Ідея радості життя та відкриття світу у романі Е. Портер «Поліанна»

Про матеріал
урок - тренінг за романом Е. Портер " Полліанна" містить розробку уроку та презентацію до нього. може бути використаний ,як підсумковий урок за темою.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема урокуІдея радості життя та відкриття світу у романі Е. Портер «Поліанна»

Номер слайду 2

Мета уроку. Продовжити знайомство з розділами роману, проаналізувати образ головної героїні, розкрити сутність психологічних понять «почуття радості», розвивати навички аналізу художнього твору, позитивного мислення, стимулювати розвиток творчих здібностей учнів, вміння працювати в групах; виховувати оптимізм, доброзичливість.

Номер слайду 3

Означення радостіРадість – це позитивне емоційне переживання, яке відчуває людина в ситуаціях, коли задоволені її потреби.

Номер слайду 4

Епіграф уроку. Я ніколи не вважала,що необхідно заперечувати існування труднощів,страждань і зла. Я тільки думала,що набагато краще йти назустріч невідомому бадьоро й радісно. Е. Портер

Номер слайду 5

Сонячна дитина

Номер слайду 6

Тітка Поллі- Я педантична жінка, терпіти не можу дзенькоту ножа і грюкоту дверей, люблю тишу. Чудово знаю, що таке почуття обов’язку і тому допоможу доньці своєї сестри, хоча ніколи не одобрювала її вибору.

Номер слайду 7

Вплив Поліанни на тітоньку Полі.1. Уже втретє тітонька Полі намагалася покарати Поліанну і втретє її покарання сприймалося як найвища нагорода. Міс Полі почувалася на диво безпорадною. 2. Міс Полі дозволила взяти кошеня і пса, хоча не любила цих тварин.3. Виділила для Поліанни кращу кімнатку.4. Дозволила зробити собі зачіску.5. Хвилювалася, коли мала бути гроза, а Поліанни не було вдома. Вона послала Ненсі з парасолькою назустріч.6. Коли Поліанна попала в аварію, то почала називати її люба.7. Дізналась про гру Поліанни.8. Всупереч своїй гордості, дозволила лікарю Чилтону оглянути хвору Поліанну.9. Тітонька Полі взяла шлюб з лікарем Чилтоном

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Я живу на світі вже сорок років, маю дочку Міллі, але останні п'ятнадцять років мене ніщо не радує, не тішить, бо хворію і прикута до ліжка. Мене дратує сонячне світло, вже й забула, коли дивилася на себе в люстерко, тому дуже здивувалася, коли маленька дівчинка назвала мене красунею.

Номер слайду 12

«Найкраща з усіх призм – це ти сама»

Номер слайду 13

Я самотній, хворий чоловік. Дуже полюбив Поліанну, завжди був радий її бачити в себе вдома, намагався якось її розважити, показуючи все, що в мене є. Вона так нагадувала мені її маму в юності, в яку я був закоханий. Я був би радий назвати Поліанну своєю спадкоємицею

Номер слайду 14

У мене гарна потрібна професія, я радо допомагаю людям. Живу один, та дуже сподіваюсь колись отримати прихильність міс Поллі, бо дуже її люблю. Маю гарних друзів, які також лікують людей. Тому, коли з Поліанною трапилася біда, звернувся до товариша який знається на травмах хребта. І, хвала Богові, його методики допомогли дівчинці знову встати на ноги .

pptx
Додано
22 листопада 2023
Переглядів
291
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку