Інноваційний підхід до розвитку фізичних якостей футболістів

Про матеріал
Ключові слова: футбол, розвиток фізичних якостей, футболісти. Мета нашого дослідженні полягала у з’ясуванні та експериментальному обґрунтуванні впливу футболу на розвиток фізичних якостей футболістів .
Перегляд файлу

Інноваційний підхід до розвитку  фізичних якостей футболістів _____________________________________________________________________________________

Аксьонов Дмитро Володимирович

Викладач фізичного виховання,

Харківська гуманітарно-педагогічна  академія

Ключові слова: футбол, розвиток фізичних якостей, футболісти.

Сучасний рівень розвитку футболу пред’являє високі вимоги до фізичної підготовленості футболістів, однією зі сторін якої є розвиток фізичних якостей футболістів розвиваються складні і всілякі рухові навики. Характерна для футболу ациклічність вправ ускладнює ці навики і предявляє особливо великі вимоги до органів чуття футболістів [1]. Виконання придбаних рухових навиків повязане зі швидким переміщенням мяча і гравців на полі. У зв’язку з цим провідне місце у футболістів займає зорова аферентна система [3]. Одночасно відбувається без перервне формування і розвиток умовно-рефлекторних зв’язків між корою головного мозку, руховим апаратом  і внутрішніми органами; значно розширюються функціональні можливості рухового апарату, нервової  системи, вегетативних  органів; удосконалюються координаційні і адаптаційні здібності [4].

       Мета нашого дослідженні полягала у зясуванні та експериментальному обґрунтуванні впливу  футболу на розвиток фізичних якостей футболістів .

       Педагогічний  експеримент був організований в рамках навчально-тренувального процесу футболістів ДЮСШ Востокм. Харкова протягом 6 місяців (з жовтня 2017 р. по березень 2018 р.). Програма педагогічного експерименту включала вивчення вихідного і кінцевого рівнів фізичної підготовленості футболістів, а потім їх порівняльний аналіз. Педагогічне тестування проводилося з метою оцінки рівня розвитку фізичних якостей за наступною програмою:  біг 30 м; стрибок у довжину з місця; жонглювання м’ячем; біг 7х50 м; тест Купера; підтягування.

         Зважаючи на те, що наш  експеримент проходив з жовтня по березень,  ми захопили перехідний і підготовчий періоди підготовки. Перше тестування  ми провели у жовтні. З усієї групи ми брали максимальні, мінімальні показники та знаходили середні для підведення підсумків. За такою схемою ми працювали і на кінцевому етапі нашого дослідження у березні.                                                

docx
Додано
1 лютого 2020
Переглядів
411
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку