Інструкційно - технологічні картки приготування розсольників.

Про матеріал

Інструкційно - технологічні картки на уроки виробничого навчання Кухар 4 розряду.

Перегляд файлу

        Інструкційно – технологічна картка

Розсольник домашній( з капустою)

Набір сировини

Брутто

Нетто

Вимоги до якості

Капуста свіжа

100

80

На поверхні часточки жиру оранжевого, жовтого кольору або безбарвні. Бульйон безбарвний або білий, оскільки в ньому є сметана. Овочі натурального кольору, мають відповідну форму нарізування: солоні огірки- соломкою або ромбиками, або кубиками, картопля – брусочками або часточками, коріння – скибочками або соломкою, цибуля – кубиками або соломкою, зберігають форму нарізування. Консистенція овочів м’яка, огірків- злегка хрумка. Смак гострий завдяки присутності огірків, огіркового розсолу, в міру солоний; запах властивий розсольникові з ароматом спецій.

Рассольник с квашеной капустой - пошаговый рецепт с фото на Повар.ру

Картопля

240

180

Морква

50

40

Петрушка ( корінь)

80

40

Селера( корінь)

29

20

Цибуля ріпчаста

48

40

Цибуля порей

53

40

Огірки солоні

67

60

Маргарин столовий

 

20

Бульйон або вода

 

750

Вихід

 

1000

Корисні поради:

  • Якщо смак розсольника недостатньо гострий, додайте проціджений і кип'ячений огірковий розсіл за 5-10 хв до закінчення варіння.

Зберігають не більше 2 год

на мармітах.

 

              Технологія приготування

Найменування операцій

Послідовність приготування

Обладнання та інвентар

Первинна обробка сировини

Овочі обробити.

Кухонний посуд та інвентар

Теплова обробка

У киплячий  бульйон або воду кладуть картоплю, нарізану часточками або брусочками, доводять до кипіння, додають капусту, нарізану соломкою, варять 5-7 хв. , кладуть пасеровані овочі і припущені огірки, варять 7-10 хв. Заправляють розсольник процідженим і кип’яченим розсолом, сіллю, спеціями і доводять до готовності.

Кухонний посуд та інвентар

Правила подачі

Перед подаванням у тарілку кладуть м’ясо, наливають розсольник,  додають сметану, посипають зеленню.

Глибока тарілка

 

 

     Інструкційно – технологічна картка 

Розсольник по – домашньому

( з квасолею або горохом)

Набір сировини

Брутто

Нетто

Вимоги до якості

Квасоля або горох

 

15

На поверхні часточки жиру оранжевого, жовтого кольору або безбарвні. Бульйон безбарвний або білий, оскільки в ньому є сметана. Овочі натурального кольору, мають відповідну форму нарізування: солоні огірки- соломкою або ромбиками, або кубиками, картопля – брусочками або часточками, коріння – скибочками або соломкою, цибуля – кубиками або соломкою, зберігають форму нарізування. Консистенція овочів м’яка, огірків- злегка хрумка. Смак гострий завдяки присутності огірків, огіркового розсолу, в міру солоний; запах властивий розсольникові з ароматом спецій.

Пісний розсольник з квасолею і грибами — все про рецепти страв з фото

Картопля

267

200

Морква

50

40

Петрушка ( корінь)

93

70

Селера( корінь)

22

15

Цибуля ріпчаста

48

40

Борошно пшеничне

 

10

Огірки солоні

167

100

Жир тваринний топлений

 

25

Бульйон або вода

 

750

Серце

196

166

Маса вареного серця

 

100

Вихід

 

1000/100

Зберігають не більше 2 год

мармітах.

            Технологія приготування

Найменування операцій

Послідовність приготування

Обладнання та інвентар

Первинна обробка сировини

Овочі обробити.

Кухонний посуд та інвентар

Теплова обробка

У киплячий  бульйон або воду кладуть нарізану кубиками картоплю і варять 15-20 хв, додають варену квасолю або горох, припущені огірки без шкірочки і насіння, нарізані скибочками, пасеровані цибулю й коріння, розведене бульйоном пасероване борошно і варять 5-7 хв, додають сіль, спеції.

Кухонний посуд та інвентар

Правила подачі

Перед подаванням у тарілку кладуть варене серце, наливають розсольник,  додають сметану, посипають зеленню.

Глибока тарілка

 

 

         Інструкційно – технологічна картка

Огірочник по - домашньому

Набір сировини

Брутто

Нетто

Вимоги до якості

Картопля

213

160

На поверхні часточки жиру оранжевого, жовтого кольору або безбарвні. Бульйон безбарвний або білий, оскільки в ньому є сметана. Овочі натурального кольору, мають відповідну форму нарізування: солоні огірки- соломкою або ромбиками, або кубиками, картопля – брусочками або часточками, коріння – скибочками або соломкою, цибуля – кубиками або соломкою, зберігають форму нарізування. Консистенція овочів м’яка, огірків- злегка хрумка. Смак гострий завдяки присутності огірків, огіркового розсолу, в міру солоний; запах властивий розсольникові з ароматом спецій.

Суп "Огуречник по-домашнему" – кулинарный рецепт

 

Морква

50

40

Петрушка( корінь)

40

30

Селера( корінь)

15

10

Цибуля ріпчаста

48

40

Огірки солоні

50

40

Шпинат

50

40

Або салат

56

40

Борошно

 

10

Жир тваринний топлений харчовий

 

20

Бульйон або вода

 

800

Серце

196

166

Маса готового серця

 

100

Вихід

 

1000

 

Зберігають не більше 2 год

на мармітах.

 

               Технологія приготування

Найменування операцій

Послідовність приготування

Обладнання та інвентар

Первинна обробка сировини

Овочі обробити.

Кухонний посуд та інвентар

Теплова обробка

Підготовлене яловиче або свиняче серце заливають кип’ятком, варять на малому вогні до готовності, охолоджують, нарізують тонкими скибочками, заливають бульйоном і зберігають у закритому посуді на холоді. Коріння й цибулю нарізують невеликими кубиками, пасерують на жирі. Солоні огірки, обчищені від шкірки і без насіння, нарізують дрібними кубиками і припускають в огірковому розсолі. Огірки з тонкою шкіркою і дрібними зернами використовують необчищеними.

У киплячий бульйон або воду кладуть нарізану великими кубиками картоплю і варять до напівготовності. Потім додають припущені огірки, пасеровані коріння й цибулю, пасероване борошно, розведене холодним бульйоном, нарізаний шпинат або салат і варять 5-7 хв. наприкінці варіння додають за смаком проціджений огірковий розсіл, сіль, спеції.

Кухонний посуд та інвентар

Правила подачі

Перед подаванням у тарілку кладуть варене серце, нарізане скибочками, наливають огірочник,  додають сметану, посипають зеленню.

Глибока тарілка

      Інструкційно – технологічна картка

               Розсольник з крупами

Набір сировини

Брутто

Нетто

Вимоги до якості

Картопля

  400

   300

На поверхні часточки жиру оранжевого, жовтого кольору або безбарвні. Бульйон безбарвний або білий, оскільки в ньому є сметана. Овочі натурального кольору, мають відповідну форму нарізування: солоні огірки- соломкою або ромбиками, або кубиками, картопля – брусочками або часточками, коріння – скибочками або соломкою, цибуля – кубиками або соломкою, зберігають форму нарізування. Консистенція овочів м’яка, огірків- злегка хрумка. Смак гострий завдяки присутності огірків, огіркового розсолу, в міру солоний; запах властивий розсольникові з ароматом спецій.

                      Розсольник з перловою крупою і квашеними огірками

Крупи (перлова, пшенична, рис)

  30

   30

Морква

   50

   40

Петрушка (корінь)

  13

  10

Цибуля ріпчаста

  24

  20

Цибуля - порей

  26

  20

Огірки солоні

 67

  60

Томатне пюре

 

  30

Маргарин столовий

 

  20

Бульйон або вода

 

 750

Вихід

 

1000

Корисні поради:

  • Якщо смак розсольника недостатньо гострий, додайте проціджений і кип'ячений огірковий розсіл за 5-10 хв до закінчення варіння.

 

 

      Технологія приготування

Найменування операцій

Послідовність приготування

Обладнання та інвентар

Первинна обробка сировини

Обробити овочі.

Кухонний посуд та інвентар

Теплова обробка

У киплячий бульйон або воду кладуть підготовлені кру­пи (перлову, пшеничну, рис, вівсяну), доводять до кипіння, додають картоплю і варять до напівготовності. Додають пасеровані овочі, припущені огірки, пасеро­ване томатне пюре, спеції, доливають розсіл, солять за смаком і варять до готов­ності. Розсольник можна приготувати без томатного пюре.

Кухонний посуд та інвентар

Правила подачі

Перед подаванням у тарілку кладуть м'ясо або нирки, наливають розсольник, додають сметану, посипають зеленню.

 

Глибока тарілка

 

Пошаговый рецепт классического супа Рассольник с перловкой            Экономная хозяйка: 7 блюд из перловки для всей семьи плюс секреты её  приготовления              Розсольник: простий рецепт від Євгена Клопотенка           Розсольник рецепт - як приготувати смачний суп — УНІАН

docx
Додано
22 січня 2022
Переглядів
2466
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку