«II Всеукраїнський урок доброти»  до Всесвітнього дня тварин

Про матеріал
«II Всеукраїнський урок доброти»  до Всесвітнього дня тварин,про гуманне та відповідальне ставлення до тварин!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«II Всеукраїнський урок доброти»  до Всесвітнього дня тваринпро гуманне та відповідальне ставлення до тварин!Підготували : Учні 6 класу. Чернівського ЗЗСО І-ІІІ ст.ім. Т. Г. Шевченка. Вч. Федевич М. П2021

Номер слайду 2

«Спробуйте бути хоча б трохи добрішими – і ви побачите, що будете не в змозі зробити поганий вчинок». Конфуцій

Номер слайду 3

Всесвітній день тварин (англ. World Animal Day) — міжнародний день, спрямований на привернення уваги людства до прав тварин та їх добробуту, що святкується кожного року 4 жовтня.Історія цього дня починається із міжнародного конгресу прихильників руху захисту прав тварин, який проходив у Флоренції (Італія) в 1931 році. Дата проведення всесвітнього дня тварин була вибрана не випадково. 4 жовтня — день пам'яті про Франциска Ассізького (віддав Богові душу 3 жовтня 1226 року), одному з найшанобливіших в католицькій церкві святих. Франциск Ассізький вважається у католиків за покровителя тварин, тому учасники конгресу і зупинилися саме на цьому дні.Ідея проведення подібного дня прижилася по всьому світу і в 2008 році різні заходи, присвячені цій даті, пройшли вже в 66 країнах світу. В Аргентині цей день святкується 29 квітня, у день пам'яті про смерть Ігнасіо Лукаса Альбаррасіна (1926), засновника Аргентинського товариства захисту тварин і автора Закону про захист тварин. Щорічно 66 країн світу проводять різні заходи у Всесвітній день тварин. В цей день різні товариства по захисту прав тварин проводять акції у багатьох країн світу. Вони закликають людей відмовитися від необдуманого знищення тварин заради задоволення своїх далеко не найголовніших потреб. Крім того, Всесвітній день тварин — це привід нагадати людям про їхню відповідальність за домашніх тварин, які для багатьох людей стали дійсно незамінними членами сім'ї.

Номер слайду 4

У багатьох країнах домашні тварини давно вважаються повноправними членами сім’ї.

Номер слайду 5

Мистецтво доброти: навчіть дитину піклуватися про інших4 жовтня, відзначається Всесвітній день захисту тварин. Цей день спрямований на привернення уваги людства до прав тварин та чергове нагадування про те, що люди – сусіди та друзі усіх живих істот. Памятайте, що за жорстоке поводження з тваринами передбачена адміністративна (ст. 89 КУп. АП) та кримінальна відповідальність (ст. 299 КК України). Жорстоке поводження до тварин являє собою побої, знущання, залякування, нацьковування на інших тварин, вчинені з хуліганських чи корисливих мотивів, що призвели до травмування, каліцтва чи загибелі тварин, а також насильницькі дії щодо тварин, спрямовані на задоволення статевої пристрасті.

Номер слайду 6

Перше товариство захисту тварин з’явилося в Англії в 1824 році. У 1978 році в Парижі, в будівлі ЮНЕСКО, урочисто проголосили Декларацію прав тварин. У 1981 році створено Всесвітнє товариство захисту тварин, у складі якого більше 300 організацій з усього світу. У 1986 році Рада Європи прийняла Конвенцію про захист експериментальних тварин, а в 1987 – про захист домашніх тварин

Номер слайду 7

Здавалося б, творити добро й робити добрі справи та вчинки простіше  простіше простого. Адже це не вимагає від людини жодних надприродних зусиль. Усього навсього необхідно лише слідувати за велінням свого серця і, роблячи щось хороше, думати про те, як приємно це буде для іншої людини. Робити добро – це допомогти літній людині перейти через дорогу, це заступитися за того, над ким знущаються. Зробити добру справу – це допомогти людині, яка послизнулася, піднятися, це зняти з дерева злякане кошенятко чи нагодувати бездомну тварину. Доброта – це поклик  душі, коли ти просто не можеш вчинити інакше, окрім як допомогти своєму другові, батькам, а навіть і просто сторонній людині, якій потрібна допомога.

Номер слайду 8

Добро – це те, що хороше, прекрасне і достойне похвали. Поняття добра співвідноситься з поняттями доброти та доброчесності. Доброю ми називаємо людину, котра несе людям добро, яке розуміється як любов, допомога, благовоління. Добрий не буває агресивним і ніколи насильно не нав'язує благ, даючи іншим можливість вільного рішення. Доброта – це якість, котра виражає себе в практичному житті, в поведінці людини, вона характеризує цілісність особистості. Тому не можна бути "добрим" в душі, але жорстоким, грубим, авторитарним у поведінці. Така поведінка руйнує "доброту”. Доброта пов'язана зі здатністю поступитися власними інтересами та амбіціями заради блага інших

Номер слайду 9

Добро - це посмішка сусіду;Добро - це молитва за ворога;Добро - це допомога немічним: Доброта – це те, що може побачити сліпий і почути глухий. Добро - це любов, ніжність, щирість!

Номер слайду 10

Вислови відомих людей про добро. Доброта – це те, що може почути глухий і побачити сліпий. Марк Твен. Спробуйте бути хоча б трохи добрішими – і ви побачите, що будете не в змозі зробити поганий вчинок. Конфуцій. Добра людина не та, яка вміє робити добро, а та, яка не вміє робити зла. В. О. Ключевський. Добро не лежить на дорозі, його випадково не підбереш. Добру людина у людини вчиться. Ч. Айтматов. Доброта – мова, якою німі можуть говорити і яку глухі можуть чути. К. Боув. Скрутне швидко забувається, пам’ятається добре. В. Биков. Найбільше задоволення, яке тільки може відчувати чесна людина, це – доставляти задоволення своїм друзям. Вольтер

Номер слайду 11

Робити добро легше, ніж бути добрим. Ж. Вольфрам. Доброта краще краси. Г. Гейне. Добрий знаходить на землі рай для себе, злий уже тут смакує своє пекло. Г. Гейне. Багатьох доводиться поважати не за те, що вони творять добро, а за те, що не приносять зла. К. Гельвецій. У внутрішньому світі людини доброта – це сонце. В. Гюго. Бути добрим дуже легко, бути справедливим – ось що важко. Гюго. Доброта і скромність – ось дві риси, які ніколи не повинні втомлювати людину. Роберт Льюїс Стівенсон. Той, хто добрий, – вільний, навіть якщо він раб; той, що злий, – раб, навіть якщо він король. Августин Аврелій. Немає риси більш рідкісної, ніж справжня доброта: більшість людей, які вважають себе добрими, тільки поблажливі або слабкі. Франсуа де Ларошфуко. Доброта - єдиний одяг, Який НЕ зношується.(Г. Девід Торо)Доброта - єдиний одяг, Який НЕ зношується.(Г. Девід Торо)

Номер слайду 12

У світі є багато речей, що загрожують нашим „меншим братам”. Щодня природні ресурси використовуються зі зловживанням, водно-болотні угіддя та ліси руйнуються через будівництво нових міст, а місця проживання живих істот перетворюють на асфальтні дороги. Крім того, незаконна торгівля дикою природою та браконьєрство призводять до зникнення цілих популяцій.

Номер слайду 13

У східних релігіях вважається, що вчинки людини визначають її долю і перевтілення. Тобто, роблячи добрі справи, можна бути спокійним за своє наступне життя.нагадати про мораль і людяність, про чуйність і взаємодопомогу. Творити добрі справи неймовірно легко, добро не вимірюється грошима, не вимагає багато часу і сил. Навіть просто добра усмішка незнайомій людині – вже здатна творити чудеса. Адже крім того, що добрі справи підвищують всім настрій, вони ще й як не можна краще впливають на самопочуття, підвищують життєвий тонус.

Номер слайду 14

Знайди тінь

Номер слайду 15

У будь-якому разі починати потрібно з себе, і тоді світ стане добрішим!О,GETTY IMAGES

Номер слайду 16

Кросворд

Номер слайду 17

Розповідь про доброту Я хочу, яка виражається в турботі про чотирилапих друзів людини. Нерідко можна спостерігати картину, як біля магазину чи під’їзду будинку сидить облізлий кіт і відчайдушно волає до людей про допомогу. Більшість з них гидливо покривляться, а деякі навіть відштовхнуть бідолаху ногою. Але за що? Що він зробив такого, щоб викликати огиду? Повірте, нічого! Мало хто замислюється, що кілька років тому цей нещасний кіт був милою пухнастою грудочкою і розчулював людей просто тим, що був красивим кошеням і забавно борсався, намагаючись пройти невелику відстань. Всім подобаються малюки-кошенята. А потім… Потім трапляється всяке. Хвостаті-вусаті позбавляються будинку через людську зраду або тому, що господар помер, або… Причини бувають різні, а результат, як правило, один — тварини виявляються на вулиці. І тепер, блукаючи вулицями в надії знайти їжу, ночуючи на теплих трубах або в підвалах, цей «пухнастий клубочок» втрачає колишню красу, поступово перетворюючись в старого облізлого кота. Всіма забутий, нікому не потрібний, він просить у перехожих тільки одного — хоч маленький шматочок ковбаски, щоб не померти з голоду. Хіба можна зневажати голодну живу істоту? Хіба вона заслужила нашу байдужість? Вважаю, що ні. Ви питаєте «Що таке добро?» Передусім, це небайдужість, готовність вчасно прийти на допомогу. Давня мудрість говорить: «…Все живе хоче того ж, чого й ти, все живе дорожить своїм життям. Зрозумій же самого себе у всякій живій істоті». Ці слова підтверджують, що треба вміти любити не тільки ближнього свого, але і будь-яку живу істоту.

Номер слайду 18

Голоси тварин. ГавкаєНявчить. РевеІрже. МукаєВиєМекаєХрюкаєКаркаєСпіваєВоркуєКвакаєГелгоче. Стрекоче

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Прислів’яІ тварина розумна, дарма, що не говорить. Буде котюзі по заслузі. Де свої собаки кусаються, там хай чужі не пхаються. З жиру собака біситься.І собака чує, хто його годує. Він, як собака на сіні: і сам не гам, і комусь не дам. Не дражни собаку, так і гавкать не буде. Свій пес як укусить, то найгірше болить. Собаці собача смерть. Як собаку годують, так він і гавка. Вовк вовчу думку має. Вовка не треба кликати з лісу, він сам прийде. Вовк  змінює  шкуру,  але  ніколи свою натуру. Вовк линяє, а вдачі не міняє. Дружба з вовком вилазить боком.І вовк свої вовченята любить. З чорної кішки білої не зробиш. Кіт з хати - миші на стіл. Кота в мішку не купують. Бійся не того собаки, що бреше, а того, що ластиться. Вдача собача, натура вовча.

Номер слайду 21

ЧОМУ ПЕС ЖИВЕ КОЛО ЛЮДИНИ Давно колись жив самітний пес. Набридло йому жити самому, пішов він шукати друга. Але хотів такого, який був би найсильнішим з істот. Порадили йому йти до вовка. Але той боявся ведмедя. Пішов пес до ведмедя, а той боїться лева. Став собака слугою у лева, а лев злякався людини. Здогадався пес, що людина — найсильніша, адже її лев боїться! Від того часу й живе пес поруч із людиною.

Номер слайду 22

І вдень, і вночі у кожусі на печі. (тік)Б’ється, стука молоток, поправляє нам садок. (летяд)Хто мене вб’є, свою кров проллє. (рамок)Йде в поле — як дощечка, а з поля — як бочечка. (аворок) Маленьке, сіреньке, а хвостик, як шило. (ашим)Сидить у куточку і тче сорочку. (кувап) Лежить на сіні, сама не їсть й іншим не дає. (акабос)Хто на собі ліс носить?(ьнело )ЗАГАДКИ ПРО ТВАРИН

Номер слайду 23

ЧОМУ КІТ І СОБАКА СВАРЯТЬСЯ Собака завжди женеться за котом тому, що колись собаки написали листа в Рим до папи римського. Нести їм довелося його через воду. Щоб собака сам тримав листа у зубах і плив, то не можна, бо забризкається. От вони найняли кота, щоб він сидів у собаки на спині і тримав листа. Так і зробили, але попередили, що коли кіт замочить листа, то собаки його розірвуть. Коли вирушили в дорогу, то собака дорогою і питає кота, чи не випустив листа, щоб даремно не везти кота на сушу. Врешті-решт собака зауважив котові, що коли буде мовчати, то він його вкине у воду. Кіт злякався і відповів, що лист є. А лист у той час упав у воду і замочився. Собака розсердився і кинув кота у воду. З того часу й пішла ворожнеча між собакою й котом .

Номер слайду 24

Мистецтво доброти: навчіть дитину піклуватися про інших

Номер слайду 25

Номер слайду 26

День тварин – це привід нагадати людям про їхню відповідальність, підвищити свідомість суспільства щодо необхідності захисту тварин.

Номер слайду 27

Згідно зі статистикою, щогодини з лиця Землі зникають безповоротно три види тварин. Щодня зникає більше 70 видів фауни і флори. За 25 останніх років біологічне різноманіття Землі скоротилося більше ніж на третину

Номер слайду 28

В нашій країні відносини у галузі охорони, використання і відтворення тваринного світу регулюються Конституцією України, Законами України „Про тваринний світ”, „Про охорону навколишнього природного середовища”, „Про мисливське господарство та полювання”, „Про захист тварин від жорсткого поводження”, “Про Червону книгу України” та іншими нормативно-правовими актами.

Номер слайду 29

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
3.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Коляса Вікторія
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    3.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
5 жовтня 2021
Переглядів
4494
Оцінка розробки
4.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку