Урок "Види хореографії"

Про матеріал

Існують такі види танців:

1) народний,

2) бальний,

3) класичний,

4) сучасний.

Народний танець – один з найдавніших видів хореографічного мистецтва, який формувався та розвивався під впливом географічних, історичних та соціальних умов життя певного народу. Він конкретно виражає стиль та манеру виконання кожного народу та невідривно зв'язаний з іншими видами мистецтва, головним чином з музикою.

Бальний танець – один із побутових форм хореографії, який служить для масової розваги і виконується парою або великою кількістю учасників на танцювальних вечорах (балах). Термін «бальний танець» появився унаслідок зацікавленості до танцю у побуті в епоху Відродження. Класичний танець – стійка система виражальних засобів хореографічного мистецтва на основі поетично-узагальненого трактування сценічного образу.

Класичний танець – це головна „пластична мова" і головний визначальний засіб балету. Розвиваючись протягом довгого часу, він набув чітких, канонічних форм, став стрункою системою, що склалася на основі елементів народних танців різних епох.

Сучасний танець – «танець вільного тіла». Виник у кін. ХІХ – поч. ХХ ст.. Має багато напрямків: джаз, модерн, контемпорарі та ін..

Перегляд файлу

image

pdf
Додано
27 листопада 2021
Переглядів
648
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку