Інстукційно- технологічні картки до теми: "Приготування начинок"

Про матеріал
Розробка інструкційні - технологічних карток. Дидактичний матеріал на урок.
Перегляд файлу

                           Інструкційно – технологічна картка

         Назва виробу: Начинка  м’ясна

Найменування сировини

В натурі

Вимоги до якості

Яловичина (котлетне м’ясо)

1258

C:\Users\Lenovo\Downloads\завантаження (10).jpg

Маргарин

40

Цибуля ріпчаста

100

Порошно

10

Перець

0,5

Сіль

40

Петрушка (зелень)

7

     Вихід

1000

 

 

 

 

 

 

 

                                     Технологія приготування

Перший спосіб приготування. М’ясо промивають, звільняють від кісток і сухожиль, розрізають на шматочки масою 40—50 г і обсмажують на жирі до утворення рум’яної шкірочки. Потім м’ясо перекладають у сотейник або каструлю з товстим дном, заливають бульйоном або водою (15—20 % до маси м’яса) і тушкують при слабкому кипінні до готовності. Готове м’ясо пропус­кають через м’ясорубку двічі. Вдруге м’ясо перемелюють разом з пасерова­ною цибулею. На бульйоні, одержаному при тушкуванні м’яса, готують білий соус. Охолоджений соус з’єднують з меленим м’ясом, солять, перчать, дода­ють нарізану зелень і все ретельно перемішують.

Другий спосіб приготування. Сире м’ясо перемелюють через м’ясорубку з двома решітками. Фарш кладуть на розігрітий, змащений жиром глибокий лист шаром не більше ніж 3 см і, періодично помішуючи, обсмажують до го­товності у жаровій шафі. Потім сік, що виділився з м’яса під час смаження, зливають і готують на ньому соус. Обсмажене м’ясо з’єднують разом з пасе­рованою цибулею і ще раз пропускають через м’ясорубку. Заправляють начинку соусом, сіллю, перцем, дрібно нарізаною зеленню і перемішують.

Третій спосіб приготування. М’ясо попередньо відварюють. Для цього його кладуть у гарячу воду (співвідношення води і м’яса 1,5:1), доводять до ки­піння і продовжують варити без кипіння (при температурі 85 -9(КС). За 20 хв. до закінчення варіння м’ясо солять. Готовність м’яса визначають проколом ку­харської голки: якщо м’ясо готове, голка входить легко і в місці проколу виді­ляється безбарвний сік. Варене м’ясо старанно відокремлюють від кісток і разом з пасерованою цибулею пропускають через м’ясорубку двічі. Додають мелений перець, сіль, соус, зелень, все перемішують. До м’ясної начинки мож­на додавати яйця, яйце з рисом, рис з зеленою цибулею тощо.

 

 

C:\Users\Lenovo\Downloads\завантаження (9).jpg

 

C:\Users\Lenovo\Downloads\завантаження (8).jpg

 

 

C:\Users\Lenovo\Downloads\завантаження (7).jpg

 

 

 

 

 

                              Інструкційно – технологічна картка

         Назва виробу: Начинка  ліверна

Найменування сировини

В натурі

Вимоги до якості

Легені

920

C:\Users\Lenovo\Downloads\завантаження (3).jpg

Серце

364

Маргарин столовий

60

Цибуля

84

Борошно

10

Перець

0,5

Сіль

10

 

 

     Вихід

1000

 

 

 

 

 

 

                                     Технологія приготування

Субпродукти промивають, розрізають на шматки і відварюють у воді з додаванням солі і перцю. З серця попередньо видаляють згустки крові. Від­варені субпродукти пропускають через м’ясорубку, кладуть шаром не більше ніж 2—3 см на попередньо розігрітий лист, змащений маргарином, і обсма­жують, періодично помішуючи. Додають пасеровану ріпчасту цибулю і ще раз пропускають через м’ясорубку. Потім додають білий соус, сіль, перець, добре перемішують. Можна до ліверної начинки додати розсипчасту кашу, а саме ри­сову, пшеничну, гречану або перлову, яку варять окремо. Якщо ліверну начин­ку готують з додаванням печінки, то її також попередньо обсмажують.

 

C:\Users\Lenovo\Desktop\images.jpg

 

C:\Users\Lenovo\Downloads\завантаження (4).jpg  C:\Users\Lenovo\Downloads\завантаження (5).jpg    C:\Users\Lenovo\Downloads\завантаження (6).jpg

 

 

 

 

                              Інструкційно – технологічна картка

                         Назва виробу: Начинка  з риби

Найменування сировини

В натурі

Вимоги до якості

Риба

1026

C:\Users\Lenovo\Downloads\images (3).jpg

Цибуля ріпчаста

126

Борошно

10

Маргарин

100

Зелень петрушки

7

Перець

0,5

Сіль

12

 

 

     Вихід

1000

 

 

 

 

 

 

 

                                     Технологія приготування

Філе свіжої риби без шкіри і кісток ріжуть на шматочки масою 40—50 г, кладуть у сотейник або лист, додають гарячу воду (на 1 кг риби беруть 0,3 л води), сіль і припускають протягом 15—20 хв. до готовності. Готову рибу дрібно нарізають ножем, додають пасеровану цибулю, перець, білий соус, дрібно на­різану зелень петрушки і добре перемішують.

Можна до начинки з риби замість соусу додати відварений розсипчастий рис. Замість рису можна використати інші крупи: ячну, перлову або пшеничну.

 

C:\Users\Lenovo\Desktop\Без названия.jpg

 

              C:\Users\Lenovo\Downloads\images (2).jpg  C:\Users\Lenovo\Downloads\images (1).jpg  C:\Users\Lenovo\Downloads\завантаження (11).jpg

 

 

 

                              Інструкційно – технологічна картка

                   Назва виробу: Начинка  з грибами

Найменування сировини

В натурі

Вимоги до якості

Гриби сушені

410

C:\Users\Lenovo\Desktop\Без названия (1).jpg

Маргарин або рослинна олія

50

Цибуля ріпчаста

84

Борошно

10

Зелень петрушки

7

Перець

0,2

Сіль

20

 

 

     Вихід

1000

 

 

 

 

 

 

 

                                     Технологія приготування

 

    Сушені білі гриби замочують на кілька годин, промивають і відварюють. На відварі готують соус. Відварені гриби повторно промивають, подрібнюють на м’ясорубці, ледь обсмажують. До грибів додають пасеровану цибулю, сіль, перець, соус і все це старанно перемішують.

 

C:\Users\Lenovo\Desktop\images (1).jpg

 

C:\Users\Lenovo\Desktop\Без названия (5).jpg  C:\Users\Lenovo\Desktop\Без названия (2).jpg  C:\Users\Lenovo\Desktop\Без названия (3).jpg  C:\Users\Lenovo\Desktop\Без названия (4).jpg

 

 

 

                              Інструкційно – технологічна картка

                     Назва виробу: Начинка  рисова з яйцем

Найменування сировини

В натурі

Вимоги до якості

Рис

300

C:\Users\Lenovo\Desktop\Без названия (6).jpg

Яйця

3 шт.

Маргарин столовий

80

Сіль

10

Зелень кропу або петрушки

10

 

 

     Вихід

1000

 

                 C:\Users\Lenovo\Desktop\images (6).jpg  C:\Users\Lenovo\Desktop\images (7).jpg  C:\Users\Lenovo\Desktop\images.jpg

 

 

                                     Технологія приготування

 

    Рисову крупу перебирають, видаляючи сторонні домішки, промивають спо­чатку теплою, а потім гарячою водою. Підготовлену крупу засипають у киплячу підсолену воду (на 1 кг рису — 50 г солі і 8—10 л води) і варять при слабкому кипінні протягом 20—25 хв. Зварену крупу відкидають на друшляк, обсушують і перемішують разом з маргарином, січеними вареними яйцями і зеленню. Як­що рис варять у меншій кількості води (5—7 л на 1 кг), то його відкидають на друшляк і промивають гарячою водою.

Можна зварити рис у невеликій кількості води або бульйону (на 1 кг рису 2,1 л рідини) в каструлі з товстим дном. Для цього підготовлений рис варять на плиті до загусання, потім додають маргарин і кладуть рис на водяну баню у жарову шафу на 35—40 хв. Такий рис називають припущеним, а рис, зварений першим способом, — відкидним. Якщо начинку готують з грибами, то зварені й подрібнені гриби підсмажують, з’єднують разом з рисом і пасерованою цибулею.

 

C:\Users\Lenovo\Desktop\Без названия (7).jpg

 

C:\Users\Lenovo\Desktop\images (2).jpg  C:\Users\Lenovo\Desktop\images (3).jpg   C:\Users\Lenovo\Desktop\images (4).jpg   C:\Users\Lenovo\Desktop\images (5).jpg

 

                              Інструкційно – технологічна картка

         Назва виробу: Начинка  з гречаної каші з сиром

Найменування сировини

В натурі

Вимоги до якості

Сир свіжий

510

C:\Users\Lenovo\Desktop\Без названия (11).jpg

Крупа гречана або підсмажена

200\175

Маргарин столовий

40

Яйця

1 шт.

Сіль

10

 

 

     Вихід

1000

 

 

 

 

 

 

 

 

                                     Технологія приготування

 

    Гречану крупу перебирають і підсмажують у жаровій шафі. Крупу, що швидко розварюється використовують без попередньої підготовки. Гречану крупу заливають киплячою водою, додають солі, швидко доводять до кипін­ня і варять при помірному кипінні й закритій кришці до готовності, поки вся волога не випарується. Гречану розсипчасту кашу перемішують разом з про­тертим сиром, додають маргарин, сирі яйця, сіль і все ретельно перемішують.

C:\Users\Lenovo\Desktop\Без названия (13).jpg

 

 

          C:\Users\Lenovo\Desktop\Без названия (8).jpg  C:\Users\Lenovo\Desktop\Без названия (9).jpg  C:\Users\Lenovo\Desktop\Без названия (10).jpg

 

                              Інструкційно – технологічна картка

                     Назва виробу: Начинка  з картоплі

Найменування сировини

В натурі

Вимоги до якості

Картопля відварена

880

C:\Users\Lenovo\Desktop\Без названия (18).jpg

Цибуля ріпчаста пасерована

130

Олія рослинна

40

Сіль

10

 

 

 

 

     Вихід

1000

 

C:\Users\Lenovo\Desktop\images (5).jpgC:\Users\Lenovo\Desktop\images.jpgC:\Users\Lenovo\Desktop\images (6).jpg

 

                                     Технологія приготування

 

    Почищену й помиту картоплю закладають у киплячу воду (верхні шари картоплі повинні бути на одному рівні з водою), швидко доводять до кипіння, накривають кришкою і продовжують варити при помірному кипінні до готов­ності. Відвар повністю зливають, а картоплю в гарячому стані протирають, з’єднують з пасерованою цибулею або вареними нарізаними грибами і пасе­рованою цибулею, додають сіль, перець.

Картоплю не можна протирати охолодженою. В гарячому стані оклейстс- ризовані крохмальні зерна, що містяться у картоплі, еластичні й пружні, і при протиранні картоплі вони не пошкоджуються. Охолоджені крохмальні зерна стають твердими, при натисканні вони тріскаються і клейстер, що в них міститься, витікає назовні, надаючи картопляній масі синюватого відтінку і слизької консистенції.

 

C:\Users\Lenovo\Desktop\Без названия (17).jpg

 

C:\Users\Lenovo\Desktop\Без названия (14).jpg   C:\Users\Lenovo\Desktop\Без названия (15).jpg   C:\Users\Lenovo\Desktop\Без названия (16).jpg

 

                              Інструкційно – технологічна картка

                     Назва виробу: Начинка  горохова

Найменування сировини

В натурі

Вимоги до якості

Горох

460

C:\Users\Lenovo\Desktop\Без названия (19).jpg

Цибуля ріпчаста

139

Маргарин столовий

100

Перець чорний мелений

0,5

Сіль

10

 

 

 

 

     Вихід

1000

 

          C:\Users\Lenovo\Desktop\images (9).jpg        C:\Users\Lenovo\Desktop\images (8).jpg    C:\Users\Lenovo\Desktop\images (10).jpg

 

                                     Технологія приготування

 

    Горох перебирають і промивають. Підготовлений горох заливають холод­ною водою з розрахунку 2,5 л води на 1 кг гороху і варять у закритому посуді при слабкому кипінні до готовності й випарування надлишкової вологи. На­прикінці варіння, щоб уникнути підгоряння, горох перемішують. У готовий го­рох додають пасеровану цибулю, сіль, перець і все ретельно перемішують.

 

C:\Users\Lenovo\Desktop\Без названия (21).jpg

 

         C:\Users\Lenovo\Desktop\images (11).jpg       C:\Users\Lenovo\Desktop\images (7).jpg    C:\Users\Lenovo\Desktop\Без названия (20).jpg

 

 

 

                              Інструкційно – технологічна картка

         Назва виробу: Начинка  з квашеної  капусти

Найменування сировини

В натурі

Вимоги до якості

Капуста квашена

1112

C:\Users\Lenovo\Downloads\завантаження (12).jpg

Маргарин столовий

60

Цибуля ріпчаста

95

Цукор

15

Перець чорний мелений

0,2

Зелень петрушки

10

Сіль

10

 

 

 

 

 

 

     Вихід

1000

 

 

 

 

 

 

                                     Технологія приготування

 

    Квашену капусту віджимають від розсолу і дрібно січуть. Якщо капуста дуже квасна, її потрібно промити кілька разів у холодній воді й старанно віджати. Підготовлену капусту кладуть у широкий посуд з товстим дном із розігрітим маргарином шаром близько 3—4 см і, при періодичному перемі­шуванні, ледь обсмажують, потім додають невелику кількість води чи бульй­ону (5—6 % від маси капусти) і тушкують до готової капусти додають дрібно нарізану пасеровану цибулю, цукор, перець, сіль, подрібнену зелень петрушки і перемішують.

Наприкінці тушкування рідина повинна повністю випаруватися.

 

 

C:\Users\Lenovo\Desktop\images (12).jpg

 

      C:\Users\Lenovo\Downloads\завантаження (15).jpg  C:\Users\Lenovo\Downloads\завантаження (14).jpg   C:\Users\Lenovo\Downloads\завантаження (13).jpg

 

 

 

                              Інструкційно – технологічна картка

         Назва виробу: Начинка  з зеленої цибулі з яйцем

Найменування сировини

В натурі

Вимоги до якості

Цибуля зелена

880

C:\Users\Lenovo\Desktop\images (13).jpg

Маргарин

50

Яйця

2 шт.

Сіль

12

Зелень петрушки

15

 

 

 

 

     Вихід

1000

 

C:\Users\Lenovo\Desktop\images (17).jpg    C:\Users\Lenovo\Desktop\images (16).jpg     C:\Users\Lenovo\Desktop\images (19).jpg

 

                                     Технологія приготування

 

Зелену цибулю чистять, промивають, дрібно ріжуть, з’єднують з січеними вареними яйцями, розтопленим маргарином, сіллю, подрібненою зеленню петрушки і перемішують. Щоб надати начинці більшої соковитості, одне яйце можна використати сирим.

 

C:\Users\Lenovo\Desktop\images (20).jpg

 

             C:\Users\Lenovo\Desktop\Без названия (22).jpg   C:\Users\Lenovo\Desktop\images (14).jpg    C:\Users\Lenovo\Desktop\images (15).jpg

 

 

 

 

                              Інструкційно – технологічна картка

         Назва виробу: Начинка  з моркви і яблук

Найменування сировини

В натурі

Вимоги до якості

Морква

612,5

C:\Users\Lenovo\Desktop\Без названия (23).jpg

Маргарин столовий

50

Яблука

638

Цукор

100

Сіль

5

 

 

 

 

     Вихід

1000

 

                   C:\Users\Lenovo\Desktop\c747b1da2a9ad5def04ec32a48215714.jpg  C:\Users\Lenovo\Desktop\7733b2ac52bea3504a64bb18bc53367b.jpg  C:\Users\Lenovo\Desktop\Без названия (3).jpg

 

 

                                     Технологія приготування

 

Моркву промивають, чистять, труть на тертці, а потім припускають у неве­ликій кількості води (8—10 % до маси чищеної моркви) з додаванням марга­рину. До припущеної моркви додають сіль, цукор і все ретельно перемішують.

З промитих яблук видаляють серцевину і пошкоджені місця. Яблука по­дрібнюють на овочерізці, з’єднують з припущеною морквою і проварюють при слабкому нагріванні доти, доки начинка не стане густою.

 

C:\Users\Lenovo\Desktop\images (2).jpg

 

 

C:\Users\Lenovo\Desktop\Без названия.jpg  C:\Users\Lenovo\Desktop\Без названия (1).jpg  C:\Users\Lenovo\Desktop\images.jpg  C:\Users\Lenovo\Desktop\images (1).jpg

 

                              Інструкційно – технологічна картка

                Назва виробу: Начинка  з буряка і повидла

Найменування сировини

В натурі

Вимоги до якості

Буряк

564

C:\Users\Lenovo\Desktop\Без названия (5).jpg

Повидло

550

Крупа манна

95

Маргарин столовий

42

Кислота лимонна

5

Сіль

4

 

 

 

 

     Вихід

1000

 

                             C:\Users\Lenovo\Desktop\Без названия (6).jpg        C:\Users\Lenovo\Desktop\images (1).jpg

                                     Технологія приготування

 

Буряк ретельно промивають і варять до готовності. Охолоджений буряк чистять і протирають на пюре.

До бурякової маси додають 20-30 г води і обережно нагрівають до температури 60—70°С.

Потім додають маргарин, сіль, лимонну кислоту і перемішують. Перемішуючи, всипають манну крупу і суміш проварюють при слабкому кипінні протягом 7—10 хв. Масу охолоджують і перемішують разом з повидлом.

C:\Users\Lenovo\Desktop\images.jpg

 

C:\Users\Lenovo\Desktop\Без названия (1).jpg  C:\Users\Lenovo\Desktop\Без названия (2).jpg  C:\Users\Lenovo\Desktop\Без названия (3).jpg C:\Users\Lenovo\Desktop\Без названия (4).jpg 

 

 

 

 

                              Інструкційно – технологічна картка

         Назва виробу: Начинка  сирна

Найменування сировини

В натурі

Вимоги до якості

Сир

833

https://shefkuhar.com.ua/uploads/posts/2014-02/thumbs/1393516369_dlya-blinov-iz-tvoroga.jpg

Яйця

2 шт.

Цукор

80

Борошно пшеничне

40

Ванілін

0,1

 

 

 

 

     Вихід

1000

http://edim.com.ua/wp-content/uploads/2019/01/2a773b9526fab65a14adeaaa1d35a88b.jpghttp://edim.com.ua/wp-content/uploads/2019/01/7467a9b8e33399cf7c1d45bbed2ce094.jpg

                                     Технологія приготування

 

   Сир протирають на протирочній машині або через металеве сито, додають сирі яйця, цукор, ванілін, просіяне борошно і все це добре перемішують. До сирної начинки можна додати цукати, родзинки, смажені мелені горіхи, лимонну або апельсинову цедру, сметану тощо.

C:\Users\Lenovo\Desktop\Без названия (2).jpg

 

1 2 3 4 5 6

 

 

 

 

                              Інструкційно – технологічна картка

         Назва виробу: Начинка  зі  свіжих   яблук

Найменування сировини

В натурі

Вимоги до якості

Яблука свіжі

1012

C:\Users\Lenovo\Desktop\bfccf5287c6481243d76e144ece36305.jpg

Цукор

300

Вода

30

 

 

 

 

     Вихід

1000

 

 

 

 

 

 

 

                                     Технологія приготування

Промиті яблука чистять, звільняють від серцевини, нарізають скибочками, додають воду (20—30 г на 1 кг яблук) і варять, помішуючи, до розм’якшення яблук і загусання маси.

Наприкінці варіння додають цукор. Якщо цукор додати на початку теп­лової обробки, яблучна маса може пригоріти, що негативно вплине на якість начинки. Для покращення смаку до начинки можна додати мелену корицю (1—2 г на 1 кг начинки), цедру або ванілін.

Іноді яблука для начинки використовують сирими. У цьому випадку яб­лука, нарізані скибочками, перемішують разом з цукром-піском або цукро­вою пудрою (на 830 г яблук 200 г цукру) і манною крупою, яка зв’язує во­логу, що при цьому виділяється.

Добра начинка виходить з кисло-солодких, тугих яблук, наприклад, ан­тонівки, данешти тощо.

 

  

8b446396c55a114b5b5a9d6cf1c953a0 Начинка для пиріжків з свіжих яблук — найкращі рецепти

 

                  терті яблука           яблука з крохмалем

                              Інструкційно – технологічна картка

         Назва виробу: Начинка  з  маку

Найменування сировини

В натурі

Вимоги до якості

Мак

700

https://tishka.org/master%20class/poppy%20filling%20for%20rolls%20and%20buns/9.jpg

Цукор або мед

300

Яйця

1 шт.

 

 

 

 

     Вихід

1000

 

https://tishka.org/master%20class/poppy%20filling%20for%20rolls%20and%20buns/1.jpg  https://tishka.org/master%20class/poppy%20filling%20for%20rolls%20and%20buns/2.jpg  https://tishka.org/master%20class/poppy%20filling%20for%20rolls%20and%20buns/3.jpg   https://tishka.org/master%20class/poppy%20filling%20for%20rolls%20and%20buns/4.jpg  https://tishka.org/master%20class/poppy%20filling%20for%20rolls%20and%20buns/5.jpg  https://tishka.org/master%20class/poppy%20filling%20for%20rolls%20and%20buns/6.jpg https://tishka.org/master%20class/poppy%20filling%20for%20rolls%20and%20buns/7.jpg https://tishka.org/master%20class/poppy%20filling%20for%20rolls%20and%20buns/8.jpg

 

                                     Технологія приготування

 

   Мак заливають окропом і кип’ятять протягом 25—30 хв. Вода наприкінці варіння повинна повністю випаруватися, а мак підсушитися. Відварений мак відкидають на сито і додатково підсушують.

Потім його перемішують разом з цукром і пропускають 2 3 рази через м’ясорубку. До маси додають сире яйце і ретельно перемішують. До начинки з маку можна додати родзинки чи подрібнені горіхи.

 

C:\Users\Lenovo\Desktop\Без названия (1).jpg

 

 

 

https://tishka.org/master%20class/poppy%20filling%20for%20rolls%20and%20buns/1.jpg  https://tishka.org/master%20class/poppy%20filling%20for%20rolls%20and%20buns/2.jpg  https://tishka.org/master%20class/poppy%20filling%20for%20rolls%20and%20buns/3.jpg   https://tishka.org/master%20class/poppy%20filling%20for%20rolls%20and%20buns/4.jpg  https://tishka.org/master%20class/poppy%20filling%20for%20rolls%20and%20buns/5.jpg  https://tishka.org/master%20class/poppy%20filling%20for%20rolls%20and%20buns/6.jpg https://tishka.org/master%20class/poppy%20filling%20for%20rolls%20and%20buns/7.jpg https://tishka.org/master%20class/poppy%20filling%20for%20rolls%20and%20buns/8.jpg

 

 

 

                              Інструкційно – технологічна картка

         Назва виробу: Начинка  сливова або вишнева

Найменування сировини

В натурі

Вимоги до якості

Начинка сливова: (варіант І):

 

https://smak.ua/i/85/52/1/85521/gallery/568ad1cd35587996dec9452697ceee20-quality_100Xresize_1Xallow_enlarge_0Xw_700Xh_0.jpg

Сливи

973

Цукор

200

(варіант II):

 

Сливи

1044

Цукор

260

Крупа манна

60

Начинка вишнева: (варіант І):

 

Вишні

1030

Цукор

250

(варіант II):

 

Вишні

1030

Цукор

250

Крупа манна

60

     Вихід

1000

 

                                     Технологія приготування

 

Варіант І. У слив і вишень видаляють плодоніжки. Фрукти промивають і видаляють кісточки. Сливи додатково нарізають. На розкачане тісто перед накладанням начинки зі слив чи вишень спочатку кладуть цукор.

Варіант II. Підготовлені сливи і вишні (див. вище) засипають цукром і прогрівають до температури ЗО—40°С. Потім, помішуючи, поступово всипають манну крупу і проварюють при температурі 90—95°С протягом ЗО хв. Перед використанням начинку охолоджують.

  

 

 

 

 

 

                              Інструкційно – технологічна картка

         Назва виробу: Начинка  з  ревення

Найменування сировини

В натурі

Вимоги до якості

Ревінь

1333

C:\Users\Lenovo\Desktop\Без названия.jpg

Цукор

250

Крупа манна

48

Кориця

4

 

 

 

 

     Вихід

1000

 

  C:\Users\Lenovo\Desktop\sm_194599 (1).jpg    C:\Users\Lenovo\Desktop\sm_194598.jpg  C:\Users\Lenovo\Desktop\sm_194600 (1).jpg  Фото приготовления рецепта: Начинка из ревеня (для пирогов и пирожков) - шаг №4  Фото приготовления рецепта: Начинка из ревеня (для пирогов и пирожков) - шаг №5  Фото приготовления рецепта: Начинка из ревеня (для пирогов и пирожков) - шаг №6  Фото приготовления рецепта: Начинка из ревеня (для пирогов и пирожков) - шаг №7

 

 

                                     Технологія приготування

 

   Ревінь промивають, чистять від зовнішньої плівки, нарізають скибочка­ми, засипають цукром і прогрівають до температури ЗО—40°С. Потім, помі­шуючи, поступово всипають манну крупу і проварюють при температурі 90— 95°С протягом ЗО хв. До маси додають корицю і охолоджують.

 

C:\Users\Lenovo\Desktop\images.jpg

 

C:\Users\Lenovo\Desktop\pirog_s_revenem5.jpg  C:\Users\Lenovo\Desktop\pirog_s_revenem6.jpg  C:\Users\Lenovo\Desktop\pirog_s_revenem7.jpg  C:\Users\Lenovo\Desktop\pirog_s_revenem9.jpg  C:\Users\Lenovo\Desktop\pirog_s_revenem13.jpg

 

 

 

 

 

 

                              Інструкційно – технологічна картка

         Назва виробу: Начинка  із сухофруктів

Найменування сировини

В натурі

Вимоги до якості

Урюк

300

C:\Users\Lenovo\Desktop\nachinkaizsuxofruktovretseptsfoto-5d111a3b.jpg

Чорнослив

300

Родзинки

150

Цукор-пісок

90

 

 

 

 

     Вихід

1000

 

C:\Users\Lenovo\Desktop\nachinkaizsuxofruktovretseptsfoto-9b57fb2c.jpg C:\Users\Lenovo\Desktop\nachinkaizsuxofruktovretseptsfoto-6a7260b6.jpg  C:\Users\Lenovo\Desktop\nachinkaizsuxofruktovretseptsfoto-f01ced9d.jpg C:\Users\Lenovo\Desktop\nachinkaizsuxofruktovretseptsfoto-452037d6.jpg C:\Users\Lenovo\Desktop\nachinkaizsuxofruktovretseptsfoto-0d8b4bc8.jpg

                                     Технологія приготування

 

Урюк і чорнослив перебирають, промивають, заливають теплою водою і проварюють до розм’якшення. Відвар з фруктів фільтрують, гарячі фрукти відкидають на сито і протирають. Для цього на руку надягають брезентову рукавицю, спеціально призначену для протирання варених сухофруктів. Такий метод протирання полегшує процес виймання кісточок із сухофруктів, оскільки кісточки залишаються на ситі. Родзинки промивають і замочують у теплій воді на 15—20 хв. для набрякання. Не варто збільшувати час замочу­вання, оскільки родзинки можуть розкиснути. Дві фруктові маси з’єднують, додають цукор і все ретельно перемішують. Якщо начинка має суху консис­тенцію, до неї додають фруктовий відвар.

  

C:\Users\Lenovo\Desktop\nachinkaizsuxofruktovretseptsfoto-5d111a3b.jpg

 

C:\Users\Lenovo\Desktop\nachinkaizsuxofruktovretseptsfoto-9b57fb2c.jpg C:\Users\Lenovo\Desktop\nachinkaizsuxofruktovretseptsfoto-6a7260b6.jpg  C:\Users\Lenovo\Desktop\nachinkaizsuxofruktovretseptsfoto-f01ced9d.jpg C:\Users\Lenovo\Desktop\nachinkaizsuxofruktovretseptsfoto-452037d6.jpg C:\Users\Lenovo\Desktop\nachinkaizsuxofruktovretseptsfoto-0d8b4bc8.jpg

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Рожко Ірина Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додав(-ла)
Klimova Galina Volodymyrivna
Додано
6 лютого 2023
Переглядів
4245
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку