайду 26

 Олександр Хижняк (бокс, до 75 кг)

Номер слайду 27

Олена Старікова (велоспорт-трек, спринт)

Номер слайду 28

Дар'я Білодід (дзюдо, 48 кг)

Номер слайду 29

 Ігор Рейзлін (фехтування, шпага)

Номер слайду 30

Олена Костевич та Олег Омельчук (кульова стрільба, мікст)

Номер слайду 31

 Михайло Романчук (плавання, 800 метрів вільним стилем)

Номер слайду 32

Еліна Світоліна (теніс)

Номер слайду 33

Алла Черкасова (жіноча боротьба, 68 кг)

Номер слайду 34

 Ірина Коляденко (жіноча боротьба, 62 кг)

Номер слайду 35

Марта Федіна та Анастасія Савчук (артистичне плавання, дует)

Номер слайду 36

Людмила Лузан (веслування на байдарках і каное, каное-одиночка, 200 м)

Номер слайду 37

Станіслав Горуна (карате, до 75 кг)

Номер слайду 38

Владислава Алексіїва, Марина Алексіїва, Катерина Резнік, Анастасія Савчук, Ксенія Сидоренко, Марта Федіна, Аліна Шинкаренко, Єлизавета Яхно (артистичне плавання, група)

Номер слайду 39

Ярослава Магучіх (легка атлетика, стрибки у висоту).

Номер слайду 40

pptx
Додано
23 листопада 2021
Переглядів
581
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку