Презентація «Проблема сміття»

Про матеріал
Презентація до уроку трудового навчання в 9 класі «Вторинна переробка сировини» на тему «Проблема сміття». Презентацію можна використовувати в позакласній роботі (виховні години, майстер-класи)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПРОБЛЕМА СМІТТЯ

Номер слайду 2

Ми, люди, у процесі життєдіяльності створюємо сміття, з яким не знаємо, що робити і куди подіти.

Номер слайду 3

Кожного року в містах і селищах міського типу України накопичується біля 1 млрд. тонн твердих промислових відходів, з яких приблизно 10 % знаходять використання як вторинні ресурси

Номер слайду 4

Більшість відходів потрапляє на звалища, терикони, які зараз займають площу 160 000 га, а загальний об'єм їх складає понад 25 млрд. тонн.

Номер слайду 5

Типовий розподіл вмісту відра для сміття у великих містах України такий: папір – 41 %; органіка – 21 %; скло – 12 %; залізо – 10 %; пластмаси – 5 %; дерево – 5%; ґума і шкіра – 3 %; текстиль – 2 %; алюміній – 1%.

Номер слайду 6

Усе це змушує нас змінити наше ставлення до відходів. Так далі тривати не може.

Номер слайду 7

НОВЕ ЖИТТЯ СТАРИХ РЕЧЕЙМожливо, ти станеш першим серед мешканців вашого дому чи міста, хто не створюватиме ніякого сміття. Розумне використання ресурсів має стати повсякденною звичкою

Номер слайду 8

Апсайклінг – це перетворення відходів (сміття) в предмети мистецтва, модні речі, предмети побуту та багато іншого. У перекладі з англійської термін «upcycling» означає переробку, вторинне використання чогось.

Номер слайду 9

Вироби зі старих дисків

Номер слайду 10

Колажі з глянцевих журналів

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Немає якоїсь загальної формули, яка допоможе створити оригінальну річ з непотрібних предметів. Головне – вміти помічати прекрасне в кожній дрібниці, надихатися усіма оточуючими нас предметами і не забувати про те, що друге життя старої речі – це легко і просто!

pptx
Додано
23 січня 2022
Переглядів
381
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку