Інформація про участь у Всеукраїнській акції " Парад квітів біля школи "

Про матеріал
Інформація про участь у Всеукраїнській акції " Парад квітів біля школи". підведення підсумків проведеної роботи по облаштуванню території ліцею.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Всеукраїнськатрудова акція «Парад квітів біля школи »Конкурсна робота : Вихованців гуртка «Куток живої природи» Івано – Франківського еколого – натуралістичного центру учнівської молоді, який працює на базі Середньоберезівського ліцею. Керівник гуртка : Данилюк Ірина Іванівна

Номер слайду 2

Актуальність:«Людині для життя потрібні сонце, воля і маленька квіточка», - сказав колись видатний казкар Ганс Крістіан Андерсен. І справді, квіти супроводжують нас протягом усього нашого життя. І так було завжди. Ще з давніх часів квіти в житті людей грали величезну роль. Вони завжди асоціювалися з любов'ю, радістю, гарним настроєм і бадьорістю. Наші предки дарували квіти не тільки у свята, а також і в будні дні, бо вірили, що магія квітів допомагає навіть хворій людині піднятися на ноги, надати йому відчуття легкості і безтурботності. Природа створила безліч різноманітних квіткових рослин, серед яких дуже багато таких, що мають декоративне значення для людини. Окрім того людина сама селекційним шляхом вивела декоративні квіткові рослини. Кожен з двохсот тисяч видів цих прекрасних рослин на нашій землі унікальний, по-своєму гарний і незвичайний, кожен викликає море радісних емоцій і переживань. Безліч квітів не тільки роблять наше життя яскравішим, вони також сприяють очищенню і оздоровленню повітря навколо нас, наповнюючи його киснем, тонким і ніжним ароматом. Вчені довели, що ці прекрасні створіння вміють поглинати негативну енергію, натомість віддаючи позитивно заряджені частинки. Лише згадайте посмішки і радість людей, яким ви дарували квіти ... Для людини дуже важливо навчитися знімати щоденне напруження. У цьому теж допомагають квіти. Красиві, свіжі, ароматні букети квітів сприяють тільки хорошим думкам, заряду енергії і почуттю задоволеності життям. Квіти, як і музика, створюють піднесений настрій, надихають на творчість. Чимало художників, письменників, композиторів присвятили квітам свої твори, вклавши в них багато любові, тепла й уваги. Квіти з нами завжди: і в свято, і в будень. Не жилося б так легко і щасливо, якби не було квітів. Різнобарвним килимом чарують вони очі. Це сміливі чорнобривці, хвилюючі маки, пишні півонії, несміливі дзвоники, пристрасні гладіолуси, гордовиті хризантеми і засмучені волошки ,та ще безліч різних чарівних квітів

Номер слайду 3

Мета акції:формування екологічної культури особистості та відповідальності за збереження природного середовища перед майбутніми поколіннями, активізація пізнавальної, творчої, просвітницької та трудової діяльності учнівської молоді, покращення зовнішнього озеленення навчальних закладів.

Номер слайду 4

Завдання:розробка проекту озеленення Середньоберезівського ліцею та практичне впровадження цього проєкту;розроблення плану дій;навчити доглядати за рослинами;розвиток в учнів почуття дбайливого господаря закладу, в якому вони навчаються; озеленення та впорядкування території ліцею ;

Номер слайду 5

План участі у акціїВивчення території ліцею. Визначення існуючих локацій квітково – декоративних рослин. Закладання клумб – оазисів з тюльпанами. Висівання розсади квітів різними способами для озеленення території ліцею. Догляд за сіянцями. Впорядкування території квітково – декоративних локацій. Складання проекту озеленення. Вибір квітів та місця їх розміщення. Висадження розсади . Догляд за рослинами на території ліцею.

Номер слайду 6

Реалізація участі у акціїІ. Вивчення території ліцею. Визначення існуючих локацій квітково – декоративних рослин. Середньоберезівський ліцей розміщений на досить великій території. Біля ліцею є невеличкий парк з листяними породами дерев ( каштан, береза, граб ), плодовий сад (яблуні ). Обабіч доріжки височіють вічнозелені туї. Навпроти входу у ліцей розміщено дві великі клумби. Клумби умовно поділені на природні локації : невеличку зону ранньоквітучих квітів, багаторічників та однорічників. На клумбах від ранньої весни до морозів буяє пишне цвітіння.

Номер слайду 7

План території ліцею. Умовні позначення: Ліцей Парк Клумби Сад

Номер слайду 8

ІІ. Закладання клумб – оазисів з тюльпанами. Участь у акції « Парад квітів біля школи » у здобувачів освіти гуртка « Аматори рослинництва » розпочалась ще восени. У жовтні спільними зусиллями керівника гуртка та гутрківців було закладено клумби – оазиси для тюльпанів. В середині жовтня цибулини тюльпанів були висаджені на постійне місце. Осінь видалась теплою і більшість цибулин проросли ще до початку холодів. Це дуже турбувало юннатів, чи не вплине таке дружнє проростання на якість цвітіння. Та хвилювання були марними. Навесні усі тюльпани зацвіли яскравими кольорами. Дивували усіх учнів, вчителів ,батьків і просто перехожих. Та цвітіння закінчилось. Але, щоб наші клумбочки не пустували гуртківці висадили у них чорнобривці. Ці квіти дарують свою красу до морозів.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

ІІІ. Висівання розсади квітів різними способами для озеленення території ліцею. Догляд за сіянцями. Ранньою весною гуртківці з керівником висіяли на підвіконні насіння целозії, дельфініума однорічного, чорнобривців різними способами. Целозію і дельфініум висіяли у субстрат, а чорнобривці на одноразові рушнички. Дослід виявився досить цікавим та пізнавальним. Гуртківці з нетерпінням чекали появи сходів, перших листочків та часу для висадження розсади на квітниках. Вирощені нами квіти все літо дивували яскравим цвітінням та ділились позитивною енергетикою.

Номер слайду 11

Навесні

Номер слайду 12

Номер слайду 13

ІV. Впорядкування території квітково – декоративних локацій. З початком весняного тепла у нас розпочались роботи на наших квіткових клумбах. Роботи, як завжди багато: прибрати минулорічні залишки, підготувати ґрунт, прополоти локації ранньоквітучих рослин. Не оминули ми своєю увагою і наші новостворені восени клумби – оазиси з тюльпанами. Плідна праця завжди дає результати. Невдовзі ранні квіти почали пробивати свої голівки із холодної землі і радувати нас своїми фіолетовими, жовтими, білими чарами.

Номер слайду 14

V. Складання проекту озеленення. Вибір квітів та місця їх розміщення. Висадження розсади. На початку травня усі наші саджанці квітів готувались до висадження на постійне місце. Уся розсада була сильною та здоровою. Гуртківці з нетерпінням чекали гарної погоди для висадження. Травень нас порадував гарною погодою. І наші клумби були засадження різними квітами. Схема висадження квітів на клумбах{9 D7 B26 C5-4107-4 FEC-AEDC-1716 B250 A1 EF}Айстра багаторічна. Нарциси Дельфініум однорічний, жоржини однорічні ( почергово ) Айстри, цинія, сальвії, бальзаміни, целозії Чорнобривці низькоросліІриси аквілегія

Номер слайду 15

Влітку

Номер слайду 16

Номер слайду 17

VI. Догляд за рослинами

Номер слайду 18

Підсумок акціїВсеукраїнська акція « Парад квітів біля школи » поєднала користь , цікаві нові знання, навички та досвід, який гуртківці здобули під час роботи над досягненням поставлених перед собою завдань. Усі завдання були виконані. Територія нашого ліцею зацвіла новими барвами. Гуртківці із захватом спостерігали, як відбувається чарівне перетворення з рослинами. Який рослинка проходить шлях від зернинки до дорослої рослини. Доглядати за рослинами було трішки важко, проте, отримане задоволення від того, що на свято Першого дзвоника усі класи із класними керівниками фотографувалися тільки біля наших клумб, полегшило важкі спогади. Як кажуть, позитивний результат – найкраща нагорода від виконання справи. P. S. Ще плануємо створити невеличкі аромаклумби.

pptx
Додав(-ла)
Данилюк Ірина
Додано
25 листопада 2021
Переглядів
323
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку