ХВОРОБИ ОРГАНІВ ДИХАННЯ ТА ЇХ ПРОФІЛАКТИКА

Про матеріал
ХВОРОБИ ОРГАНІВ ДИХАННЯ ТА ЇХ ПРОФІЛАКТИКА. Захворювання органів дихання Основні заходи профілактики захворювань
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Хвороби органів дихання та їх профілактика. Захворювання органів дихання спричиняють:віруси (грип);бактерії (туберкульоз);алергени (бронхіальна астма)

Номер слайду 2

Грип – гостре інфекційне захворювання, яке спричиняють мікроскопічні віруси. Як запобігти інфікуванню грипом: Вчасно робити щеплення. Вживати вітаміни. Уникати людних місць під час епідемії. Загартовувати організм. Дотримуватись правил гігієни.

Номер слайду 3

Пневмонія – запалення легенів. Інфекційне захворювання, що виникає як самостійна хвороба або як ускладнення інших захворювань.

Номер слайду 4

Як запобігти пневмонії: Убезпечення від зараження грипом;Уникнення людних місць під час епідемії грипу;Частіше мити руки, підтримувати імунітет;Загартовуватись та практикувати здорове харчування;Не переохолоджувати свій організм.

Номер слайду 5

Бронхіт – запалення бронхів,одне із найбільш поширених захворювань органів дихання.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Як запобігти бронхіту: Прогулянки на свіжому повітрі;Відмова від куріння;Уникнення переохолоджень;Збалансоване та вітамінізоване харчування;Своєчасне лікування гострих вірусних інфекцій.

Номер слайду 8

Туберкульоз – інфекційна хвороба, яка викликається паличкою коха і характеризується утворенням специфічних гранульом в тканинах легенів, що руйнують їх.

Номер слайду 9

Профілактика туберкульозу: Щеплення;Проходження флюорографії;Своєчасне лікування хвороби. Повноцінне харчування;Чистота на вулицях міст та громадських приміщеннях;Зелені насадження;Здоровий спосіб життя.

Номер слайду 10

Захворювання, спричинені алергенами: Бронхіальна астма. Алергічний риніт

Номер слайду 11

Хвороби, що виникають внаслідок паління: Туберкульоз, бронхіт, пневмонія, гангрена ніг, рак легенів, інфаркт міокарда, склероз кровоносних судин, емфізема легень.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Основні заходи профілактики захворювань Проведення вакцинації. Карантин (уникнення контактів із хворими). Дотримання правил особистої гігієни. Регулярне диспансерне обстеження. Загартування та збалансоване харчування.

pptx
Додано
10 січня 2023
Переглядів
2568
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку