Соціальна складова здоровя. Матеріали до уроку "Соціальне благополуччя. Цінність родини . Підтема: Шануй батька й матір".

Про матеріал
Учити розумінню цінності і неповторності життя, відповідальності за родинні стосунки і важливі чинники міцної сім'ї; розкрити формулу побудови гармонійних стосунків : Повага до себе +Повага до інших+Відповідальність за свої дії та вчинки!
Перегляд файлу

Урок 22.   Клас 9

Тема:  Соціальна складова здоров’я. Соціальне благополуччя.  Цінність родини . Підтема: Шануй батька й матір.

Мета: учити розумінню цінності і неповторності життя, відповідальності за родинні стосунки і важливі чинники міцної сімї; розкрити формулу побудови гармонійних стосунків : Повага до себе +Повага до інших+Відповідальність за свої дії та вчинки!

ХІД УРОКУ

І.Мотивація:

    Хтось народжений бути митцем, хтось — фінансовим генієм, а хтось — майбутнім олімпійцем. Та більшість людей можуть почуватися щасливими, лише виконавши особливе призначення — продовження роду. Можливо, ви або дехто з ваших друзів поки що не вважаєте це головним. Однак мине час, і створення сім’ї, народження та виховання дітей стануть найважливішими і найвідповідальнішими у вашому житті.

    Пропоную для роботи притчу «Годівниця»  

 

   Жив-був старий. Очі його втратили зір, слух притупився, і коліна тремтіли. Він майже не міг тримати в руках ложку, проливав суп, а іноді їжа випадала у нього з рота.
    Син і його дружина з огидою дивилися на нього і стали під час їжі садити старого у кут за грубку, і їжу подавали йому в старому блюдечку. Одного разу руки старого так трусилися, що він не зміг втримати блюдечко з їжею. Воно впало на підлогу й розбилася. Тоді молода невістка стала лаяти старого, а син зробив батькові дерев’яну годівницю. Тепер старий повинен був   їсти  з неї.
    Як-то раз, коли батьки сиділи за столом, в кімнату увійшов їх маленький син з шматком дерева в руках.
– Що ти хочеш зробити? – запитав батько.
– Дерев’яну годівницю, – відповів малюк. – Коли я виросту, тато і мама будуть їсти з неї.

 

  C:\Users\123\Downloads\59c200fe178f26a18175ff17ec63212a.jpg

Обговорення:

  • Які почуття виникли у вас після ознайомлення із притчею?
  • Яка заповідь була порушена у ставленні сина до свого батька?
  • Чи є в ваших родинах бабусі, дідусі? Як ви турбуєтеся про їхню старість?

 Спільно з учнями робимо висновок:  Ставлення до батьків – моральне завдання, давно вирішене людством. Про це розповідають Біблійні легенди, євангельські заповіді, численні прислів’я, казки. Батьки – ті люди, які підтримують тебе і відкривають дущу і серце. Ставтесь до своїх батьків так, як би ви хотіли, щоб ваші діти ставились до вас.

І все ж між батьками і дітьми виникає стільки протиріч, що сучасній людині час від часу незайве нагадати про це. Чи заслуговують вони на таку «любов» до себе?

   Пропоную подивитися відео « Потрібно вірити в своїх дітей»

C:\Users\123\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Word\IMG_5684.jpg

http://autta.org.ua/ua/materials/ material/Nuzhno-verit-v--svoih-detey/

Даний відеоролик про те, що не можна здаватися на шляху до своєї цілі. Головне – це віра в свої сили. Потрібно оточувати себе тими людьми, які будуть вірити в тебе. Цей відеоролик – приклад ставлення батьків до дитини. Завжди потрібно любити і підтримувати своїх дітей.

Підсумовуємо: Родина є однією із найважливіших життєвих цінностей. Здорові стосунки в родині ґрунтуються на взаємній повазі, довірі, турботі й чесності.

 

 

docx
Додав(-ла)
Білієнко Неля
До підручника
Основи здоров`я 9 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
19 лютого 2022
Переглядів
442
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку