Ігрова програма до Дня Святого Валентина "Ідеальна пара"

Про матеріал

Мета заходу: Розширити світогляд учнів; підвищити їх рівень культури; ознайомити учнів з етикою; за допомогою поезії виховувати високий естетичний смак.

Для цього заходу обирається пара, які у ході ігрової програми змагаються між собою. За підсумками конкурсу обирається "Ідеальна пара". Цей захід можна проводити як для 1-4 класів так і для 5-9 класів.

Перегляд файлу

 

 

 

Ігрова програма до Дня Святого Валентина «Ідеальна пара»

 

 

 

 

 

Підготувала: Бабіч Людмила Михайлівна – педагог-організатор Святогірської ЗСШІ № 12

 

 


               «Ідеальна пара»

 

 Мета: Розширити світогляд учнів; підвищити їх рівень культури; ознайомити учнів з етикою; за допомогою поезії виховувати високий естетичний смак.  

                                                               Хід заходу:
Зал прикрашений різноманітними символами дружди: сердечками, квітами, повітряними кульками , валентинками та плакатом з малюнком пари.

ФОН № 1 на виході ведучих

ФОН 2

Ведучий. Ми щиро раді вас вітати у цій залі на святкуванні Дня Дружби, на святі «Ідеальна пара»

Ведуча. Про дружбу не говорять, про неї вже все сказано... Тож сьогодні будемо насолоджуватися захоплюючим видовищем, представленим на сцені, цікавими і веселими конкурсами та гарною музикою.

 Ведучий. Отож зі святом Вас, юності й добра, молодості й краси! Щоб у кожного в житті був справжній друг, адже це і є щастя!

Ведуча. Ось уже 120 років це свято є одним з найулюбленіших на Заході і в нашій країні. Його святкують дорослі і діти, сім’ями і в колі друзів. А прийшло воно до нас із Франції.

Ведучий. В III ст. нашої ери римський імператор Клавдій І проголосив указ, який забороняв одружуватись. Він вважав, що шлюб утримує чоловіків у домівках, а їх покликання бути хорошими солдатами і лицарями захищати Рим.

Ведуча. Молодий християнський священик Валентин не послухав наказу й потаємно вінчав юних закоханих, довідавшись про це одруження, імператор повелів заточити порушника закону у в’язницю і потім стратити.

Ведучий. У в’язниці Валентин, не маючи священних книг, різноманітив своє нежадане дозвілля тим, що писав листи доньці тюремника. Листи були такі ж прекрасні, як і донька. А молода дівчина відповіла йому взаємністю.

Ведуча. Перед стратою, саме 14 лютого, він відправив дівчині прощальну листівку з короткою фразою «Від Валентина». Цей день був днем страти. Священик був схоронений в церкві св. Праксиди в Римі, її ворота стали називатися «Вратами Валентина».

Ведучий. Ось така сумна історія, але сьогодні ми тут зібрались не для того, щоб сумувати, а для того щоб веселитись та святкувати.

Ведуча. Сьогодні на вечорі ми сподіваємось вибрати найніжнішу, найтендітнішу, найпривабливішу, найінтелектуальнішу, найчарівнішу, найтаємничішу пару .

Ведуча.  Ми вдячні всім, хто завітав до нас на вечір. Бо саме ви, дорогі друзі, своєю підтримкою та гучними аплодисментами допоможете нашим парам як найкраще себе показати.

 

 

Ведуча. Тепер зустрічаємо наше шановне журі. Оплесками будь ласка.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Ведучий. А тепер давайте краще познайомимось з нашими парами. Перед початком нашого свята, пари повинні були підготувати домашнє завдання, а саме презентацію своєї пари, це і буде нашим першим конкурсом, а наше шановне журі може оцінювати цей конкурс максимум до 3 балів (діти презентують свої пари під свої музичні композиції).

Ведучий. Зустрічаємо наші пари.   (ФОН № 3)

Пара №1  №6

Пара №2                                                                       №7

Пара №3  №8

Пара №4  №9

Пара №5  №10

 

Після демонстрації свої виступів всі діти знову повертаються на сцену.

(Фон № 2)Ведуча. Поки журі оцінює результати конкурсу, ми маємо можливість поспілкуватися.
- А ви знали, чому 14 лютого вважають Днем Дружби.   Але хто знає  що-небудь про “найдавнішу валентинку”?.
   Наприкінці ХІІІ ст. набуло популярності надсилати романтичні послання своєму другові. Найдавніша валентинка зберігається у Британському музеї в Лондоні. Ця листівка підписана герцогом Орлеанським Чарльзом 1415 року. Водночас, він був ув’язнений і таємно відправив послання своїй дружині.

  Ведуча. Наші  пари готові до другого конкурсу « Дружба з першого погляду». (фон № 4)

Умови конкурсу: станьте навпроти один одного. Уважно подивіться один на одного (10 секунд). А тепер поверніться спинами. Я буду задавати питання, кожній парі за правильну відповідь нараховується 1 бал.

(Ведуча ставить по одному запитанню кожній парі ).

 

Ведуча. 1.  Якого кольору очі в …?
2. Якого кольору сорочка?
3. Чи є годинник на руці?
4. Якого кольору волосся?
5. Яка зачіска?
6. Чи є каблучка, сережки в дівчини?

7. У що взута твоя пара?

8. У що вдягнена твоя пара?

9. Якого кольору очі в …?

10. Якого кольору волосся?

 

 Журі підраховують бали….

 

(ФОН № 2)Ведуча (уважно дивиться на другого ведучого).

Ведучий. Чому ти так на мене дивишся? В тебе є для мене новина?

Ведуча. Який ти проникливий. Я хочу оголосити наступний конкурс, який називається «Що означає мій погляд?»

Опис гри. Дівчатам даються завдання, які вони повинні показати мімікою обличчя та незначними рухами. Хлопчики повинні відгадати, що хотіли їм сказати дівчата.

Завдання. Дівчата отримують конверти з завданнями. + Пари, які справились з цим завданням отримують по 2 бали.

Наприклад.(ФОН № 5)

1. Я хочу танцювати.

2. Подаруй мені квіти.

3. Мені дуже хочеться морозива.

4. Я хочу покататися на велосипеді.

5. Подаруй мені каблучку.

6. Давай подивимось на зірки.

7. Я хочу покататися на ковзанах.

8. Зводи мене в кіно.

9. Пограй зі мною у шахи.

10. Пограй зі мною у компютерну гру.

Пари, які справились з цим завданням отримують по 2 бали.

(ФОН № 2)Ведучий.  В цей день друзі дарують один одному цукерочки, або шоколад. А ви знали, що з’їдаючи плитку шоколаду вагою 100 грамів, отримуємо 600 калорій, але їх  можна відпрацювати, танцюючи вальс впродовж 2 годин 28 хвилин.

Ведуча. Як багато танців є на світі!
Тільки вмій їх вибирати!
Є й новинки на прикметі.
Отже, нумо танцювати !

Ведуча. Всі ви полюбляєте та вмієте танцювати, а ми зараз це перевіремо. Тому оголошується конкурс №4 «Танок ідеальної пари». І зараз ми залюбки подивимося, як наші  пари будуть виконувати його, але під ту мелодію, яку ми включимо. Журі оцінює конкурс за 5-бальною шкалою. +

 

Ведуча. Але це ще не всі танці на сьогодні. Наші учасники вже виступили та поки наші судді підбивають підсумки 4 конкурсів для нас підготував танцювальний виступ хореографічний гурток…. з танком «». ЗУСТРІЧАЄМО!! !

 

Після цього конкурсу журі оголошують результати перших 4 конкурсів.

 

(ФОН № 2)Ведуча. А чи знаєте ви які традиції святкування цього свята у інших країнах, наприклад у Англії у цей день ворожать. Дівчата пишуть на папірцях чоловічі імена, заліплюють їх в глину і кидають у воду. Кулька, що спливає першою, і приносить дівчині ім’я судженого.

Ведучий. Француженки у ніч перед 14 лютого пришивають листки лавра до подушки, тоді можна побачити уві сні нареченого.

Ведуча. В Америці, Англії у день святого Валентина не зустрінете жодної жінки без букета квітів.

Ведучий. Як на мене, найбільш не ординарно День Дружби святкують в Японії. 14 лютого на головній площі Токіо відбувається щось незвичайне: кілька дівчат та хлопців, стоячи на сцені, голосно вигукують свої побажання та освідчуються в коханні. Хто зробить це голосніше, той отримує приз.

Ведуча. Багато років тому в Англії у цей день дітей наряджали в одяг дорослих. Вони ходили від хати до хати і співали пісні про Святого Валентина.

Ведучий. В Уельсі з дерева вирізали дерев’яні ложки й дарували їх своїм друзям 14 лютого. Ці ложки оздоблювали сердечками, ключиками, що означало: « Ти мій справжній друг».

Ведуча. На Сицилії існує таке повір’я: якщо молода дівчина стоятиме біля вікна півгодини перед сходом сонця напередодні Дня Валентина і перший промінь впаде на неї, то того ж року вона вийде заміж.

 

Ведуча. Подивимося, у кого з наших учасників серця б'ються в унісон. І чи є взагалі такі. Зараз перевіримо. Ми оголошуємо конкурс №5 «Половинки». (ФОН № 6 тільки тоді коли почнеться конкурс) Суть його проста. Потрібно підібрати дві половинки одного серця так, щоб вони ідеально підійшли один одному. Та пара, яка найшвидше знайде такі половинки серед безлічі інших, і буде переможцем цього конкурсу.

На столі стоять дві коробки. На одній напис «Дівчата», на другій - «Хлопці». В коробках лежать половинки сердець, вирізаних з картону. Цих половинок багато - 18 - 20 штук. Всі вони мають різні немислимо викривлені розрізи, але тільки одне серце складається з половинок, які підходять один одному по зрізу. Одна його половинка лежить в коробці «Дівчата», а інша - в коробці «Хлопці». Ось це серце, обидві половинки якого підійдуть один одному по зрізу, і потрібно знайти учасникам. Юнаки стають з одного боку столу, поряд зі своєю коробкою. Дівчата - по іншу сторону, поряд зі своєю. По команді вони дружно починають витягувати половинки зі своїх коробок і приміряти їх один з одним: одна з «дівочих» половинок повинна збігтися з однієї з хлоп'ячих. Доведеться перебрати досить багато варіантів, перш ніж знайдуться дві половинки, які співпадуть по зрізу. Та пара, яка знайде таке серце, яке після з'єднання виявиться слушною, і оголошується переможцем конкурсу та отримує 5 балів.

 

(ФОН №2) Ведуча. Ідеальна пара повинна бути ідеальною в усьому, в тому числі і в інтелектуальних заняттях, іграх. Зараз перевіримо, хто з юнаків і хто з дівчат блисне своїм незвичайним розумом, здивує нас знаннями в різних областях. Тому наступний наш конкурс № 6 має назву «Етикет». Завдання його таке:

Правильно відповісти на питання. Цей конкурс оцінюється в 1 бал за правильну відповідь.

(ФОН № 7)Пара №1: Ти знайомиш свого друга з подругою, кого першим ти повинна представити?(дівчину)

Пара № 2: Ідучи з дівчиною по вулиці ти маєш триматися праворуч від неї чи ліворуч?(праворуч).

Пара №3: Тебе знайомлять з юнаком хто перший повинен подати руку ти чи він? (дівчина).

Пара № 4: Ти запросив дівчину у кафе, хто перший має увійти в приміщення ти чи дівчина?(дівчина).

Пара №5: Ви зайшли до залу кінотеатру. Інші глядачі вже сидять, а вам треба пройти до своїх місць. Хто має першим – ти чи хлопець? (хлопець).

Пара № 6: Ти із дівчиною сидиш за столиком в кафе. Офіціант приніс вам меню. Хто першим повинен ознайомитися з меню?( дівчина).

Пара № 7: Хто з пари повинен спускатися і підніматися по сходах першим? (Спускається - чоловік, піднімається - жінка).

Пара № 8: При знайомстві у компанії, кого з початку представляють своїм знайомим? (спочатку представляють жінок, потім чоловіків).

Пара № 9: Загальновідомо, що пані прийнято дарувати квіти. А можна дарувати квіти чоловікам? (Так, але тільки в особливо урочистих випадках.)

Пара № 10: У якому порядку юнак і дівчина сідають в автомобіль?

(Юнак відкриває дверцята і пропускає дівчину, а потім сідає сам).

 

Ведучий. Ой, я забув сказати вам, що у вас буде одне завдання, обрати пару, яка вам більше подобається та ту пару, яку ви оберете, переможе у номінації «Пара глядацьких симпатій». це ми зробимо в кінці нашого заходу, за допомогою ваших оплесків. У якої пари оплесків буде більше та і переможе.

 

(ФОН№4) Ведуча. Ось вам, дорогі учасники, наш наступний конкурс № 7«Без мене ти не я , без тебе я не ти»+ суть цього конкурсу полягає в тому,  що ви повинні об’єднувати імена в пари, хто більше вгадає той і переміг, оцінюється в 1 бал.

(Завдання дається в конвертах)

1)Адам – Єва ,

2)Цезар – Клеопатра,

3)Ромео – Джульєтта,

4)Леді Діана – Принц Чарльз,

5)Наполеон  - Жозефіна,

6)Герда - Кай,

7)Гамлет – Офелія,

8)Тетяна – Онєгін,

9)Руслан – Людмила,

10)Ярославна – Князь Ігор.

Ведуча: Поки наші пари виконують завдання, я хочу бачити на цій сцені наших щасливчиків. У деяких з вас під сидіннями були заховані серця перед початком заходу. Хто знайшов виходьте на сцену та в честь свята вам треба буде позмагатися у конкурсі, а хто переможе, той отримає  подарунок.

(Всім учасникам по черзі треба перелічувати пестливі слова по черзі, на вибування. Хто залишиться останній, той і переміг.)

 

Ведуча: А зараз давайте перевіримо, як впорались із завданням наші пари.

 Ведуча йде до учасників та підраховує  правильні відповіді.

Ведучий. Зійди до мене зіркою з неба,

У сні, немов у тумані стані.

Мене лише  поклич, дай хліба,

Не потрібно слів, рукою  торкнися!

Ведуча. Так, бачу тебе на вірші потягнуло…

Ведучий. Ну ,свято таке.

Ведуча. І останній наш конкурс називається «Дотик».

 

В залі залишаються тільки дівчата. Хлопці із зав’язаними очима повинні дізнатися свою дівчину, керуючись інтуїцією.(ФОН № 8).

Ведуча. Отже, починаємо молодий чоловік пари номер 1.

По черзі хлопчик торкається рукою рук дівчат, повинен знайти свою пару.

Цей конкурс оцінюється в 3 бали.

 

Ведучий. Поки журі підраховує бали за останній конкурс, і підводить підсумки вечору, ми бурхливими оплесками підтримаємо всі пари.

Ведуча. Ну що ж настав хвилюючий момент. Запрошуємо всі пари на сцену. (ФОН № 9)

І перед тим як ми дізнаємось, яка пара сьогодні стала ідеальною, ми дізнаємось хто став «Парою глядацьких симпатій»

Звання «Пара глядацьких симпатій» отримує -  пара

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

Далі на сцену запрошується голова журі для оголошення результатів.

                                    ФАНФАРИ  НАГОРОДЖЕННЯ

Ведучий. Звання «Найвеселіша пара» отримує – пара

Ведуча. Звання «Найелегантніша  пара» отримує – пара

Ведучий. Звання «Найартистичніша пара» отримує пара

 Ведуча: Переможець у номінації « Приклад для наслідування», перемагає пара -

Ведучий: У номінації «Гармонія і взаєморозуміння», перемагає пара…

Ведуча: переможцем у номінації «Позитивний союз», стала пара….

Ведучий: у номінації «Творчий союз», перемагає пара

Ведуча: переможцем у номінації «Грація», перемагає пара…

Ведучий: титул «Єдність стилю та таланту», завоювала пара….

Ведуча. І нарешті, звання «Ідеальна пара» сьогоднішнього вечора стала пара

 

Звучать фанфари , переможцям вручають грамоти.

 ФОН № 10

Ведучий. Дякуємо всім за увагу!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Адам

  Єва

Цезар

Клеопатра

Ромео

Джульєта

Леді Діана

Принц Чарльз

Наполеон 

Жозефіна

Герда 

  Кай

Гамлет

 Офелія

Тетяна

Онєгін

Руслан

Людмила

Ярослава

Князь   Ігор

 

 

docx
Додано
15 січня 2019
Переглядів
4010
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку