Інструкійна картка " Лисичка з фетру"

Про матеріал
М'які іграшки, з якими так люблять грати діти, зовсім не обов'язково купувати в магазині, набагато цікавіше робити їх своїми руками. До вашої уваги інструкційна картка на виготовлення дисички з фетру.
Перегляд файлу

Інструкційна картка « Лисичка з фетру»

Інструенти та матеріали: 

-Шаблон;

-Фетр: помаранчевий, білий, чорний;

-Синтепон,вата ;

-Паличка для набивання;

-Лінійка, ножиці, голка, нитки в колір фетру, клей для тканини;

-Атласна стрічка для банта.

 

https://mysekret.ru/wp-content/uploads/2017/10/igrushka-iz-fetra-shablon-lis-5.jpg

Готовий виріб

https://mysekret.ru/wp-content/uploads/2017/10/igrushka-iz-fetra-shablon-lis-3.jpg

 

https://mysekret.ru/wp-content/uploads/2017/10/igrushka-iz-fetra-shablon-lis-4.jpg

Шаблони

Хід роботи:

 Етап 1  Вирізуємо всі потрібні елементи відповідно до шаблону. Елементи, що повторюються, мають бути симетричними. Приклеюємо клеєм всі дрібні деталі з фетру до великих, або приметаємо їх контрастною ниткою. Поважно, щоб елементи, що все повторюються, були на однаковій відстані від країв крупних деталей. Це необхідно для того, щоб іграшка виглядала акуратно.

https://mysekret.ru/wp-content/uploads/2017/10/igrushka-iz-fetra-shablon-lis-6.jpg

Етап 2  Починаємо пришивати дрібні деталі одинарною білою ниткою, виконуючи вертикальні стібки.

https://mysekret.ru/wp-content/uploads/2017/10/igrushka-iz-fetra-shablon-lis-7.jpg

Потім можна починати з'єднувати між собою передні і задні деталі іграшки, почавши з вух. Голкою з одинарною ниткою рудого кольору починаємо робити стьобання (перший — з внутрішньої сторони назовні), заводячи голку назад, і вводячи в те ж місце, що і вперше, виконавши таким чином акуратну петельку довкола двох елементів майбутнього вуха іграшки. Голка заводиться в петлю, після чого затягується.  Тепер робимо наступний стібок на рівній відстані від краю тканини, отримавши ще одну петельку. У неї ми знову заводимо голку, затягуємо нитку, отримуючи таким чином петельний (обметувальний) шов. Прошиваємо цим швом все вушко, а останній шов потрібно ввести в перший.

https://mysekret.ru/wp-content/uploads/2017/10/igrushka-iz-fetra-lis.jpg

Етап 3  Малюємо на білій мордочці очі і рот. Починаємо з внутрішньої сторони подвійною чорною ниткою акуратно вишивати очки, переходячи на ліцьову. Перший стібок робиться так, щоб голка повернулася в самий початок, після чого стібок затягується. Все подальші стьобання виробляються так само, головне, щоб петля була завжди зверху — над ниткою з голкою. В кінці можна зробити вію. Друге око і рот вишивається за тим же принципом. Вже на цьому етапі можна намалювати щічки.

https://mysekret.ru/wp-content/uploads/2017/10/igrushka-iz-fetra-lis-1.jpg

Етап 4  Час зшивати крупні деталі голови. Спочатку краще зметати контрастною ниткою передню і задню частини голови іграшки. Після цього можна приступати до обшивки обметувальним швом.

 Як і раніше — нам згодиться помаранчева одинарна нитка. Коли шви дійдуть до вушка, необхідно ввести голку з ниткою на зворотну сторону так, щоб відстань до краю і з лицьового, і із зворотного боку була однаковою (голка повинна пройти через вухо усередині).

Вводимо голку прямо у вушко — в місце прямо над крапкою, звідки вийшла голка з ниткою. Спереду голка у результаті також вийде у вушко прямо над початком. У петельку, що утворюється, вводимо голку і затягуємо. Вийде ось такий шов, який повинен виглядати як обметувальний. Обшиваємо всю мордочку, залишивши місце для набивання.

https://mysekret.ru/wp-content/uploads/2017/10/igrushka-iz-fetra-lis-2.jpg

Етап 5  Самий час набивати верхню частину милої іграшки з фетру. У цій справі згодиться паличка для суші, олівець або спеціальне пристосування. Набивати голову іграшки потрібно рівномірно, не дуже щільно, додавши м'який об'єм.

Етап 6  Наступним етапом буде створення хвостика. Спершу необхідний одинарною чорною ниткою пришити чорний пензлик до кінця хвостика, при цьому не прошиваючи сторони кінця хвоста, а лише пришиваючи «зигзаг». Після цього передню і задню частини хвостика пришивають один до одного вже знайомим обметувальним швом помаранчевою ниткою.

Місце чорного кінчика прошивається з внутрішньої сторони, оскільки чорний наконечник потрібно буде вже поверх прошити чорною ниткою, діючи тим же способом, що і при обшивці всієї останньої іграшки з фетру. Протилежний кінець хвостика залишається відкритим — він потрібний для набивання синтепоном . Після того, як хвіст рівномірно набитий підкладкою, його пришивають до деталей тулуба контрастною ниткою.

https://mysekret.ru/wp-content/uploads/2017/10/igrushka-iz-fetra-lis-process-1.jpg

Етап 7  Потім задню і передню частини тулуба пришивають один до одного обметувальним швом, залишаючи місце шиї відкритим. Рівномірно розподіляємо синтепон  по тулубу, після чого отвір зашивається обметувальним швом.

https://mysekret.ru/wp-content/uploads/2017/10/igrushka-iz-fetra-lis-process-2.jpg

Етап 8  Тепер, коли дві основні деталі іграшки з фетру повністю готові, їх потрібно зшити між собою. Щоб пришити їх один до одного акуратно і красиво, можна рівнятися по западині на грудниною  лисички — прямо над нею і повинні розташовуватися носик і рот звіра.

Тепер голкою з подвійною ниткою помаранчевого кольору починаємо зшивати частини. Спочатку необхідно вставити голку в нижню частину голови, в 3-4 мм від краю, як на фото, приблизно на рівні середини ока. Потім голка пропускається через край тулуби — на такій же відстані — в результаті вийде потайний шов. Необхідно прошивати голову з тулубом до протилежного кінця шиї, міцно затягуючи шви. Таким чином прошивається передня лицьова частина.

https://mysekret.ru/wp-content/uploads/2017/10/igrushka-iz-fetra-lis-process-3.jpg

Щоб надійно скріпляти обидві частини, потрібно ще раз прошити їх, проте акуратнішим способом. Тепер, коли голка знаходиться на протилежному краю шиї, необхідно прошити задню частину голови. Проте спочатку потрібно проткнути тулуб з лицьового боку, а вже після цього вивести голку із задньої частини голови. Прошиваємо і далі по цій схемі так, щоб ниток взагалі не було видно (див. фото). Лисеня з фетру готове!

https://mysekret.ru/wp-content/uploads/2017/10/igrushka-iz-fetra-lis-process-4.jpg

doc
Пов’язані теми
Технології, Інші матеріали
Додано
4 вересня 2019
Переглядів
3056
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку