"Хмари зі слів" та їх використання на уроках зарубіжної літератури у 8 класі

Про матеріал
Досить цікава дидактична технологія ,яку можна застосовувати на різних уроках. Хмара містить у собі як візуальну інформацію, так і змістову лінію. Хмара слів краще запам'ятовується, а також зрозуміла кожному учневі. При такій подачі інформації кожен може більше запам'ятати , почерпнути щось важливе з виучуваної теми .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Хмарини зі слів» та їх використання на уроках зарубіжної літератури у 8 класі учитель Марина Сергіївна Саєнко 2019р. Просянська ЗОШ І-ІІІ ст.

Номер слайду 2

Не користуючись допоміжною літературою створити :

Номер слайду 3

Хмара зі слів до теми «Роди художньої літератури»1 гр.

Номер слайду 4

Хмара зі слів до теми « Етапи розвитку світової літератури» 2 група

Номер слайду 5

Хмарина зі слів ,що стосуються теми « Священні книги людства» 3 група

Номер слайду 6

Завдання. Розповісти про античну культуру та літературу давньої Греції- за допомогою цієї «хмарини»Завдання можна виконувати групою або як індивідуальне

Номер слайду 7

Завдання. За допомогою «хмарини» пропоную розповісти давньогрецький міф про троянську війну (можна використати прийом «мікрофон»)

Номер слайду 8

Інтернет –ресурси де можна створити хмари слів. Word It Out – безкоштовний англомовний сервіс для створення хмар слів, який є одним з найпростіших і зручних у використанні. Word Cloud Generation – англомовний сервіс для створення тегових хмар, який має найбільш зручну інтуїтивно зрозумілу навігацію. Wordcloud.pro – російськомовний слово-генератор, що дозволяє створювати яскраві хмари певних форм (з використанням базових шаблонів чи авторські).

Номер слайду 9

Бажаю вам успіхів у навчанні!

pptx
Додано
4 вересня 2019
Переглядів
2689
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку