1. Хімічний елемент, що належить до органогенних:
А) Сульфур;
Б) Карбон;
В) Фосфор;
Г) Ферум.
2. Укажіть назву сполук розчинних у воді:
А) органічні;
Б) неорганічні;
В) гідрофобні;
Г) гідрофільні.
3. Які сполуки нерозчинні у воді:
А) глюкоза;
Б) фруктоза;
В) тростинний цукор;
Г) віск.
4. Який вигляд може мати вторинна структура білків:
А) декілька сполучених між собою амінокислотних залишків;
Б) глобула;
В) ланцюг амінокислотних залишків;
Г) спіраль.
5. Сполуки, під час розщеплення яких виділяється найбільше енергії:
А) ліпіди;
Б) вуглеводи;
В) білки;
Г) вітаміни.
6. Сполуки, які забезпечують прискорення біохімічних реакцій:
А) ферменти;
Б) гормони;
В) ДНК;
Г) вітаміни.
7. Вкажіть сполуку, яка належить до біополімерів:
А) мРНК;
Б) дезоксирибоза;
В) жири;
Г) глюкоза.
8. Назвіть сполуку, до складу якої входить нуклкотид тимін:
А) тРНК;
Б) мРНК;
В) ДНК;
Г) віск.
9. Назвіть Сполуки, до складу яких входять залишки ортофосфатної кислоти:
А) моносахариди;
Б) жири;
В) АТФ;
Г) білки.
10. Що спільного й відмінного між процесами деструкції та денатурації?
11. Чим визначається специфічність дії ферментів?
12. Чому деякі тварини- мешканці спекотних місцевостей запасають багато жиру?