Інструкційно-технологічні картки "Приготування млинцевого тіста та вироів з ного

Про матеріал
1.Інструкційно-технологічна картка: "Приготування млинцевого тіста" 2. Інструкційно-технологічна картка: "Приготування млинцевого пирога"
Перегляд файлу

     Інструкційно – технологічна карта      

            

Заголовна частина

Професія:  

7412 Кондитер

 

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcST_IR9tjF-W-72lOQXLNSfTF_BXQCsEGto9IvLrR1KvXhpLpVa

 

 

 

Кваліфікація:         

ІІІ розряд

Учнівська норма часу на виконання           

5 години

 

Модуль КНД -3.4

 

Приготування без дріжджових видів тіста та виробів з них

Тема уроку:

Приготування  млинцевого тіста  і виробів з нього

Мета:

 

 

Удосконалити  вміння при приготування млинцевого тіста і виробів з нього.

Млинцеве тісто

Найменування сировини

брутто

нетто

Борошно пшеничне

400

400

Цукор -  пісок

30

30

Яйця

2.5шт.

100

Молоко

1000

1000

Сіль

5

5

Маргарин столовий

20

20

Маса тіста

1550

1550

Вихід

 

1000

Основна частина

Зміст завдання

та послідовність

його виконання

Устаткування, інструменти, інвентар, посуд

Технічні умови і вказівки щодо виконання технологічних операцій

Малюнки, фото

1. Ознайомитися з вимогами охорони праці млинцевого тіста  і виробів з нього

 

 

1. Організувати  робоче  місце кондитера

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ознайомитись з інструкційно-технологічними картами,

навчальними посібниками та довідковою літературою.

 

 

 

Картинки по запросу приготування  млинцевого тіста фотоКартинки по запросу приготування  млинцевого тіста фотоКартинки по запросу приготування  млинцевого тіста фото

 

 

 

 

 

 

 

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSWygT3qa4sjcDKcEKHtAcy2z7uh1MCDpR8gjj1rz_3RMpVbd_JKQ

2.Підготувати устаткування

Тістомісильна машина, міксер, плита електрична, ваги настільні, стіл виробничий, холодильна шафа

 

 

 

 

http://www.vtk-moscow.ru/upload/shop_1/item_catalog_7460/small_shop_items_catalog_image7460.jpgLP-IIhttps://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRxtC2hhTpFrnID5F5042K6ijb3aTVt5DGViMTjA0-7PuMWddNk

hol4Стол производственный Био Проект СП-1200

3.Підготувати, інструменти, інвентар, посуд

Миски, сито, сковорода, тарілка, розливна ложка, лопатка

 

 

 

сковородка для рібіhttp://zverovod.ru/published/publicdata/ZVEROVOD/attachments/SC/products_pictures/hunter_41713.jpg

 

 

http://www.mbr.su/get_image/Z2FsZXJ5L19tYnIvSWtvbmtpX3Bvc3VkYS9Qcm9jaGlpX2ludmVudGFyLzI2MDVfMzAwXy5qcGc=/?thumb=1

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS8HUWzx0Kt-ZrDVfbX4P-0uMeWDH_DKXTucaw924qICrAbKtjE

4.  Підготувати  сировину

Миска, сито

 

Просіяти борошно, цукор

http://solianka.net/wp-content/uploads/2012/10/proseyat-muku.jpg

Перед використанням цукор просіюють через сито з вічками розміром не більше ніж 3 мм

 

http://cookery.com.ua/uploads/images/00/00/06/2012/02/29/6e3a67.jpg

5. Збивати

 

 

Миска, міксер

 

Яйця з цукром і  сіллю збити

 

Збиваємо яйця.   Приготування млинців з сирною начинкою. Етап 1

6. Замісити тісто

 

 

Миска, міксер,

Додаюти 50% молока, перемішати, поступово, всипати просіяне борошно,  збивати на великих обертах, доки не утвориться тісто консистенції густої сметани, вливають решту (50%) молока і збивають протягом 2—3 хв., доки не утвориться тісто сметаноподібної консистенції.

Приготування млинців з сирною начинкою. Етап 3

Додаємо борошно.

 

Млинцевий пиріг з грибами

 

 

7. Смажити млинчики

Сковорода, розливна ложка

Добре розігріту поверхню сковороди ледь змащують жиром, розливною ложкою наливають тонким шаром тісто і розрівнюють його, щоб товщина млинчиків була однаковою

Змащуємо сковороду олією Приготування млинців з сирною начинкою. Етап 7

 

Смажемо млинціМлинці з червоною ікрою рецепт з фото. Приготування: Млинці з червоною  ікрою - гарна подача

8. Охолодити

тарілка

У процесі випікання готові мли­нчики складають стосиком, де вони і охолоджуються

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQCA_yMzGqEJciA1viziebJupBZdf-4xpdyWAP0CqMX8pRNlwt9

9. Подача млинчиків

тарілка

 

 

 

 

ТОП-5 оригінальних рецептів млинців на Масницю : 24:02:2020 - vsim.ua

Вимоги до якості: млинчики однакової товщини і розмірів, добре пропе­чені, без тріщин і пухирців; колір від темно-жовтого до світло-коричневого; консистенція м’яка, еластична; смак приємний, ледь солонуватий

 

 

Перелік запитань для самоконтролю

  1. Які вироби можна приготувати з млинцевого тіста?
  2. Яке борошно найкраще використовувати для приготування  млинцевого тіста і чому?
  3. Який спосіб розпушування використовують для приготування млинцевого тіста?
  4. Чому тісто на млинці наливають тонким шаром на сковороду?
  5. Чому не можна борошно всипати надто швидко?
  6. Які можливі недоліки можуть виникати при приготуванні млинцевого тіста?
  7. Назвіть вимоги до якості млинцевого тіста
  8. Санітарні вимоги та особиста гігієна кондитерів
  9. Охорона праці при роботі з електричною плитою

 

Вимоги  з охорони праці при  приготуванні кондитерського виробу

Перед початком роботи

       Отримати завдання від керівника робіт

       Одягти спецодяг і упорядкувати його

       Підготувати робоче місце до виконання робіт, прибрати непотрібні речі.

       Впевнитись, що робоче місце достатньо освітлене.

       Підібрати та підготувати необхідні обладнання

       Перевірити заземлення устаткування, яке буде використовуватись.

       Перевірте наявність гумових килимків.

       Вимити стіл, інструмент та посуд гарячою водою

       Перед початком роботи руки вимити з милом, ополоснути їх 0,2 – відсотковим   

       Розчином хлорного вапна

       При наявності недоліків повідомити майстра в/н або викладача, не починаючи роботу.

 

Під час роботи

 

       Перед вмиканням обладнання необхідно переконатись, чи нема в машині сторонніх предметів, чи надійне кріплення механізмів.

       Забороняється залишати працююче обладнання без нагляду.

         Категорично забороняється мити та чистити обладнання, яке включене в електромережу

       Не допускайте роботи обладнання без потреби.

       Переміщуйте посуд по поверхні плити обережно без ривків та великих зусиль.

       Використовуйте спеціальний інвентар, підставки .

         Розлитий жир на плиту прибирати після відключення обладнання.

 

По закінченні роботи

 

       Після закінчення роботи необхідно вимкнути обладнання. При відключенні механічного та теплового обладнання вимикаються пакетні перемикачі та кнопкові станції, після цього вимикаються рубильники, магнітні пускачі та станції управління.

       Прибрати робоче місце. Звільнити його від відходів виробництва, винести сміття, звільнити проходи.

       Почистити, помити інвентар, інструмент, скласти його у відведене для нього місце.

       Зняти спецодяг, покласти його у відведене для цього місце. При можливості прийняти душ.

       Доповісти керівнику робіт про всі недоліки, які мали місце під час роботи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Інструкційно – технологічна карта

 

Заголовна частина

Професія:  

7412 Кондитер

 

 

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSsP7_rZc8lWDn-s8Kh05GvzUfJgDdO4xvZTvLL5T9rkbsALDNB

     

 

Кваліфікація:         

ІІІ розряд

Учнівська норма часу на виконання           

5 годин

 

Модуль КНД-3.4

 

Приготування без дріжджових видів тіста та виробів з них

Тема уроку 

Приготування   пирога з млинців

Мета:

 

 

Удосконалити вміння при приготування млинцевого тіста і виробів з нього.

Пиріг з млинців

Сировина

Млинчиків смажених

М’ясної начинки

  1.  

Борошно пшеничне вищого ґатунку

        400

       6.7

  1.  

Цукор

30

 

  1.  

Яйця

100

 

  1.  

Молоко

1000

 

  1.  

Сіль

5

27

  1.  

Маргарин

20

27

  1.  

Яловичина

 

535

  1.  

Цибуля ріпчаста

 

67

  1.  

Перець

 

0.3

  1.  

Петрушка (зелень)

 

5

 

Вихід:

1000/10шт.

600/10шт.

Основна частина

Зміст завдання та

 послідовність

його виконання

Устаткування, інструменти, інвентар, посуд

Технічні умови і вказівки щодо виконання технологічних операцій

Малюнки, фото

1. Ознайомитися з вимогами  охорони праці і виробів з нього

 

 

2. Організувати  робоче  місце кондитера

3.Підготувати устаткування

 

 

 

 

 

 

Тістомісильна машина, міксер, плита електрична, ваги настільні, стіл виробничий,

Ознайомитись з інструкційно- технологічними  картами,  навчальними посібниками та довідковою літературою

 

 

Картинки по запросу приготування  млинцевого тіста фотоКартинки по запросу приготування  млинцевого тіста фото

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTlGyKX9Ekn9r68bZzMA1kSpHH1U8cWoWT_J7A3Gv_6J7CrOrMdhttps://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT4WjZzncZCunOc4cV5b7wLXdRvDsRQS6dJW1Mz5U2NVIJ9AWOMxA

 

холодильна шафа

 

http://www.vtk-moscow.ru/upload/shop_1/item_catalog_7460/small_shop_items_catalog_image7460.jpghttps://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQmXQAb0hICRvLdE21e9qk5u3qztTY_Qywtg4uHlDJZNFS8seaQJg

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRxtC2hhTpFrnID5F5042K6ijb3aTVt5DGViMTjA0-7PuMWddNk    http://i2.rozetka.ua/goods/1435456/moulinex-me-6571_images_1435456853.jpg

4.Підготувати, інструменти, інвентар, посуд

Миски, сито,  вінчики. сковорода, тарілка, розливна ложка,  миски, лопатка, дошки, ножі, сотейник

 

 

 

 

 

сковородка для рібіhttp://zverovod.ru/published/publicdata/ZVEROVOD/attachments/SC/products_pictures/hunter_41713.jpghttp://www.mbr.su/get_image/Z2FsZXJ5L19tYnIvSWtvbmtpX3Bvc3VkYS9Qcm9jaGlpX2ludmVudGFyLzI2MDVfMzAwXy5qcGc=/?thumb=1

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS8HUWzx0Kt-ZrDVfbX4P-0uMeWDH_DKXTucaw924qICrAbKtjEhttp://womanblog.in.ua/images6/idpost-3371Nozhi_na_kuhne_raznovidnosti_i_prednaznachenie.jpghttps://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQVqTBikU-nZ_cL9l0xA9Qzy-xYv8zvWsDzbdjPoVRJcyBGq9pq6whttp://ikeahouse.com.ua/4485-home_default/aptitlig.jpg

5.Приготувати млинцеве тісто

 

миска

 

 

Млинцевий пиріг з грибами

6.Приготувати м’ясну начинку

Миска, ложка

 

 

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRSWp4bvlDuy-fJriGl2VCKc2ed3zl1Ku9jqmgwXmYJRGIyfRqNqg

7.Випікати

пиріг з млинчиків

 

 

 

 

ложка

 

 

 

 

Верхні млинчики змащують маргарином. Сформований виріб випікають у духовій шафі при температурі 220-230◦С протягом 7-10хв.

 

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ6q0-BH5Ina1Gse-V_aLkHtXM4Rey5ij9Fn7piYgY8lV1J9q3qRwhttp://varenuk.com/cache/com_zoo/images/20160121_181019_77a2bbbb816e8aef15bff69c3680bdee.jpg

8. Формування   пирога з млинчиків

тарілка

 

 

 

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTH8aYK8LpUfCyVygV7G2Km9cQ1Hq2DA65fwAWJObrcawpkoOPT6g   

9. Відпуск пирога з млинчиків

 

 

Тарілка для подачі

Готовий пиріг нарізають на порції масою 160г і подають гарячим з вершковим маслом.

 

 

 

 

http://cookery.com.ua/uploads/images/00/16/65/2013/11/05/6b2ddc.jpg

 

Вимоги до якості:

Зовнішній вигляд – пиріг круглої форми; поверхня зарум’янена, на розрізі видно 5-6

                                   шарів м’ясної начинки, що перекладена млинчиками

    Смак і запах – ледь солонуватий, з ароматом випечених млинчиків

   Колір – від темно-жовтого до світло-коричневого

 

Перелік запитань для самоконтролю

 

  1. Які способи приготування м’ясної начинки Ви знаєте?
  2. Які вироби можна приготувати з млинцевого тіста?
  3. Який спосіб розпушування використовують для приготування млинцевого тіста?
  4. Чому тісто на млинці наливають тонким шаром на сковороду?                           
  5.     Для чого додають білий соус у м’ясну начинку?                                                             6.  Яке борошно найкраще використовувати для приготування  млинцевого тіста і      

      чому?                                                                                                                                 

7. Чому не можна борошно всипати надто швидко?                                                  

8.  Назвіть вимоги до якості млинцевого тіста.                                                           

 9. Які можливі недоліки можуть виникати при приготуванні млинцевого тіста?                 10. Санітарні вимоги та особиста гігієна кондитерів.                                

11. Охорона праці при роботі з електричною плитою, електром’ясорубкою 

Вимоги  з охорони праці при  приготуванні кондитерського виробу

                  

Перед початком роботи

 

       Отримати завдання від керівника робіт

       Одягти спецодяг і упорядкувати його

       Підготувати робоче місце до виконання робіт, прибрати непотрібні речі.

       Впевнитись, що робоче місце достатньо освітлене.

       Підібрати та підготувати необхідні обладнання

       Перевірити заземлення устаткування, яке буде використовуватись.

       Перевірте наявність гумових килимків.

       Перевiрити справнiсть електром'ясорубки, правильнiсть складання (установка ножiв, шнеку).

       До роботи допускаються тiльки тi працiвники, якi пройшли iнструктаж у вiдповiдностi до дiючого Положення про правила безпечної експлуатації.

       Необхiдно впевнитись, що в робочiй камерi немає стороннiх предметiв.

       Вимити стіл, інструмент та посуд гарячою водою

       Перед початком роботи руки вимити з милом, ополоснути їх 0,2 – відсотковим   

       розчином хлорного вапна

       При наявності недоліків повідомити майстра в/н або викладача, не починаючи роботу.

 

 

Під час роботи

 

            Перед вмиканням обладнання необхідно переконатись, чи нема в машині сторонніх предметів, чи надійне кріплення механізмів.

            Забороняється залишати працююче обладнання без нагляду.

              Категорично забороняється мити та чистити обладнання, яке включене в електромережу

            Не допускайте роботи обладнання без потреби.

            Переміщуйте посуд по поверхні плити обережно без ривків та великих зусиль.

            Використовуйте спеціальний інвентар, підставки .

         Розлитий жир на плиту прибирати після відключення обладнання.

            Для проштовхування м'яса в горловину "завантажувальної тарiлки" необхiдно користуватись дерев'яними товкачами (пестиками).

            Перевiряти робочий механiзм м'ясорубки можна тiльки при вимкнутому двигунi.

ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:

 

            Залишати працюючу електром'ясорубку без нагляду.

            Перевантажувати робочу камеру м'ясорубки.

            Використовувати м'ясорубку не за призначенням.

            Проштовхувати продукт в горловину м'ясорубки.

  

По закінченні роботи

 

       Після закінчення роботи необхідно вимкнути обладнання. При відключенні механічного та теплового обладнання вимикаються пакетні перемикачі та кнопкові станції, після цього вимикаються рубильники, магнітні пускачі та станції управління.

       Прибрати робоче місце. Звільнити його від відходів виробництва, винести сміття, звільнити проходи.

       Почистити, помити інвентар, інструмент, скласти його у відведене для нього місце.

       Зняти спецодяг, покласти його у відведене для цього місце. При можливості прийняти душ.

       Доповісти керівнику робіт про всі недоліки, які мали місце під час роботи.

 

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Наталя Янчук Миколаївна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
8 грудня 2023
Переглядів
472
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку