Презентація до гурткового заняття "Любителі тварин"

Про матеріал
Презентація до гурткового заняття на тему: Собака ,як біологічний вид. Походження собаки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Гурток “Любителі тварин” Собака. Походження собаки.

Номер слайду 2

Собаки найдавніші друзі людини. Багато тисяч років тому людина приручила вовка. Людина тоді була мисливцем, вона ще не займалася ні землеробством, ні скотарством. Приручений вовк допомагав йому в полюванні, а потім став охороняти житло. Вовк перетворювався в собаку …

Номер слайду 3

Згодом з'явилися найрізноманітніші породи собак, виведені людиною: службові мисливські кімнатно-декоративні

Номер слайду 4

Мисливські собаки Існує більше 150 порід мисливських собак. Для полювання на птахів використовують швидких собак, на тих що ховаються в норах звірів - норних- фокстер'єрів і такс. В степах, в полі полюють з хортами.

Номер слайду 5

АФГАНСЬКА ХОРТИЦЯ

Номер слайду 6

Гонча собака

Номер слайду 7

КОКЕР-СПАНІЄЛЬ

Номер слайду 8

ТАКСА

Номер слайду 9

СЕТТЕР

Номер слайду 10

ШОТЛАНДСКИЙ СЕТТЕР

Номер слайду 11

Службові собаки собаки-пастухи     Пастуші собаки з давніх пір використовувалися для охорони і пасіння овець, кіз, великої рогатої худоби, коней. Собак цієї породи називають вівчарками. Їх відрізняє безстрашний, недовірливий стороннім характер, витривалість, хороше чуття. Вівчарка

Номер слайду 12

Це давня пастушня порода, виведена в Азії. Предком її вважався тибетський дог. Велика, невибаглива і витривала собака. Ці якості дозволяють її з успіхом використовувати у вартовій службі. КАВКАЗЬКА ВІВЧАРКА

Номер слайду 13

НІМЕЦЬКИЙ ДОГ Одна з найбільш великих і красивих собак. Порода дуже стародавня. Як бойових собак їх розводили ще скіфи. У Європі в середні віки їх використовували для полювання на ведмедів і кабанів.

Номер слайду 14

. Собакам доручають охорону будинків і важливих державних об'єктів. В армії собаки служать нарівні з людиною: захищають кордони держави, знешкоджують порушників кордону і злочинців, беруть участь в саперних операціях

Номер слайду 15

КОЛЛІ

Номер слайду 16

З плином часу собаки стали надійними друзями людини. За останнє сторіччя вони стали учасниками найскладніших операцій: на снігових лавинах, в зонах землетрусу при корабельних аваріях. Деяких собак спеціально тренують для надання допомоги сліпим людям та інвалідам.

Номер слайду 17

СЕНБЕРНАР

Номер слайду 18

Собаки-рятівники Ньюфаундленд або водолази - рятують потопаючих.     Сенбернари рятує мандрівників, які заблукали в горах.     Відомий сенбернар по кличці Баррі, який за 12 років свого життя врятував від смерті 40 чоловік і був убитий 41 людиною.

Номер слайду 19

БОКСЕР

Номер слайду 20

ФОКСТЕРЄР

Номер слайду 21

КОЛЛІ

Номер слайду 22

ДОБЕРМАН-ПИНЧЕР

Номер слайду 23

Їздові собаки Першими на землі їздовими тваринами вважаються собаки. Вони зіграли величезну роль в освоєнні людиною Півночі. Народи Півночі і зараз не обходяться без собак - на собачих упряжках їздять, перевозять по бездоріжжю людей і вантажі. Їздові собаки - лайки.

Номер слайду 24

Кімнатно-декоративні собаки Ці собаки живуть поруч з нами, не приносять ніякої матеріальної користі. Але вони допомагають людям, радують своєю красою, дружбою і відданістю, а люди з любов'ю піклуються про них.

Номер слайду 25

ПУДЕЛЬ

Номер слайду 26

ЧАУ-ЧАУ

Номер слайду 27

СКОТЧ-ТЕРЬєР

Номер слайду 28

ПЕКіНЕС

Номер слайду 29

ШПИЦ

Номер слайду 30

Собаки Людина живе в середньому 75 років, а собака може прожити в середньому 10-15 років. Один рік собаки відповідає приблизно 7 років життя людини.     На відміну від людини у собак сильно розвинений нюх, приблизно в 1000 разів більше, ніж у людини. Собака може розрізняти до 2000000 запахів. Їм все одно солона або прісна їжа, головне, щоб в ній були необхідні для життя і здоров'я вітаміни і продукти.

Номер слайду 31

БАССЕТ-ХАУНД

Номер слайду 32

Далматин

Номер слайду 33

Дякую за увагу!

ppt
Додано
12 березня
Переглядів
18
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку