Інфографіка "Математика у професії кухар, кондитер"

Про матеріал
Метою нашого дослідження є ідея переконати всіх, хто цього ще не розуміє, у тісному зв’язку між обраною професією і математикою. Професія кухаря – одна з небагатьох, де смакові та нюхові відчуття і сприйняття є основними професійно важливими психічними функціями. «Математика допомагає досить суб’єктивну, залежну від смаків та індивідуальних відчуттів кулінарію перетворити в науку приготування їжі». Ці слова відомого філософа Іржі Корна ми і підкріпили цілим рядом фактів. Беззаперечний зв’язок математики з професією кухаря, кондитера розумієш при вивченні предмету «Облік, калькуляція та звітність». Відношення, пропорція, відсоткові розрахунки та метод зведення до одиниці є основними математичними інструментами складання калькуляційних та технологічних карток. Ще у 18 ст. Франсуа Віет, якого називали «батьком алгебри», сказав: «Алгебра – моє основне математичне блюдо, а геометрія – десерт». У нашій роботі представлено різноманітне застосування геометричних форм у кулінарії. Математичні знання і вміння знаходити об’єм посуду, кількість рідини, площу поверхні допомогли нам відкрити декілька кулінарно-математичних лайфхаків. У процесі роботи ми неодноразово переконалися в правильності таких крилатих слів професора математики Джима Хенлі: «Математика як дослідження, як прикладна дисципліна і як творчість має багато спільного з приготуванням їжі». А ще заняття математикою розвиває людину як особистість, робить її цілеспрямованою, активною, самостійною, працьовитою, наполегливою, креативною і творчою та допомагає стати справжнім професіоналом своєї справи.
Перегляд файлу

В

МАТЕМАТИКА У МОТЙ ПРОФЕСЙ

imageКУХАР КОНДИТЕР - ЦЕ МИТЕЦЬ,ДОПОМАГАе ДОСИТЬ СУБЕКТИВНУ,

                           ХУДОЖНИК, МАТЕМАТИК                                                                  ЗАЛЕЖНУ ВЩimage

                                                                   ТВОРЕЦЬ!                                                 СМАЮВ ВЩЧУТТ!В КУТНАРIЮ ПЕРЕТВОРИТИ

imageВ НАУКУ ПРИГОТУВАННЯ 'bkl»

imageКорн

imageimageimageimageimageimageimageпри СКЛАДАНН1 кдлькулящйних ТА «ОБЛIК, кАлькуляцт ТА звитн:сть» -

ТАНДЕМ МАТЕМАТИКИ kYIlIHApiТЕХНОЛОПЧНИХ КАРТ використовуетуса:

МЕТОД ЗВЕДЕННЯ до ОДИНИЦ1

ВЩНОШЕННЯ, ПРОПОРЦЙ ТА %

imageimageГЕОМЕТР'Я ЯК МАТЕМАТИЧНИЙ ДЕСЕРТ ТА Г ОМЕТР\Я ДЕСЕРТЕ

«АЛГЕБРА - мое ОСНОВНЕ БЛЮДО, А ГЕОМЕТР'Я - ДЕСЕРТ»

Франсуа BieT

imageimageimageimageГЕОМЕТРIЯ ПОСУДУ

image

imageimageimage                                                                               imageimage                image        image        image КУЛ\НАРНО-МАТЕМАТИЧН' imageЛАЙФХАКИ

                                                 ВИГЩНШЈЕ ЗАМОВИТИ ОДНУ                                                                                                              А ТАК МОЖНА ВШЛИТИ ПОЛОВИНУ ВОДИ

                                                 ЫЛЬШУ ПЩУ, чм ДВ' МЕНШИХ                                                                                                                          З ЦИЛЖДРИЧНОТ ПОСУДИНИ

КУЛIНАРН1 ЕКСТРЕМУМИ

imageimageimageimageНАЙБТЬША ПЩАНАЙБ'ЛЬШИЙ В СВ•П

ОМЛЕТ- ТОННИ

площЕю 1262,65 ма

                                                                                                         НАЙДОВША КОВБАСА-                                               НАЙБТЬШИЙ

                                                                                                               З КМ 837 МЕТРIВ                                                    ВАРЕНИК -85 КГ

ПТУ N 2 50 м:стД КАРЛВКИ

pdf
Додано
20 січня 2021
Переглядів
1683
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку