Ігрова програма "Вечір знайомств"

Про матеріал
Ігрова програма "Вечір знайомств" підходить для проведення у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, а також для позакласної виховної роботи у школах та позашкіллі. Складається із веселих ігор та конкурсів з використанням імен дітей для знайомства. Розрахована на середній та старший шкільний вік
Перегляд файлу


Державний позашкільний оздоровчий заклад

санаторного типу «Ровесник»

 

 

 

Ігрова програма

 

 

«Вечір знайомств»

Описание: народні ігри для дітей, дитяча гра Ворон  

 

 

Розробила: вихователь

 Ткаченко О.В.

 

Суми – 2021 р

 


Тема. «Вечір знайомств»

Форма проведення. Ігрова програма

 

Мета: створити атмосферу затишку, сприятливі умови для згуртування дітей, виявлення лідерів, нахилів дітей, дати можливість кожній дитині реалізувати себе; розвивати творчі здібності, ініціативу, пізнавальний інтерес, почуття гумору; виховувати дружні відносини між дітьми.

Матеріал: ручки, аркуші паперу, дерев’яні палички для суш, тенісні м’ячики, альбомні листи.

 

Хід програми

І. Вступна частина.

(Звучить танцювальна музика).

Ведуча. Доброго дня, шановні друзі! Бажаю вам сьогодні гарного настрою і хорошого відпочинку на нашій ігровій програмі «Вечір знайомств». Запрошуємо всіх бути активними. Переможців буде нагороджено призами. Вже сьогодні багато хто з вас зможе заробити «ровекси». А ще ми ближче познайомимося з вами у невимушеному оточенні. Скільки ж загонів дітей зібралося у цій залі? Назвіть себе.

(Представлення загонів)

ІІ. Основна частина.

1.Розминка.

Ведучий говорить твердження і називає будь-які дії, а учасники, яким притаманні ці твердження, виконують ці дії.

Твердження:1) Ті, хто народився навесні, крикніть «ура!».2) Ті, хто любить поспати, прокукурікайте.3) Ті, хто любить дітей, обійміть сусіда праворуч.4) Ті, у кого на одязі є блисківка, виберіть пару і потанцюйте.5) Ті, хто любить троянди, поцілуйте всіх вожатих.6) Ті, у кого є в родині брати і сестри, голосно крикніть їх кількість.7) Ті, хто любить вчитися, голосно скажіть «ух!» 8)Ті, хто любить солодощі, підстрибніть на місці три рази.9)Ті, хто не хотів їхати до нас, потупайте ногами. 10) У кого є вдома котик, голосно замуркочіть.11) Чий день народження припадає на період перебування у «Ровеснику», помахайте рукою.12)Ті, хто вважають, що гру слід закінчити, покладіть руки на коліна.

 

2.Автографи для хлопців.

(матеріал: ручки, аркуші паперу).

Ведучий. Чи є у залі хлопців з іменем Олександр? Запрошуємо вас вийти до сцени.

Хлопці отримують завдання: за певний час (скажімо, 2-3 хвилини) зібрати побільше автографів дівчат. Повідомляючи ім'я переможця, ведучий оголошує, що кожен автограф рівнозначний обіцянці танцю.

3. Автографи для дівчат.

Ведучий. Запрошую вийти дівчат з ім’ям Анна. Дівчата отримують завдання: за певний час (2-3 хвилини) зібрати побільше автографів хлопців.

4. Гра «Хто пройде далі».

У грі беруть участь хлопці з ім’ям Владислав.

(Учасники гри стають в одну шеренгу вздовж умовної лінії старту.

Ведучий пропонує кожному з них пригадати якомога більше повних імен дівчат. Кожен учасник гри по черзі повинен йти вперед від лінії старту і з кожним кроком голосно називати одне повне ім'я. Уповільнювати кроки не можна. Як тільки хтось, зробивши крок, не назве імені, він повинен зупинитися і сісти на цьому місці на стілець, який йому подадуть. У гру вступає наступний її учасник. Виграє той, хто пройде далі від усіх).

 

5. Конкурс акторів.

Запрошуємо дівчат з ім’ям Юлія.

Потрібно сісти на стілець так, як сідає:

-         модниця

-         дуже втомлена людина

-         мавпа

-         бджола на квітку

-         квочка на яйце

-         товста людина в автобусі

6. Розминка. Рухівка «Я - банан».

(усі повторюють за вихователем)

 

7.  Танець із тенісними м'ячиками.

Ведуча. У світі існує багато різних видів  танців. Які з них вам відомі?

(рок-н-рол, брейк-данс, реп, чарльстон та ін.). Хай підніме руку той, хто не любить танцювати.(дивиться у зал) Тобто на дискотеку ви сьогодні не йдете?

А зараз ми проведемо під музику гру під назвою «Танець із тенісними м'ячиками».

Запрошуємо дівчат з ім’ям Софія та хлопців з ім’ям Дмитро.

(На середину залу виходять 4-5 пар. Пари стають в один ряд обличчям один до одного. Ведучий роздає кожній парі по одному тенісному м'ячику. Ці м'ячики кожна пара кладе собі на чоло і стає так, щоб можна було тримати цей м'ячик. За сигналом ведучого починає грати музика, пари танцюють, тримаючи м'ячик чолом. Виграє та пара, яка найдовше втримає м'ячик).

8. Гра «Японець».

Ведучий. Шановні друзі! Ви усі пробували чи, принаймі, чули про таку страву як суші. А з якої країни ця страва прийшла до нас? Так, Японія. Отож зараз ми проведемо гру «Японець». Запрошуємо хлопців з ім’ям Сергій.

(8-10 учасників стають в одну команду, тримаючи в руках дерев’яні палички для суш і за допомогою них під музику передають один одному по колу олівець. Спочатку паличку передають в одному напрямку, а потім - у зворотному. Музика зупиняється, у кого в цей момент залишиться паличка - виходить із гри. Якщо паличка впала на підлогу, гравець також виходить з гри. Гру повторюють стільки разів, щоб залишився 1 гравець-переможець.

9. Конкурс «Збери свою команду»

 Ведуча. У наступному конкурсі ми пропонуємо дівчатам з ім’ям Яна зібрати собі команду, з 5 чоловік. Але не просто команду, а людей, у яких було б щось спільне. Це може бути й одяг, і день народження, і любов до чогось і т. п. Якщо завдання зрозуміло, то спускайтеся в зал, і поки звучить мелодія, ви повинні зібрати свою команду і піднятися з нею на сцену. (Приходить конкурс «Збери свою команду». Учасники представляють свою нову команду)

10. Конкурс «Веселе шикування».

Виходять хлопці з ім’ям Андрій. Вони вибирають із числа глядачів собі по три учасника. Завдання: необхідно швидко вишикуватися за кольором веселки, за віком, за номером квартири.

11. Гра «Пілоти». Запрошуються 4 учасники, чиє ім’я починається на літеру «В». Кожен отримує альбомний лист. Потрібно за короткий проміжок часу зробити з паперу літачок і запустити його до зали. Чий літачок приземлиться якнайдалі, той і перемагає.

ІІІ. Заключна частина.

Підведення підсумку програми.

Ведучий. Ось і закінчується, друзі, наш вечір знайомств, своєрідний парад імен. Сподіваюсь, що наш захід допоміг вам краще пізнати один одного, знайти однодумців, повеселитися. А попереду у вас дискотека, тож, напевно, усі встигнуть познайомитися та гарно провести свій час. До нових зустрічей!

 

docx
Додано
19 березня 2021
Переглядів
1264
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку