"Інфраструктура міста" (Презентація)

Про матеріал
Презентація до відкритого уроку з позашкільної освіти, гурток "Лего-конструювання"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ІНФРАСТРУКТУРА МІСТАПідготувала: керівник гуртка «ЛЕГО» Єфремова Тетяна

Номер слайду 2

Мета і завдання до заняття. Ознайомитися з поняттям «інфраструктура» та особливостями інфраструктури міста Запоріжжя. Презентувати готові проєкти теми заняття. Розвивати конструкторські, математичні та творчі здібності

Номер слайду 3

Місто Запоріжжя — обласний центр Запорізької області, один з найбільших адміністративних, індустріальних і культурних центрів півдня України. Чисельність населення м. Запоріжжя складає 722 713 на 01.01.2021 У ньому зосереджені машинобудівний, енергетичний і металургійний комплекси державного значення. Саме тут щороку виплавляється більше третини всієї української сталі та прокату чорних металів, більше 20% українського чавуну, близько 10% металоконструкцій та коксу. Промисловий потенціал міста — понад 290 підприємств.

Номер слайду 4

Міська інфраструктура — сукупність споруд, будівель, систем і служб, необхідних для функціонування міста. Міська інфраструктура забезпечує життєдіяльність містян, і всі необхідні для цього об'єкти відносяться до неї. Вона поділяється:системи комунальної інфраструктури (об'єкти та мережі водовідведення та водопостачання, теплопостачання, енергетичне споживання, газопостачання, зв'язок, гідротехнічні споруди);

Номер слайду 5

 Транспортну інфраструктуру (вулично-дорожня мережа, мости, тунелі, розв'язки, автопарковки, громадський транспорт, тротуари та бульвари, велодоріжки). Запоріжжя — важливий транспортний вузол півдня України.

Номер слайду 6

Мости Запоріжжя

Номер слайду 7

Соціальну інфраструктуру (об'єкти охорони здоров'я, освіти, культури, спорту, торгівлі, громадського харчування, швидкого обслуговування).

Номер слайду 8

Номер слайду 9

• Виробнича інфраструктура Металургійні комбінати

Номер слайду 10

Рекреаційну інфраструктуру (міські ліси, парки, сквери, сади, майданчики для гри та відпочинку).

Номер слайду 11

Адміністративна інфраструктура, забезпечує управління містом та надає державні та муніципальні послуги. Банківське та страхове обслуговування, житлово-комунальне господарство, пожежна безпека, поліція, вивіз та переробка побутових відходів, схоронення та ряд інших інфраструктурних споруд.

Номер слайду 12

Житлові комплекси

Номер слайду 13

наші проєкти з LEGO

Номер слайду 14

Участь у шкільних виставках

Номер слайду 15

Поділись думками. Що найбільше сподобалось під час заняття?Що здалося складним?Чи дізналися ви щось нове під час заняття?Якби ви оцінили свою роботу під час заняття?

pptx
Додано
11 березня
Переглядів
32
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку