хвороби сечовидільної системи.Біологія 8 клас

Про матеріал
хвороби сечовидільної системи.презентація дуже цікава , Біологія 8 клас , тому заходь і дивись
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентацію готувала Учениця 8-А класу Волянська Карина. Тема: хвороби сечовидільної системи

Номер слайду 2

2 Захворювання сечовидільної системи. Сечовидільна система людського організму відповідає за очищення організму та виведення води і продуктів обміну. Вона включає в себе сечовий міхур, нирки і сечовід. Коли різного роду мікроби та інфекція потрапляють в цю систему, вони можуть викликати інфекційні захворювання.Інфекціями сечовивідної системи будуть називатись інфекційні захворювання в будь-якій частині сечовидільної системи — нирках, сечовому міхурі і сечовипускальному каналі. Найчастіше від подібного роду захворювань страждає нижня частина видільної системи, тобто це сечовий міхур (цистит) і сечовипускальний канал.

Номер слайду 3

3

Номер слайду 4

4 Більшість інфекцій сечовивідних шляхів є інфекції сечового міхура. Запалення сечового міхура, що ще відоме як цистит, як правило, не є серйозним, якщо воно було вчасно виявлене та розпочато лікування. Якщо ж захворювання не діагностовано вчасно, великий ризик перекидання інфекції на нирки. В медичній практиці подібне захворювання називається пієлонефрит. У свою чергу, ниркова інфекція (пієлонефрит) є серйозним і може призвести до необоротного пошкодження організму людини.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

6 Потрапляння інфекції в організм  Зазвичай, мікроби проникають в організм людини через сечовипускальний канал. Це трубка, що відповідає за виведення сечі з сечового міхура назовні з тіла. Якщо ці мікроби потрапляють всередину уретри, вони можуть поширитись вгору в сечовий міхур і нирки, викликаючи захворювання, як цистит, чи пієлонефрит

Номер слайду 7

Потрапляння інфекції в організм7 Жінки, здебільшого, більш схильні до підхоплення такого роду інфекційних захворювань. Це пов’язано з фізіологічною особливістю будови жіночого організму. Схильність жінок до інфікування пояснюється коротшим та ширшим каналом сечовипускання. Це збільшує ризик потрапляння мікробів та початку запального процесу, особливо, якщо зважити на той факт, що часто збудником циститу чи пієлонефриту виступає кишкова паличка, що майже завжди присутня на зовнішніх статевих органах.

Номер слайду 8

Інфекції сечовивідних шляхів не завжди викликають явні симптоми. В медичній практиці зустрічається безсимптомне протікання хвороби, або з мало вираженою симптоматикою. Проте, так чи інакше, людина все ж помітить дискомфорт та болючі відчуття.8 Симптоми. Це має насторожити та стати дзвіночком для того, щоб звернутись до спеціаліста для консультації та діагностики. Адже, якщо цистит буде викликати біль при сечовипусканні та неприємні відчуття, то пієлонефрит вже є серйозною загрозою для здоров’я та життя людини.

Номер слайду 9

Сильні, постійні позиви до сечовипускання. Печіння при сечовипусканніПри частих позивах, сечі виділяється мало. Кров у сечі — сеча червоного або яскраво-рожевого кольору. Сильний запах сечіТазовий біль у жінок. Біль в прямій кишці у чоловіків. Найпоширенішими симптомами є:9

Номер слайду 10

-Відчуття тиску в органах малого таза-Дискомфорт в нижній частині живота-Часте, хворобливе сечовипускання-Кров у сечі10 Симптоми, що проявляються при циститі, наступні:

Номер слайду 11

Дякую за увагу! Карина Волянська*************Зачем?Такий же вопрос?

pptx
Додано
17 березня 2021
Переглядів
696
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку