Ігри з елементами загальнорозвиваючих вправ на уроці фізкультури

Про матеріал
Ігри з елементами загальнорозвиваючих вправ Перетягування через риску Гравці діляться на дві команди, які стають одна проти іншої уздовж риси, проведеної між ними. Передбачається, щоб гравці, приблизно рівні за зростом і вагою, розташовувалися один проти іншого. За кожною командою стоять лічильники очок. За сигналом вчителя гравці беруться за руки і кожна команда намагається перетягнути до себе за межу більшу кількість гравців іншої команди. Перетягнутий зобов'язаний доторкнутися долонею до долоні лічильника очок перетягнувши його команди, після чого він може піти назад за межу і знову грати за свою команду. За кожного перетягненого гравця команда отримує одне очко. Команда, яка отримала більшу кількість очок, перемагає. Перетягнутий вважається той, хто переступив межу двома ногами.
Перегляд файлу

 

Перетягування через риску

Гравці діляться на дві команди, які стають одна проти іншої уздовж риски, проведеної між ними. Передбачається, щоб гравці, приблизно рівні за зростом і вагою, розташовувалися один проти іншого. За кожною командою стоять лічильники очок. За сигналом вчителя гравці беруться за руки і кожна команда намагається перетягнути до себе за межу більшу кількість гравців іншої команди. Перетягнутий зобов'язаний доторкнутися долонею до долоні лічильника очок перетягнувши його команди, після чого він може піти назад за межу і знову грати за свою команду. За кожного перетягненого гравця команда отримує одне очко. Команда, яка отримала більшу кількість очок, перемагає. Перетягнутий вважається той, хто переступив межу двома ногами.

Естафета з елементами рівноваги

Гра проводиться подібно до лінійної естафеті з бігом, але по шляху бігунів кожної команди ставиться по одній гімнастичній лаві (рейкою вгору). Чергові гравці пробігають по рейках лавок.

Боротьба в квадратах

На майданчику креслять три квадрата: розміри першого 3x3, другого 2x2 і третього 1x1 м. У перший квадрат викликаються чотири гравця. За сигналом вони приймають положення на одній нозі, руки за спину і намагаються поштовхами плечем виштовхнути суперників з кола. Переможець залишається в квадраті, а троє переможених переходять в середній квадрат і таким же способом продовжують боротьбу. Потім залишилися двоє продовжують боротьбу в малому квадраті. Гравець, який залишився в першому квадраті, отримує 4 очки, у другому - 3, в третьому - 2, а вибув з третього - 1 очко. Закінчивши гру, четвірка йде на своє місце в шеренгу, а в перший квадрат викликається чергова четвірка. Після закінчення гри всіх четвірок можна провести фінальні змагання і виявити найсильнішого і спритного гравця.

Тягни в коло

Гравці стають із зовнішнього боку кола, міцно тримаючись за руки. За вказівкою вчителя діти рухаються по колу вправо або вліво, потім по сигналу (свистку) зупиняються і намагаються втягнути за межу кола своїх сусідів, які не роз'єднуючи рук. Хто потрапить в коло хоча б однією ногою, виходить з гри. Потім гра триває. Гравці, що не втягнуті в коло, вважаються переможцями.

Перетягування в шеренгах

Дві команди будуються в шеренги одна проти іншої. Між шеренгами проводиться риса. За сигналом гравці, взявшись попарно за руки, намагаються перетягнути один іншого за лінію. Учитель підраховує число пере тягнених гравцями кожної шеренги. Шеренга, гравці якої перетягнуть більше число противників, виграє.

Виштовхування з кола

На майданчику позначається п'ять-шість кіл діаметром по 3 м. Клас ділиться на дві команди. Капітани команд посилають в кожне коло по одному гравцеві. Кожній парі гравців, що знаходяться в колах, дається по гімнастичній палиці. Обидва гравці тримають міцно палицю в руках, затискаючи її кінець під ліктем правої або лівої руки (дивлячись за умовою). У кожного кола знаходяться виділені судді. За сигналом гравці, натискаючи на палицю, намагаються виштовхнути один одного з кола. Виштовхнути з кола надається можливість знову повернутися в коло, після чого гра продовжується до сигналу вчителя. За кожне виштовхування з кола команді, гравець якої виявився переможцем, зараховується одне очко.

 

docx
Додано
13 квітня 2020
Переглядів
526
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку