Інформаційно-просвітницьке заняття "У світі цікавих професій"

Про матеріал
Презентація до інформаційно-просвітницького заняття "У світі цікавих професій" для учнів 2-3 класів та дітей з ООП.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

У СВІТІ ЦІКАВИХ ПРОФЕСІЙ

Номер слайду 2

А які професії є у нашій школі?

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

РОЗГАДАЙ НЕЗВИЧАЙНІ ПРОФЕСІЇ

Номер слайду 9

МІКОЛОГ Мікологи – люди, що вивчають гриби. Їх головним завданням. Якщо узагальнити, це своєрідні дослідники грибів. 

Номер слайду 10

Номер слайду 11

ОКЕАНОЛОГОкеанолог - це експерт, який займається вивченням хімічного складу води, особливостей флори та фауни, а також різних фізичних процесів, що відбуваються у водах світового океану. Залежно від своєї спеціалізації сьогодні океанолог може виконувати різний перелік завдань: Біолог-океанолог вивчає рослинний і тваринний підводний світ. Океанолог-хімік досліджує склад океанічних вод, а також контролює вплив на них різних техногенних і природних факторів. Геолог-океанолог вивчає особливості водного дна, його рельєф і динаміку руху тектонічних плит. Фізик-океанолог досліджує водні процеси з погляду фізичних явищ: Фахівець-технік здійснює розробку, ремонт і вдосконалення спеціальних приладів і пристроїв, що використовуються професійними океанологами. Промисловий океанолог  корисні копалини, мінерали, зони проживання і напрямки міграції різних видів риби.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

КІНОЛОГКінолог – це людина, яка працює з собаками. Використовувати природні дані і інстинкти собаки для потреб людини – ось для чого була створена професія кінолог. Чим займається такий фахівець, залежить від конкретних цілей. Наприклад, він може виконувати обов’язки зоотехніка – розводити тварин визначеної породи. Якщо кінолог працює в спеціалізованому відділі управління внутрішніх справ, на митниці, в прикордонній службі, то в основному він займається дресируванням. Якщо місце роботи розплідник молодих цуценят – кінологу відводиться роль вихователя. Особливим напрямком роботи кінолога можна вважати підготовку собак – поводирів. Вони допомагають незрячим людям вільно пересуватися на вулиці. По суті, це справжній чотириногий компаньйон, який тільки розмовляти не може. А ще кінологи тренують собак, які використовуються для допомоги людям з психологічними проблемами. Чотирилапі «лікарі» допомагають заспокоїтися, зняти стрес, позбутися від тривожних станів, неврозів і т. п.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

ОРНІТОЛОГОрнітолог - це біолог, що вивчає птахів. Він спостерігає за їх поведінкою в умовах живої природи, мегаполісу і в неволі. Відстежує сезонні міграції. Займається науково-дослідною роботою. РОБОТА ДЛЯ ОРНІТОЛОГА:науково-дослідні інститути,природно-охоронні суспільства,зоопарки,університети,сільськогосподарські підприємства.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

ІХТІОЛОГІхтіолог – це фахівець в області іхтіології. Іхтіологія — наука, всебічно вивчає риб. Отже, іхтіолог – це фахівець з вивчення риб, їх будови, умов проживання, розмноження, еволюції. Діяльність іхтіологів має не тільки наукову цінність, а й знаходить застосування на практиці. На основі лабораторних досліджень розробляються методи найбільш ефективного ведення рибальства, оптимальної організації рибництва, контролюється вилов, даються рекомендації з рибоохоронної діяльності.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

ЕНТОМОЛОГЕнтомолог - вчений, який вивчає комах. В область його знань включається особливість будови, етапи розвитку, місця проживання і причини появи всіх комашок на землі. Ця професія дозволяє застосовувати знання для боротьби зі шкідниками або для розмноження корисних комах.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

СЕЙСМОЛОГСейсмологи вивчають землетруси, дивлячись на пошкодження, які були завдані, та за допомогою сейсмометрів. Сейсмограф – це прилад, який фіксує потрясіння поверхні Землі, викликане сейсмічними хвилями. Сейсмологів часто називають терапевтами Землі. Вдень і вночі вони слухають пульс планети, вивчають таємниці її надр.

Номер слайду 22

Номер слайду 23

СПЕЛЕОЛОГ Спелеолог - це людина, яка вивчає печери. Спелеолог займається дослідженням підземних просторів: природних печер, озер, річок, їх екологічних систем. Він вивчає походження, розвиток, будову, склад та рух підземних вод. Спелеологом складаються карти печер, досліджуються залишки давньої матеріальної культури. Крім того, спелеологи оцінюють підземні порожнечі щодо можливості прокладання підземних технічних комунікацій, а також на наявність корисних копалин. Спелеологія є окремою наукою, але її відомості корисні історикам, археологам, палеонтологам, біологам, гідрологам.Є чимало людей, які захоплюються туризмом підземними природними просторами. Таких людей правильно називати не спелеологами, а спелеотуристами. У зв'язку з існуванням не тільки природних, а й штучних підземель – стародавніх та нових – виникла потреба у окремому різновиді спелеологів – спелестологів. Вони займаються дослідженням штучних підземних споруд.

Номер слайду 24

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Лубенець Олена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Інкл
Додано
26 січня 2023
Переглядів
797
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку