Ігри та вправи для зняття м’язового та емоційного напруження

Про матеріал
Серед найбільш поширених причин, що викликають у дитини фізичну й емоційну втому - м'язова напруга. Вона виникає внаслідок недостатньої рухової активності, надмірного захоплення сучасними гаджетами, неправильної організації освітнього процесу.
Перегляд файлу

Ігри та вправи для зняття мязового та емоційного напруження

«Потягусі». Вихідне положення: ноги – на ширині плечей, руки – вздовж тулуба. Вдих – повільно піднімати руки через сторони вгору і підніматись на пальцях ніг. Видих – нахил вперед, вниз, руки повільно і розслаблено розхитуються внизу чи просто звисають. Повільно виконувати 4 – 6 разів.

«Дерева». Вихідне положення: ноги – на ширині плечей, руки – підняті вгору. Повільне розхитування «дерев»: вдих – нахил праворуч, видих – нахил ліворуч. У цей час руки підняті вгору. Вони, як віти, «хитаються від вітру». «Дерева» можуть хитатись вперед-назад: вдих – нахил назад, видих – вперед. Повторити вправу 4 – 6 разів у кожну сторону.

 «Ліхтарики»

Руки зігнути в ліктях, підняти вгору і розставити в сторони. Це – «ліхтарики». Пальці широко розставити в сторони, напружити – так «ліхтарики» горять. Різко стиснути пальці в кулак – «ліхтарики» вимкнути і не горять. Таким чином, змінюючи темп роботи, «вмикати і вимикати ліхтарики». По завершенню вправи кистями рук потрусити і погладити їх – зняти втому.

 

«Вийшли пальчики гулять»

Один, два, три чотири, пять –

Вийшли пальчики гулять.

Один, два, три чотири, пять –

Вже в будиночку сидять.

По черзі розгинати всі пальці, починаючи з мізинця, потім так само згинати.

Ігри на подолання рухового автоматизму

«Сова». Усі діти – мишки, хтось один – сова. Вдень сова «спить» в куточку кімнати, а мишки вільно бігають по кімнаті і пищать. Вночі сова «прокидається» і хоче зловити мишей, які повинні зупинитись і не рухатись, не ворушитись, щоб їх не впіймали. Сова «літає» між мишками, шукає того, хто поворушиться, промовляє: «Угу!Угу!» – і розмахує руками-крилами. Можна одразу домовитись, хто після кого буде совою. Також совою може ставати мишка, яка не витримала і поворушилась. Коли діти добре вивчили правила гри, вони самостійно орієнтуються за поведінкою сови.

 

 

doc
Пов’язані теми
Позашкільна освіта, Виховна робота
Інкл
Додано
28 лютого 2020
Переглядів
641
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку