Ігри та вправи для розвитку уваги учнів 1 класу

Про матеріал
У навчально-виховному процесі з молодшими школярами повинна обов'язково бути представлена гра. Це – ефективний засіб, що стимулює дітей стати кращими. Вона формує первинне усвідомлення того, що гарно, а що погано, володіє прекрасною діагностичною функцією – показує дитині, що та вміє, що знає, чого боїться, що їй подобається.
Перегляд файлу

Ігри та вправи для розвитку уваги учнів 1 класу

“Що змінилось?”

Покладіть на столі дрібні предмети. Запропонуйте дитині упродовж 30 секунд подивитись і запам’ятати,  що і де лежить. Коли учень заплющить очі, поміняйте предмети місцями. Дитина має визначити, що змінилось.

“Порівняй малюнки"

Дитина отримує пари малюнків, на яких потрібно знайти відмінності.


“Знайди букви"

Дайте учня невеликий текст із великим шрифтом. Запропонуйте знайти в кожному рядку певну букву. Фіксуйте час і кількість пропускна. Приходьте гру кілька разів, доки дитина не навчиться помічати всі букви, що містяться в тексті. Не забудьте розвалити дитину за правильно виконане завдання або за певні успіхи у його виконанні. Потім завдання можна ускладнити. Наприклад, букву “а" закреслити, а букву “н" підкреслити.

“ Маленький жук"

Приготуйте аркуш у клітинку – це поле, по якому в зазначеному напрямі повне жук. Диктуйте дитині ходи, а вона має очима відстежувати шлях жук. Наприклад, одна клітинку вгору, дві – праворуч, одна – вгору, дві – навскоси.

  • Покажи, де ти зупинився. (Якщо завдання виконувати важко, можна кожен рух жука дублювати пальчиком по клітинках).

«Розфарбуй другу половинку»

Приготуйте кілька малюнків, розрізаних навпіл. Покажіть дитині розфарбовану половину і запропонуйте другу частину розфарбувати так само, але зробити це потрібно по пам’яті .

 

 

 

 

 

doc
Додано
25 березня 2020
Переглядів
559
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку