Індивідуальні особливості сприйняття і навчання. 9 клас -презентація

Про матеріал
Індивідуальні особливості навчання Для кожної людини характерний свій індивідуальний стиль навчання. Це дає можливість людям з різними особливостями нервової системи, різними здібностями досягти успіхів у навчанні.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Індивідуальні особливості сприйняття і навчання.

Номер слайду 2

Вислови відомих людей Для вченої й освіченої людини жити – значить мислити. Цицерон. У мене немає ніякого таланту – є лише наполегливість та допитливість. А. Ейнштейн Нічого немає більш практичного, ніж хороша теорія. Л. Больцман

Номер слайду 3

Пам’ять людини. Це психічний пізнавальний процес, який полягає у фіксації, збереженні та відтворенні попереднього досвіду.

Номер слайду 4

Процеси пам’яті Запам’ятовування Збереження Відтворення Забування

Номер слайду 5

Індивідуальні особливості сприйняття. Кожна людина сприймає будь-які предмети та явища дуже індивідуально. Ми відрізняємося одне від одного провідним каналом сприйняття інформації.

Номер слайду 6

Що таке уява?Уява — це здатність до створення нових образів, це вміння помічати властивості предметів і переносити їх з одного предмета на інший, по - новому комбінуючи. Уява тісно пов’язана з мисленням, вона притаманна кожній людині. Тому наше завдання — навчитися правильно мислити.

Номер слайду 7

Розрізняють три рівні засвоєння інформації:перший — запам’ятовування та подальше відтворення матеріалу (цей рівень сприяє накопиченню знань, фактів, наукової інформації);другий — застосування інформації, знань на практиці, уміння використовувати знання в подібній ситуації, за шаблоном;третій — застосування знань у нестандартній, оригінальній ситуації, творчий підхід до розв’язання задач, трансформація та комбінація знань, самостійне оцінювання явищ.

Номер слайду 8

Піраміда навчання

Номер слайду 9

Ви пам’ятаєте, що до гігієни розумової праці належать:• створення комфортних умов роботи;• розподіл часу;• графік продуктивності праці;• правильний розпорядок дня;• активний відпочинок, уникнення перевтоми.

Номер слайду 10

ВПРАВИ ДЛЯ РОЗВИТКУ ПАМ'ЯТІЧерез 5 хвилин після пробудження якомога швидше порахувати від 100 до 1. Пограйте в гру: на кожну букву алфавіту придумайте слово. Якщо ви забули букву, чи не можете придумати слово, не зупиняйтеся, головне – швидкість. Виберіть будь яку букву алфавіту і назвіть 20 слів, що починаються з даної букви. Назвіть 20 чоловічих і 20 жіночих імен.

Номер слайду 11

Домашнє завдання. Опрацювати  §17,  https://www.youtube.com/watch?v=KCntcg. HRFLQ&ab_channel=CH%D0%A1 Виконайте тест https://naurok.com.ua/test/join?gamecode=3763591

Номер слайду 12

Дякую за увагу!

pptx
Додано
2 лютого 2022
Переглядів
5419
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку