Інформація про участь у Всеукраїнській акції " Годівничка "

Про матеріал
Інформація про участь у Всеукраїнскій акції " Годівничка " еколого -натуралістиного гуртка. Довготривалий проєкт, який дозволяє систематично проводити підгодівлю зимуючих птахів, спостерігати за ними.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Всеукраїнська акція « Годівничка» Гурток « Знавці лікарських рослин »Івано –Франківського обласного еколого – натуралістичного центру учнівської молодіпри Середньоберезівському ліцеїКерівник гуртка: Данилюк Ірина Іванівна« Дбати про пернатих – основне завдання юннатів»

Номер слайду 2

План участі у акціїВступ. Вивчення орнітофауни Косівщини. Бесіда Перегляд відеофільму « Зимуючі птахи Косівщини »Виготовлення годівничок. Догляд за годівничками та вчасне поповнення запасів кормів. Підсумок – звіт « Як ми допомагали птахам взимку »Заняття до Міжнародного дня птахів 1 квітня. Виставка малюнків « Мій улюблений птах »

Номер слайду 3

Вступ Зимові горобці. Ріка заснула в берегах. Село сотається димками. Як чорні черги у снігах,стоять похнюплені паркани. А на малому деревціз такою гілкою рогатоюлузають зиму горобціі літо-літечко пригадують… Ліна Костенко Синички на снігу. Синиці голодом намлілись –така зима, така зима!.. Оце б у вирій полетіти,-так батьківщини ж там нема. Ліна Костенко

Номер слайду 4

Влітку природа дуже багата їжею для звірів і птахів. Але в холодну зиму птахам важко зимувати. Не тому, що холодно, а через брак їжі. Багато птахів вмирають від голоду. Яке щастя для бідних пташок, якщо вони знаходять годівниці з їжею! Відсутність корму набагато страшніше для птахів, ніж люті морози, адже у них є пухнасте пір’я. Недарма є прислів’я: «Хто ситий, тому і холод не страшний». Їжа дає життєву енергію. На зиму у нас залишаються горобці, голуби, ворони, сороки, синиці, галки та інші птахи. Сіренького жвавого горобця ми всі добре знаємо та завжди бачимо його на вулицях. Голуби — посланці кохання і миру — одні з найпоширеніших птахів в містах та селищах. Пернаті — наші друзі, їх не можна залишати в біді. Взимку вони слабкі та безпорадні перед голодом і холодом, тому їх обов’язково треба підгодовувати. Як підрахували орнітологи, одна годівниця може врятувати від голодної смерті до п’ятдесяти синиць за зиму. Отже, птахи взимку потребують нашої допомоги. «Нагодуй синицю взимку, згадає тебе навесні», – говорить народна мудрість. Настане літо, та птахи допоможуть врятувати наші сади й поля від небажаних комах.

Номер слайду 5

Вивчення орнітофауни Косівщини. Серед чарівної природи України особливе місце займає Косівщина. Орнітофауна Косівщини нараховує понад 150 видів птахів, з яких 89 – є перелітними, решта – зимуючими. Бесіда « Птахи нашого краю » Перегляд відеофільму « Зимуючі птахи Косівщини » Покликання на відео :https://youtu.be/a. LIRx. Xuqm. Fs

Номер слайду 6

Виготовлення годівничок. Гуртківці з захопленням виготовляли годівнички з пластикових пляшок, відеречок, відремонтували старі годівнички. Діти розвісили їх біля своїх домівок та на подвір‘ї ліцею. Годівнички вийшли на славу – красиві і на різний смак. Тепер діти щодня приносять до годівничок щось поживне, ведуть спостереження за птахами.

Номер слайду 7

Догляд за годівничками, поповнення запасів корму

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Підсумок - звіт. Заняття до Міжнародного дня птахів 1 квітня, на якому було підведено підсумки акції. Виставка малюнків «Мій улюблений птах» гуртків ІФОЕНЦУМу, які працюють на базі Середньоберезівського ліцею та Вижньоберезівської гімназії.

Номер слайду 10

Міжнародний день птахів

Номер слайду 11

Виставка малюнків « Мій улюблений птах »

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

« Птахи і звірі, квіти і дерева волають до людини: збережи, збережи, де стоїш, де живеш, - на відстані погляду і голосу, хоча б на відстані витягнутої руки.» Дмитро Лихачов

pptx
Додав(-ла)
Данилюк Ірина
Додано
25 листопада 2021
Переглядів
370
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку