Ігрова програма "Рекорди нашої школи"

Про матеріал
Ігрова програма проводиться з учнями всієї школи, щоб обрати переможців за деякими номінаціями. Також під час програми, діти матимуть змогу познайомитись з дивовижними людьми, які потрапили до книги рекордів Гінесса та також дізнатись про видатних дітей України.
Перегляд файлу

Виховний захід «Рекорди нашої школи» слайд 1

 Хід заходу.

 

Учень  1. Сьогодні нерідко можна почути в новинних випусках про сміливців, які стрибають з парашутом з висотних споруд, про кухарів, які випікають найбільший у світі торт, про найвищий або саму маленьку людину в світі, про людину, яка пішки долає сходинки найвищих хмарочосів у світі за максимально короткий час, і т.д. і т.п. Одним словом про рекорди.

 

Учень  2. Що ж таке рекорд? (слайд 2)

 Рекорд -  ( від лат., згадую, пам'ятаю)
1. Найвище досягнення, здобуте в чому-небудь.
2.Найвищий ступінь вияву чого-небудь.



Учень  3.. Рекорди серйозні і смішні, типу хто далі плюне всіх, ставляться, і кожен рік обов'язково знаходиться хтось, хто хоче побити цей рекорд, поставити свій, унікальний. Навіщо це робиться? Заради чого?  

 

Учень  3. Частіше за все мета таких рекордсменів одна - прославитися і залишити своє ім'я в століттях, ну хоча б у такий спосіб. Рекорди і досягнення записуються в спеціальній книзі, яка носить назву «Книга рекордів Гіннеса». 27 серпня 2019 року виповнилося 64 роки з того дня, як у Великобританії вийшов перший примірник

щорічної збірки видатних досягнень людства, світових рекордів, унікальних явищ і курйозів природи.

 

Мало хто знає про історію цього щорічного видання. Сьогодні я вам  розповім про те, хто ж першим додумався записати усі можливі рекорди в одну книгу. А навіщо розповідати, ви краще подивіться.

Відео на екрані «Історія виникнення книги рекордів Гіннеса»

Учень 4. Історія виникнення Книги рекордів Гіннеса описана практично в усіх підручниках з реклами та маркетингу. У 1759 році ірландець Артур Гіннес відкрив у Дубліні біля воріт Сент-Джеймс пивоварню, яка спокійно варила досить смачне пиво до середини ХХ століття. У 1833 вона була вже найбільшою в Ірландії, а до 1930 року Гіннес вже володів у Великобританії двома пивними заводами, на яких виготовлявся фірмовий міцний портер.

Однак стратегія розвитку торгової марки “Гіннес” не передбачала створення та утримання мережі пабів. Готовий продукт продавався в різних приватних закладах завдяки широкій рекламі, на яку компанія “Гіннес” не скупилася. Саме вдала реклама була тим необхідним доповненням, яке дозволило розвинути бізнес, тому компанія завжди приділяла особливу увагу рекламі.

У 1951 році на вечері, влаштованому компанією “Воксфорд” для місцевих мисливців, директор-розпорядник “Гіннеса” сер Х’ю Бівер посперечався з кимось з гостей, що золота сивка – найшвидший птах у Європі.


 

Трьома роками пізніше, знову ж таки в одному з пабів, у сера Х’ю знову виник схожа дискусія, предметом якої, як не дивно, знову виявився це й же птах. На цей раз суперечка йшла про те, хто літає швидше, золота сивка чи шотландська куріпка. Саме тоді серу Біверу прийшла в голову думка, що напевно подібні суперечки в подібних умовах є скоріше правилом, ніж винятком, і що всі вони не можуть бути негайно вирішені, оскільки немає авторитетного джерела, в якому б містилися всі необхідні дані. І дуже непогано, якби такий довідник видавався саме компанією “Гіннес”, що неминуче асоціювалося б з відомою маркою гарного пива.

Учень 5. Робота над “пивною енциклопедією” була доручена Норрісу і Россу Макуіртерам, власникам інформаційного агентства. Робота тривала цілий рік. Були досліджені численні факти, зібрані вагомі наукові підтвердження і авторитетні свідчення фахівців. У результаті 27 серпня 1955 побачило світ перше 198-ми сторінкове видання. Пізніше воно отримало широковідому сьогодні назву “Книга рекордів Гіннеса“. Вперше за всю історію друкарства бестселером став не детектив або який-небудь роман, а справжнісінький енциклопедичний довідник.

Сьогодні Книга рекордів Гіннеса англійською видається в сорока країнах світу і перекладається ще на тридцять сім мов. Насьогодні Книга рекордів Гіннеса є чи не повністю самостійною індустрією. Оскільки публіковані в ній факти досить швидко стають застарілими, то в різних країнах створені спеціальні уповноважені комісії, зайняті оглядом нових рекордів і видачею спеціальних дипломів.

 

Перша книга була схожа на довідник, але обсяг продажів тоді здивував усіх - 50 тисяч примірників за перші три місяці. За перший рік було продано більше 5 млн. примірників Книги рекордів.

 Сьогодні це багатотиражні видання в світі після Біблії.Вона друкується на 23 мовах і виходить в 100 країнах планети.

 

Учень 1. Не завжди рекорди - це бажання слави, вияв марнославства. Деякими своїми акціями люди, що ставлять рекорд, хочуть привернути увагу до тієї чи іншої проблеми суспільства. Наприклад, американський інвалід-візочник трохи більше 20 років тому скоїв одиночне подорож навколо світу з однією метою - звернути увагу на проблеми інвалідів та зібрати кошти в фонд допомоги людям, які не можуть пересуватися самостійно.

 

Учень 2. Дуже багато і дитячих рекордів.

 

Учні не виняток. У школі теж є свої рекорди і рекордсмени. І сьогодні ми пишемо нову сторінку історії школи і відкриваємо рекорди нашої школи.


Але для цього мені потрібно від вас увагу, терпіння і звичайно дисципліна.

І так починаємо наше "Гіннес шоу" 
Нам потрібна експертна комісія, давайте призначимо в неї найчесніших і самих справедливих. І сьогодні у нас в комісії…

 На протязі всього заходу я буду вас знайомити з видатними українськими дітьми, які потрапили до книги рекордів України,  а також з дивними рекордсменами світу і навіть про дивні вироби людей, які потрапили  до книги рекордів «Гіннес». Ну що ж, ми починаємо…

1  КОНКУРС

  • А я об`явити перший конкурс нашого шоу. У всіх дівчат, які приймуть участь  в нашому   конкурсі, є всі шанси потрапити до книги рекордів нашої школи.

«Міс талія». На сцену запрошуються дівчата з  самою тонкою талією .

(слайд 3)Отже, найтонша талія у світі, яку зафіксували фахівці Книги рекордів Гіннеса  належала жительці Англії на ім'я Етель Грейнджер. І маленькі обсяги у жінки виявилися не просто так і далеко не відразу. Чоловік англійки схилявся перед такою деталлю жіночого туалету, як корсет. Етель балувала чоловіка і з задоволенням його носила, а знімала буквально тільки на ніч. Причому, з кожним днем ​​Грейнджер стягувала свою талію все сильніше і сильніше. В результаті талія поступово худла і стала дорівнювати всього 33 сантиметрам. Таку талію можна обхопити двома руками. До слова, рекорд був зафіксований в 1939 році. І з тих пір жінки з меншим об'ємом талії знайти так і не вдалося.

 

  • Шановні діти , я знаю, з яким нетерпінням ви чекаєте на результат цього конкурсу і поспішаю повідомити, що переможницею стала___________________

 

В Україні ростуть дітки, які вражають своїми вміннями, наполегливістю та тим, наскільки щиро вони ставляться до того, що роблять. Я розповім вам про маленьких українців, які змогли зробити те, що не кожному дорослому під силу, діти які стали рекордсменами та потрапили до книги рекордів України.

                                                       СЛАЙД 4

Я хочу розповісти вам про найсильнішого хлопчика нашої країни,  а саме про Єгора Леоненко із Сум — найсильніший хлопчик України. У 2013 році у віці 8 років хлопчик зміг підняти штангу вагою 41 кілограм, що на 2 кілограми більше його тодішньої ваги.

Маленький рекордсмен захоплюється пауерліфтингом з 6 років, тому якщо за два роки занять він зумів досягти такого результату — то ми неодмінно почуємо про силача ще. Однак в одному із інтерв’ю Єгор зізнався, що окрім статусу найсильнішого у світі мріє стати художником.

 

 

 

Конкурс 2

   І щоб далеко не відходити від цієї номінації, давайте і у нас в школі проведемо змагання у цій номінації «Найсильніший». Але нашим хлопцям не треба буде піднімати важкі гантелі. Переможця у цій номінації ми оберемо дуже дивним способом. Треба дути на повітряну кульку так, щоб вона не впала на підлогу в той у кого кулька у повітрі затримається довше,  той і стане переможцем у цій номінації та у весь рік буде носити почесне звання «Найсильніший» учень нашої школи. А якщо хтось вважає, що це легко,  я вас можу запевнити, що це не так. Саме зараз наші конкурсанти це і перевірять. Тож бажаючі запрошуються на сцену.

 

Наш перший  2 конкурс закінчено. Переможцем став  ____________________.

 

 

 Слайд  5.

Діти, а зараз я хочу вас познайомити з самою сильною людиной, подумаєте ви. Ні, я вас познайомлю з самим сильним священиком. Канадець Kevin Fast потрапив в Книгу рекордів Гіннесса - він вважається найсильнішим в світі священиком. Він живе і працює в провінції Онтаріо, де проводить служби, одруження і хрещення в церкві Святого Павла.

 

Фасту 51 рік, він з 12-річного віку займається силовим спортом. Свого часу преподобний займався пауерліфтингом, на що його надихнув відомий канадський силач Луї Сір. Пастор регулярно бере участь в різних шоу, ставить силові рекорди. А все гонорари жертвує на благодійність.

Крім того, Фаст потрапив в Книгу рекордів Гіннеса вже вкотре - раніше він пересунув своїми силами самоскид, літак і яхту. А ще він підняв 22 жінки, яких посадив собі на спину.

 

 

 

 

 

 

 

Конкурс 3

 - Так ми продовжуємо поповнювати Книгу рекордів нашої школи.

А скільки людей темноволосих хотіли б стати блондинами ?! І, навпаки, багатоблондинок мріють стати брюнетками. Тільки один колір волосся є незвичайним і рідкісним - це рудий. Згадайте, що багато геніїв були з золотистим кольором волосся. У нашому залі теж є най, най золоті. Зараз ми і визначимо його. Золоті, прошу на сцену!

Наступний конкурс «Рудий, рудий». Саме зараз ми знайдемо самого рижого мешканця нашої школи.

  • Я з задоволенням представлю вам переможця нашого конкурсу.

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

 

Слайд 6

Наймолодша в Україні,  авторка персональної виставки картин

 

  Киянка Кіра Микитенко перевершила Пікассо, адже у свої 5 років та 10 місяців маленька художниця уже назбирала достатньої робіт для персональної виставки.

У 2014 році було представлено 30 картин, написаних олією, гуашшю, аквареллю і олівцями, в основному — натюрморти, 7 з яких були придбані відвідувачами виставки. Кірі можна також присвоїти статус наймолодшої благодійниці, адже всі виручені кошти за картини вона передала відділенню дитячої реанімації в Інституті педіатрії та гінекології Академії медичних наук України, де їй колись рятували життя.

Маленький вік, однак великий талант і ще більше серце художниці врятувало не одне життя новонароджених немовлят.

 

 

 Конкурс 4.

Черговий наш конкурс «Дядя Велетень». Як ви зрозуміли, це змагання на самого високого мешканця нашої школи. Бути самим, самим  прагне кожний. Хтось іде на рекорд через гроші, хтось бачить в цьому спосіб самовдосконалення, а хтось намагається подолати звичайну цікавість. Але наші мешканці, маючі  високий зріст, до цього не прагли, їх зріст їм подарувала сама природа. Хто ж це у нас самий високий. Прошу на сцену.

  • І переможцем став  __________________________________________

 Слайд 7

А самою високою людиноє на данний момент вважається Султан Кесен (251 см)

Султан живе в Туреччині і займається фермерством. Однак, це дається йому важко, адже він не може пересуватися без милиць або хоча б палички. Причина його швидкого зростання в пухлини гіпoфізa. Він продовжував зростати до 29 років, але лікарям вдалося зупинити цей процес.

 

 Конкурс 5.

- Ну а зараз конкурс для  найспритніших дітей нашої школи.  Тому  я і запрошую хлопців та дівчаток прийняти участь в конкурсі «Стрибунець!» .в ньому переможе той, хто більше  прострибає на скакалці за 1 хвилину. Запрошую на сцену наших учасників.

Самий тривалий марафон у стрибках через скакалку дорівнює 13 години 30 хвилин. Рекорд встановив нідерландець Едвін Лагервиж. А найбільша кількість стрибків за 1 хвилину становить 334. Цей рекорд належить англійцеві Альберту Рейнеру.

 

    - Переможцем став ____________________________________________________

   

                                                                       Слайд 8

                Наймолодший Чемпіон України з автокросу серед дорослих.

  Доволі небезпечний вид спорту обрав для себе Владислав Середенко із міста Сніжного на Донеччині — автокрос. Хто хоча б раз бачив, як відбуваються змагання з автокросу, зрозуміє, наскільки вражаюче є тим, що хлопчик розпочав свою спортивну кар’єру у 9 років.

У 2011 та 2012 році ставав Чемпіоном України серед юніорів з автомобільного кросу на міні-баггі. А у 2013 році у 13-ти річному віці переміг  інших спортсменів , серед яких було 5 майстрів спорту і 4 — кандидати в майстри спорту.

 

 Конкурс 6.

   А ми  переходимо  до  наступного  конкурсу. Це «Українська коса» (чарівний локон ) - конкурс  самої довгої коси.

Дорогі дівчата, ми хочемо доставити радість кожної із вас. І тому виміряти вашу косу запрошуємо  сюди чоловічу половину – наших хлопців.

(слайд 9)А в Україні виявили рекордсменку найдовшого волосся у дитячій категорії, нею стала 15-річна киянка – Олена Корзинюк, довжина її волосся склала 2 метри 35 см.

 

А довжина коси нашої переможниці складає -

 Переможницею стала _____________________________________________________

                                                              Слайд 10

Діти,  а ви всі любите шоколад? (слайд 10)Але напевно більше всіх в світі шоколад полюбляють у Вірменії, тому що саме там створили їстівне диво, яке важило 4 тони і 410 кг. Створили цю шоколадку місцеві кондитери, і їх дітище одразу ж занесли у Книгу рекордів Гіннеса. І тут треба зауважити, що кондитерський виріб, яке зробили з какао-бобів Гани, мало наступні розміри: 568 сантиметрів у довжину, 110 сантиметрів завширшки і 25,4 сантиметрів товщину.

 

 

 

                                                              Конкурс 7.

   - Ви всі прекрасно знаєте казку Андерсена «Дюймовочка».  Головна героїня маленького зросту. Але казки іноді   стають правдою.   І у нас є теж маленькі та гарненькі дівчата.  Де ж ти наша «Дюймовочка». 

(слайд 11)А ви знали, що на сьогоднішній день найменшою жінкою вважається жителька Індії – 18-річна Джіоті Амге, зріст якої - 62,8 см.

 А зріст нашої Дюймовочки складає -

Наша «Дюймовочка» —

 

 

Конкурс 8.

 

Ну і знову просимо хлопчиків на сцену. Конкурс «Містер акробат». Хто вміє і довше за всіх простоїть на руках. Чи є в залі смільчаки?

 

- Містером   акробатом став_______________________________________________

 

(слайд 12)А зараз я хочу розповісти вам про одного хлопчика з України, Єгор Ткач підняв автомобільную покришку однією рукою 100 разів за 7 хв 52 сек. У 2013 році хлопчик приїхав із Запорізької області спеціально, щоб показати, що в Україні підростає, направду, сильне покоління. А вже у вересні 2014 року Єгор у 14-річному віці став чемпіоном світу з гирьового триатлону, піднявши у 16-ти кілограмові гирі 106 разів за 10 хвилин.

 

 

 

 

Конкурс 9.

  В чому сенс нашого наступного конкурсу, бажаєте дізнатись?

Всі ви вже вмієте читати, а хтось навіть любить читати, але не кожен з вас це робить на час, а зараз ми це і перевіримо як швидко ви вмієте читати. Тому наш останній конкурс називається «Пташка Говорун». І з цього приводу є дуже багато рекордів, наприклад  швидкість читання 16-річної киянки Ірини Іваченко - 163 333 слова на хвилину зповним засвоєнням прочитаного. Це досягнення було офіційно зареєстровано в присутності журналістів. І таке буває. А скільки слів читаєте ви, ми зараз перевіремо. Але ми це будемо робити за 1 хвилину.

 

Переможником у номінації «Пташка Говорун» стає…

 

 

 Конкурс 10.

Ось і прийшов час провести наш останній конкурс, який називається «А, вам слабо?». Зараз ми побачимо чим цього року ви будете дивувати нашу шкільну родину.  Рекордсменів класів в цій номінації прошу на сцену.  Треба зробити  щось, що не під силу кожному.

Дипломом нагороджується:_____________________________________________

 

Відео «10 самих неймовірних рекордів Гіннесса »

 

Але на цьому наша ігрова програма не закінчується. Всі ви знаєте, що до книги рекордів потраплять іноді люди, які роблять дуже дивні справи, місцями навіть дивикуваті. Чому б і нам, в нашій школі не провести такі рекорди. Ви згодні зі мною? Але спочатку давайте подивимось відеоролік про українців, які здивували країну дивними рекордами.

І сьогодні ми поставимо два дивні рекорди. А перший такий рекорд під назвою «Найспритніший». Треба швидше всіх потрапити олівцем у пляшку, але робити це незвичним способом, це треба робити без рук. Олівець звисає на нитці, яка прив`язана

до вас за пояс ззаду.  І хто це зробить швидше, той і переміг.

  Найспритнішим стає _______________________________________.

Другий наш конкурс у цій дивній номінації називається «Витончений присідальщік», у цьому конкурсі треба затиснути між носом та губою олівець і в цьому положенні почати присідати. І та дитина, яка в такий дивний спосіб зробить більшу кількість присідань, так щоб олівець не впав на підлогу і стає переможцем.

«Витонченим присідальшіком»  стає____________________________________.

Слайд 13—переможці минулого року

            Підведення підсумків, нагородження «рекордсменів».

До речі, у книгу рекордів може потрапити кожен. Для цього треба лише захотіти встановити власний рекорд або побити той, що вже існує. У книжці вміщено правила подання заявок на реєстрацію. Після ретельної перевірки ваш рекорд буде опубліковано у «Книзі рекордів Гіннеса» або на офіційному сайті видання, і про ваші досягнення дізнається весь світ! Втім, не виключено, що ви вже є рекордсменом, хоча й не здогадуєтесь про це. Тож встановлюйте рекорди.

 

Я хочу всім побажати займатися спортом, не боятися виділитися серед інших, прагнути до перемог і перемагати. І тоді ваше ім'я обов'язково впишуть в «Книгу рекордів Гіннесса». Всім дякую!

 

 

                       Слайд 14

docx
Пов’язані теми
Педагогіка, Сценарії
Додано
10 січня 2020
Переглядів
1419
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку