Хімічна наука у світі та в Україні. Видатні хіміки

Про матеріал
Хімія 9 клас Попель 2017 Матеріал для розробки уроків з теми "Узагальнення знань з хімії"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Хімічна наука у світі та в Україні. Видатні хіміки9 клас. Тема.

Номер слайду 2

переконатися у важливості розвитку хімічної науки; отримати відомості про наших видатних співвітчизників вчених-хіміків; дізнатися про розвиток хімії в Україні й підготовку майбутніх хіміків. Матеріал уроку допоможе вам:

Номер слайду 3

Нині хімія стала уже чимось звичним.І не тільки для фахівців, але й для широкого кола пересічних людей. Ми захоплюємося досягненнями цієї чудової науки. Та все ж в глибині душі сприймаємо її як щось уже належне. Та звернімося до минулого і побачимо:

Номер слайду 4

хімія (алхімія, ятрохімія – так вона називалася раніше) протягом довгого часу сприймалася як предмет романтичний. Саме ця особливість хімії навіть змушувала багатьох класиків літератури використовувати образи, навіяні міркуваннями про хімічну речовину та її творців.

Номер слайду 5

Склад хімічного виробництва. Хімічна промисловість України має дуже складну виробничу структуру. Вона охоплює близько 200 взаємопов’язаних виробництв, які об’єднані у чотири групи: гірничо-хімічна промисловість;виробництво хімічних речовин і хімічної продукції;виробництво фармацевтичних продуктів і препаратів;виробництво гумових і пластмасових виробів.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Хімічна промисловість виробляє продукцію, використовуючи хімічні методи переробки сировини й матеріалів. Важливість полягає в тому, що виробництва використовують різноманітну сировину, характеризуються істотними особливостями технологічних процесів та надзвичайно широким діапазоном застосування в національно-господарському комплексі і побуті.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Отже, в нашій країні існує потужний комплекс хімічних виробництв. Він є однією з найважливіших виробничих галузей, оскільки забезпечує глибоку комплексну переробку природних ресурсів, задовільняє потребу у традиційних і новітніх хімічних матеріалах.

Номер слайду 10

Хімічна наука й освіта в Україні. Національна академія наук має відділення хімії, об'єднує низку науково-дослідних інститутів хімічного профілю, в яких працюють тисячі науковців. Серед цих установ Інститут загальної та неорганічної хімії ім. В. І. Вернадського, Інститут органічної хімії, Інститут хімії високомолекулярних сполук, Інститут фізичної хімії ім. Л. В. Писаржевського, Інститут колоїдної хімії та хімії води ім. А. В. Думанського, Інститут проблем матеріалознавства ім. І. М. Францевича, Фізико-хімічний інститут ім. О. В. Богатського.

Номер слайду 11

Хімічна наука посідає почесне місце у нашій країні Щороку чимало випускників шкіл і ліцеїв бажає продовжити освіту на хімічних факультетах університетів України

Номер слайду 12

Маємо всі підстави стверджувати, що в молодої людини, яка цікавиться хімією і має хорошу загальноосвітню підготовку, є всі можливості для досягнення успіху на терені хімічної науки.

Номер слайду 13

Хімія задля життя

Номер слайду 14

Немає сумніву в тому, що нове покоління хіміків зробить вагомий внесок у розвиток людства.

Номер слайду 15

Домашнє завдання З Вами працювала Вчитель хімії НВК № 7 Смаковська Лілія Дмитрівнам. Хмельницький2020 Прочитати відповідний параграф підручника хімії 9 класу Підготувати проект “Провідні підприємства хімічної промисловості України” Переглянути фільм “100 Найбільших Відкриттів. Хімія” https://www.youtube.com/watch?v=Gfw. XW_Wi. Bjg та прочитати статтю “22 винаходи українців, які відомі світу” http://vse.rv.ua/article/22-vinahodi-ukrainciv-aki-vidomi-svitovi.html Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Хімія, 9 клас, Презентації
Додано
4 лютого
Переглядів
109
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку