Інформаційна хвилина до Дня Героїв Небесної Сотні

Про матеріал
Розробка інформаційної хвилини до Дня Героїв Небесної Сотні,створена у Canva
Перегляд файлу

Інформаційна хвилина до Дня Героїв Небесної Сотні "Ми пам'ятаєм тих,кого забрали небеса"

Їх назвали Небесною Сотнею –  українців ,які загинули у Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути народом – джерелом і мірилом влади у власній державі, за країну, в якій не страшно жити і народжувати дітей.

       Ніхто не в праві забути морозні дні 2013 – 2014 року, коли від напруги закипала в жилах кров, коли в ім’я віри і правди один за одним падали від куль майданівці, аби прорости в наших серцях червоними квітами пам’яті.

image

Небесна Сотня – то в серцях вогонь. Він гаряче палав за Україну.

Віднині тихим співом заспокой Ти, земле рідная, свою дитину. Іх в мирі, Господи, прийми до себе І шлях високий Боже, освяти. За чисті душі, що злетіли в небо, Небесній Сотні шана й молитви.

Сьогодні ми відзначаємо урочисту дату, яку продиктувала сама історія, яку українці

вибороли патріотизмом, прагненням до свободи, прагненням жити гідно на своїй землі.

Як же починалась революційна історія України?

21 листопада 2013 року за кілька днів до укладання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, український уряд радикально повернув курс держави від євроітеграційного до курсу, спрямованого на розвиток  співпраці з державами-членами СНД.

До кінця доби 21 листопада 2013 року на       Євромайдан у столиці збирається понад 1500

чоловік.  З’явилась міліція, посилені загони Беркуту. Із другої половини наступного дня кількість людей зростає, відбулися перші сутички з міліцією.

      У ніч проти 30 листопада близько четвертої  години ранку, коли на Майдані Незалежності залишалося до 400 протестувальників, їх оточили озброєні бійці «Беркуту» та здійснили розгін мирного протесту, примінивши силу.  Події 30 листопада стали переломним моментом в українських подіях кінця 2013 року.  Збурення в суспільстві наростає.

image

image

 Шоковані замахом на основоположні права і свободи людини та побиття мирних

студентів, сотні тисяч українців вийшли на Майдан Незалежності, наголошуючи на права людини та принципи демократії, вимагаючи покарання винних у побитті студентів та відставки злочинної влади.

 Активісти  закликали жителів міста Києва і всіх українців відзначити новорічні та Різдвяні свята на Майдані Незалежності і тисячі людей святкували Новий 2014 рік разом. Події, що відбулися з 19 по 22 січня 2014 року на Майдані, ще називають «Кривава

водохреща», або «Вогнехреща». Це була найгарячіша фаза у протистоянні народу і влади.

 22 січня на вулиці Грушевського перші загиблі. Із вогнепальної зброї вбито Сергія Нігояна

та Михайло Жизневського, білоруса з Київщини. За тиждень від ран у лікарнях помирають Роман Сеник зі Львівщини та родом з Волині Олександр Бадера.  Вони стали першими в ряд Небесної сотні.

 Ще довго-довго з покоління в покоління будуть передавати батьки синам і дочкам, а ті

своїм дітям спогади про тих, хто залишив життя земне у 2013-2014 рр. Ця подія сколихнула весь світ, не залишила байдужою жодної душі. В знак підтримки України 1  лютого всі польські теле-та-радіоканали транслювали  пісню «Подай руку Україні»

pdf
Додав(-ла)
Селецька Олена
Додано
29 лютого
Переглядів
72
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку