Інформування "Цікаві фікти про різні професії"

Про матеріал
У світі налічується близько 70 тисяч різноманітних професій. Деякі професії настільки нестандартні, що про них багато не чули і навіть не могли підозрювати про їх існування. Слово «професія» в перекладі з латинського «professio» означає «оголошую своєю справою».
Перегляд файлу

Інформування.

Цікаві факти про різні професії.

Мета: розширити кругозір учнів цікавими фактами про різні професії; формувати  усвідомлення дітьми значущості праці;  виховувати потреби в трудовій активності.

1. У світі налічується близько 70 тисяч різноманітних професій.

Деякі професії настільки нестандартні, що про них багато не чули і навіть не могли підозрювати про їх існування.

2. Слово «професія» в перекладі з латинського «professio» означає «оголошую своєю справою».

3. Щоб бути хорошим фахівцем у певній галузі, потрібно щоб людина не обирав професію, а професія — людини. Тільки тоді вийде справжня гармонія і буде видно результат. А професії, вони важливі всякі, починаючи від звичайного двірника і закінчуючи космонавтом.

4. Складальник конструкторів, мабуть, сама дитяча професія для дорослих. В її обов’язки входить оформлення місць продажу конструкторів у магазинах. Так, в перший день Ви створюєте місто, у другій – замок Ніндзя. А щоб збирачі конструкторів завжди в душі лишалися дітьми, їм навіть дозволяється заходити на роботу через вікно і кататися на сходових перил.

5. Дегустатор солодощів. 12-річний хлопчик по імені Гаррі потрапив у справжню казку. Він виграв конкурс, після якого його призначили офіційним дегустатором цукерок в одній з англійських фабрик. Його обов’язки: щодня пробувати нові сорти цукерок і описувати свої враження. За це його забезпечать солодощами на 5 років вперед.

6.  Крім звичайних доярів, існують інші доярі. Наприклад, дояр гримучих змій. Ця людина добуває отруту із змій для медичних цілей. Ви тільки уявіть собі, як він ризикує! Наприклад, змія тайпан за один укус може вбити 250 тисяч мишей.

7. Професія нюхач затребувана у сфері виробництва парфумерії. Дуже рідкісна, але високооплачувана професія. Досить мало людей, які володіють настільки сильним нюхом і здатністю розділяти запахи на складові.

8. Дуже дивне марновірство у танцюристів балету. Перед виходом на сцену вони бажають один одному поламати ногу.

9. Називальщик суконь. Людина цієї професії придумує звучні назви для нової колекції одягу. «Краплі крові на Гарібальді», «Рисовий пудинг Джавахарлава», «Спокушання принца Богеми» – це його рук робота.

10. Слухачі пармезану працюють на фабриках, де виробляють сир Пармезан. Це люди з музичною освітою, у них повинен бути абсолютний слух. Ці слухачі стукають срібним молоточком по голівок сиру, щоб визначити, чи дозрів він. А дозріває він 3 роки, щодня видаючи нові ноти. Чим далі йдеш, тим дзвінкіше Пармезан.

11. Існує професія ліфтові леді. В їх обов’язки входить: бажати пасажирам ліфта щасливого шляху; вказувати поверхи, на яких ліфт буде зупинятися; кланятися.

12. В день концерту музиканти намагаються вставати з ліжка з правої ноги. Крім того, вони впевнені, що перед виступом її не варто заправляти. Цей забобон зустрічається не тільки серед музикантів, але ще оперних співаків і диригентів.

13. Ловець мурах — існує і така робота. Як не дивно, але для цього потрібно пройти спеціальне навчання і стати справжнім професіоналом. Ловець повинен розуміти анатомію мурашки, знати, як знайти і обстежити мурашник, а потім вибрати найбільш міцних і живучих особин для того, щоб розводити на спеціальних мурашиних ферм. Найчастіше такі ферми використовують мурах в медичних цілях, збираючи їх отруту і на її основі створюючи всілякі мазі і

14.Мийник вікон хмарочосів — дуже небезпечна, але високооплачувана робота.

15. Дегустатор повітря. За допомогою цієї незвичайної професії в Японії досліджують чистоту повітря. Дегустатор повітря повинен винюхувати, записувати в комп’ютер і обробляти отримані дані.

16. Постижери займаються виготовленням перук, вусів і всіляких накладних бакенбардів. Багато хто може подумати, а що ж тут такого цікавого і незвичайного? Справа в тому, що постижер має володіти неймовірною посидючістю. Одина якісна перука, що виготовляється вручну, робиться не менше 15 днів. Все акуратно, по кучері, по волосинці вкладається в майбутню модель.

 

17. Нещодавно один шведський жіночий журнал оголосив конкурс на посаду тестера пляжу. Їхні вимоги: цілий рік відпочивати на пляжах, купатися, засмагати, відвідувати бари і дискотеки, читати книги.

Єдина умова – все це необхідно було барвисто описувати в рубриці журналу.

18. Є така професія — педикюрник для корів. Поганий стан копит рогатих може негативно позначитися на їх самопочутті, можливості розмножуватися і давати нормальні надої молока. Щоб всього цього уникнути, на багатьох фермах була введена вакансія майстра педикюру для корів. Робота досить цікава, але зовсім нелегка.

19. Спостерігач за сохнучою фарбою – є і така робота. Це неймовірно нудно, але зате прибутково дивитися за тим, як сохне фарба.

20. Існує професія — зломщик сейфів. І це не кримінальна, а цілком легальна професія. Мало що може трапитися? Втратили ключ, забули код. А ці фахівці завжди допоможуть.

21. В інституті Харрисбурга готують професійних аукціонерів. Вони не просто розбираються у численних нюансах торгів, але ще й знають, як правильно шукати і оцінювати товар.

22. Професія гондольєр вважається суто чоловічою. Зараз лише 1 жінка в світі займається цим. Вона працює у Венеції. Щоб оволодіти цією професією, дама проходила тривалу підготовку і навіть здавала іспити.

23. Цікавою та нестандартною професією є перевертач пінгвінів. Ці птахи від природи є дуже цікавими. Вони часто дивляться на злітаючі літаки, падають на спину, а потім не можуть піднятися без сторонньої допомоги.

 

 

 

 

 

 

doc
Додано
11 лютого 2022
Переглядів
1262
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку