Християнство. до уроку "Релігійний склад населення"

Про матеріал

Пропоную презентації з текстом до них. 9 клас з поглибленим вивченням до теми релігійний склад населення світу. Планую викласти три презентації, а потім текст до них. Презентації розраховані на 12-14 хвилин, з урахуванням роботи з картою.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Християнство

Номер слайду 3

Християнство (від грец. Χριστός - «помазаник», «мессіія») - світова релігія, заснована на життя і вчення Ісуса Христа, описаних у Новому Заповіті. Християни вірять, що Ісус з Назарета є Месія, Син Божий і Спаситель людства. Християни не сумніваються в історичності Ісуса Христа. Найбільша світова релігія як за чисельністю прихильників, яких близько 2,1 млрд, так і по географічній поширеності - в кожній країні світу є хоча б одна християнська громада

Номер слайду 4

Християнство зародилося в I столітті в Палестині. Вже за часів Нерона християнство було відоме в багатьох провінціях Римської імперії. Коріння християнського віровчення пов'язані з старозавітним іудаїзмом.  Вже через 20 років після заснування церкви християнство почало поширюватися серед інших народів.виникнення християнства

Номер слайду 5

БіБЛіЯ+(від грец. βιβλία - книги) - збори стародавніх текстів, створених на Близькому Сході протягом 15 століть (XIII в. до н. е. - II ст. н. е.), канонизированное в іудаїзмі і християнстві як Святого Письма.

Номер слайду 6

Сутність християнства. Християнство приймає старозавітну традицію шанування єдиного Бога (монотеїзм), творця Всесвіту і людини. Разом з тим основні напрямки християнства привнесли в монотеїзм ідею Трійці: (Бог Отець, Бог Син, Бог Святий Дух), єдиних по своїй божественній природі.

Номер слайду 7

Основу християнського віровчення становить Символ віри, складений «Батьками церкви» і затверджений на Нікейському (325 р) і Константинопольському (381 р) Вселенських соборах Основні риси християнства

Номер слайду 8

Вчення про Біблію. Бог створював Біблію через людей: Біблія - книга богонатхнення. Вчення про надприродних - істот. Існують три групи - Трійця, ангели і демони.

Номер слайду 9

Вчення про душу. Душа - не залежить від тіла, а значить, може існувати і без тіла. Вчення про подвійну природу Ісуса Христа. Він - Бог і людина - одночасно, тобто Богочоловік.

Номер слайду 10

Вчення про перше пришестя Ісуса Христа - в 753-му році від заснування міста Риму. Вчення про друге пришестя Ісуса Христа Час - божественна таємниця.

Номер слайду 11

Вчення про шанування пророків, апостолів і євангелистів. Вчення про загробне життя - ідея про існування в загробному житті раю і пекла.style.colorfillcolorfill.typefill.on

Номер слайду 12

Вчення про спокуту. Ісус Христос своїми стражданнями і своєю смертю спокутував гріхи всіх людей.

Номер слайду 13

Церква – храм - собор. Культові споруди

Номер слайду 14

ЗАПОВІДІ ХРИСТОВІ• Я Господь, Бог твій ... Хай не буде в тебе інших богів перед лицем Моїм. • Не бери то що тобі не дано, • Не свідчи імені Господа, Бога твого, надаремно. • Пам'ятай день суботній, щоб святити його. • Шануй свого батька та матір. • Не убий. • Не прилюбодій. • Не кради. • Не свідчи неправдиво на ближнього твого. • Не бажай дому ближнього свого, , не бажай жони ближнього свого.

Номер слайду 15

ГОЛОВНІ ХРИСТИЯНСЬКІ СВЯТА.                                                                                                 Свята поділяються на великі, середні та малі. Головні з Великих .. Різдво Христове. Свято свят -це Великдень, спогад воскресіння Ісуса Христа з мертвих. Трійця (П'ятидесятниця) - зішестя на п'ятдесятий день Святого Духа на апостолівstyle.colorfillcolorfill.typefill.on

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Розкол церкви (1054 г.) У 1054 р відбувся розпад християнської церкви на західну (Вселенську, Римсько-Католицьку) і східну (правовірним, Греко-Кафолична).  Розкол мав безліч причин: обрядові, боротьба папи римського і константинопольського патріарха за першість серед християнських патріархів, різні мови богослужіння латинь і грецький.

Номер слайду 18

Православ'я «правильне вчення» Православ'я (з грец. Ὀρθοδοξία - буквально «правильне судження», «правильне вчення» або «правильне славлення»).  З кінця XX століття існує13 загальновизнаних  автокефальних церков ідві, визнані тільки  деякими церквами.

Номер слайду 19

страны, где православная вера очень укрепилась в культуре и народном сознании. Таких государств в наше время насчитать можно ну по крайней мере, двенадцать: Россия, Грузия, Украина, Беларусь, Молдова, Румыния, Болгария, Сербия, Черногория, Македония, Греция, Кипр.страны, где православная вера очень укрепстраны, где православная вера очень укрепилась в культуре и народном сознании. Таких государств в наше время насчитать можно ну по крайней мере, двенадцать: Россия, Грузия, Украина, Беларусь, Молдова, Румыния, Болгария, Сербия, Черногория, Македония, Греция, Кипр.илась в культуре и народном сознании. Таких государств в наше время насчитать можно ну по крайней мере, двенадцать: Россия, Грузия, Украина, Беларусь, Молдова, Румыния, Болгария, Сербия, Черногория, Македония, Греция, Кипр. Країни, де православна віра дуже зміцнилася в культурі інародній свідомості. Таких держав в наш час нарахувати можна дванадцять: Росія, Грузія, Україна, Білорусь, Молдова, Румунія, Болгарія, Сербія,Чорногорія, Македонія, Греція, Кіпр.

Номер слайду 20

Православ'я на карті світу

Номер слайду 21

Католицизм. Римський папа (лат. Pontifex Romanus -«Римський понтифік»; в міжнародному праві -суверенная персона виняткового властивості (одночасно володіє трьома нероздільними функціями влади):1. Монарх Святого Престолу2. Як наступник св. Петра - видимий глава Католицької церкви і її верховний ієрарх3. Суверен міста-держави Ватикан. Франци́ск (Хо́рхе Ма́рио Берго́льо)

Номер слайду 22

Православ'я відкидає догмат про непогрішимість Папи Римського і його верховенство над усіма християнами. У католицизмі, на відміну від православ'я, існує догмат про непорочне зачаття Діви Марії. У католицизмі, на відміну від православ'я, існує догматичне уявлення про чистилище. Відмінності католицизму від православ'я

Номер слайду 23

У латинському обряді священик не може бути одруженим, у православних має право або вступити в церковний шлюб, або прийняти монаші обіти. У латинському обряді поширене вчинення хрещення шляхом окроплення, а не занурення. Осінення хрестом проводиться справа наліво у православних і зліва направо у католиків латинського обряду.

Номер слайду 24

КатоликиІталія, Франція, Іспанія, Португалія, Ірландія, Австрія, південні райони Німеччини, Польща, Чехія, Словаччина, Угорщина, Литва, Центральна і Південна Америка, Екваторіальна Африка, Філіппіни.

Номер слайду 25

Реформація - масове релігійне та суспільно-політичний рух в Європі XVI - XVII століть, спрямоване на реформування католицького християнства відповідно до Біблії.(Мартін Лютер)

Номер слайду 26

Протестантизм (лютерантство, евангелізм)Протестанти вважають, що людина може отримати прощення гріхів вірою в Ісуса Христа.- Біблія є єдиним джерелом християнського віровчення. - Біблія доступна людям на їх національними мовами. - немає культу Богородиці, святих, ангелів, ікон, число таїнств зведено до двох (хрещення і причастя). Таким чином, протестантизм визначив принциповими три положення:- порятунок особистою вірою;- священство всіх віруючих;- винятковий авторитет Біблії.

Номер слайду 27

Традиційно протестанти є найбільшою релігійною групою в Швеції, Норвегії, Данії, Фінляндії, США, Великобританії, Австралії, Нової Зеландії, Німеччині, Нідерландах, Канаді. Найбільші країни протестантизму

Номер слайду 28

pptx
Пов’язані теми
Географія, 9 клас, Матеріали до уроків
Інкл
До підручника
Географія 9 клас (Масляк П.О., Капіруліна С.Л.)
Додано
12 січня 2019
Переглядів
1165
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку