Інструкційно-технологічна карта
Професія: 5122 Кухар |
|
|||||
Кваліфікація: ІІІ розряд |
||||||
Учнівська норма часу: 4 години |
||||||
Тема № 5 Механічна кулінарна обробка м’яса, м’ясних продуктів, сільськогосподарської птиці, субпродуктів, приготування напівфабрикатів. |
||||||
Тема уроку: Механічна кулінарна обробка птиці, приготування напівфабрикатів з неї. «Маффіни з курячого філе, сиром та зеленню» |
||||||
Інгредієнти |
Набір сировини |
Норма закладки сировини |
Послідовність виконання завдання |
Інструкційні вказівки |
Обладнання, посуд, інвентар |
|
Брутто, г |
Нетто, г |
|||||
|
Куряче філе
Цибуля ріпчаста
Сіль
Перець ч.м.
Сир
Яйця
Сметана 10 %
Зелень
Вихід |
0,062
0,020
|
0,050
0,016
0,002
0,001
0,100
0,020
0,018
0,007
230 |
Приготування січеної маси: чисте куряче філе нарізують на кубики, подрібнюють через м’ясорубку разом з цибулею. В готову січену масу додають сіль, перець чорний мелений, перемішують. Приготування суміші: Сирі яйця збивають, додають сметану, натертий на дрібну тертку твердий сир, сіль, перець, все ретельно перемішують. У підготовлені формочки викладають готову січену масу, роблять заглиблення потім туди заливають готову яєчно-сирну суміш. Готові сформовані вироби випікають у духовій шафі 20 хв. при t-180oС. |
|
|
Вимоги до якості: мають форму кексів, повинні бути рівномірно запечені. Запах специфічний, властивий свіжому м’ясу відповідного виду птиці. Колір від блідо-рожевого до білого. На поверхні рівний шар запеченої скоринки. Подають на порцію по 2 штуки, поливають соусом.