Інноваційні форми роботи класного керівника

Про матеріал
Презентація: Три інноваційні форми роботи класного керівника. Основні тези.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Студент 2 курсу, 241 групи014.015 Біологія і здоров’я людини. Віталій Лутенко. Класний керівник має велику можливість впливати на формування особистості учнів та створювати сприятливу атмосферу в класі. Інноваційні форми і методи роботи можуть допомогти в цьому.Інноваційні форми роботи класного керівника

Номер слайду 2

Для успішної організації дистанційного навчання рекомендуємо класному керівнику використовувати безкоштовну платформу Google Classroom, яка доступна з будь-якого гаджета, підключеного до інтернету. Важливо, що сервіс не містить реклами та розміщені матеріали не можуть бути використані в комерційних цілях.

Номер слайду 3

Google Classroom. Google Classroom - ідеальне місце для створення та проведення виховних заходів з групою. Ця платформа допоможе розмістити та структурувати усі заняття впродовж навчальної діяльності здобувачів освіти. Є можливість добавляти відеофайли, посилання, файли, ділитися ідеями в чаті, обговорювати питання наживо за допомогою відеокімнати, яка закріплена на курсі.

Номер слайду 4

Платформа Google Classroom дає можливість класному керівнику:1 Створити свій клас й організувати роботу з усіма учнями.2 Виставляти й розподіляти завдання від усіх учителів-предметників, а також стежити за успішністю учнів.3 Стежити за тим, як усі учні справляються з завданнями, кому яка потрібна допомога.4 Пропонувати прослухати повідомлення, бесіди тощо.5 Організувати спілкування як індивідуально, з окремими батьками, так і з групами або усім класом.5 В прикріплених файлах можна давати додаткові інструкції.

Номер слайду 5

Онлайн екскурсії. Віртуальні подорожі.1Інтегрувати в уроки. Наприклад, вивчаючи мінерали, можна показати експозицію мінералів з описами з музею або дати можливість дітям дослідити експонати самостійно.2 Вигадувати різноманітні домашні завдання. Наприклад, знайти улюблений експонат у музеї й розповісти про нього більше чи зробити проєкт у групі.3 Також можна давати завдання дослідити різні музеї і провести онлайн-екскурсію для всіх у класі тим музеєм, який найбільше сподобався.

Номер слайду 6

Усі віртуальні екскурсії відбуваються під супровід україномовних пояснень про те чи інше місце, цікавих фактів і значення речей. Відчуття – начебто ви справді гуляєте музеєм з екскурсоводом.

Номер слайду 7

Платформа Kahoot - онлайн сервіс для створення інтерактивних завдань. Дозволяє створювати тести, опитування, вікторини. Платформу можна використовувати під час роботи з будь-якими віковими категоріями. Добре підійде як для молодшої школи, так і для дорослих людей. Kahoot створений, щоб допомогти діткам розвивати грамотність, лічбу, соціально-емоційні та когнітивні навички й створити простір, де вони можуть застосовувати вивчене та своє вміння мислити у різних контекстах і багатьма способами.1 2 Різні рівні складності роблять його доступним як для початківців, так і для дітей, які застосовують багатоетапне мислення та комплексні судження — і все це під час гри!

Номер слайду 8

Kahoot. Учитель може створити тест та надіслати його як домашнє завдання, як завдання для закріплення пройденого матеріалу або використовувати під час пояснення нових матеріалів, щоб переривати свою лекцію та утримувати увагу учнів. Для вчителя Kahoot! - це платформа-конструктор, на якій можна швидко створити навчальну гру за допомогою готових шаблонів та надіслати цю гру учням. Із Kahoot! можна створити:- квіз (Quiz). Для кожного питання 4 варіанти відповіді, одна з яких правильна.- тест (True or False). До кожного питання 2 варіанти відповіді, правильна одна. Kahoot можна використовувати безкоштовно, але з платним тарифом можна використовувати додаткові форми питань: відкриті запитання, опитування, тощо. Проте, безкоштовної версії цілком достатньо, щоб зробити заняття інтерактивним.

Номер слайду 9

Інноваційні форми і методи роботи, створюють умови для розвитку і саморозвитку особистості учня. Тому, нагальною постає потреба широкого упровадження інновацій у виховний процес. Підсумки:

Номер слайду 10

Дякую за увагу !

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Додано
9 квітня
Переглядів
23
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку