Інтегроване заняття ХУДОЖНЯ ЛІТЕРАТУРА+АПЛІКАЦІЯ Тема "Їжачок – колючий бочок"

Про матеріал
Мета: вчити дітей уважно слухати художній твір, свідомо сприймати зміст казки, відповідати на запитання вихователя; закріпити знання дітей про їжака, як дику тварину; розвивати дрібну моторику пальчиків, навички роботи з матеріалом для творчості-насіння (крупа); розвивати мовленнєву активність, творчу уяву, акуратність у роботі з клеєм; виховувати у дітей бажання створювати красиві композиції з насіння різних рослин (крупи), естетичне сприйняття форми, емоційну чуйність, доброзичливість, бажання допомогти іншому. Матеріал: загадка про їжачка, казка про їжака, вірш про їжачка (за бажанням дітей), картон (краще кольоровий), клей ПВА, додатковий декор (за бажанням дітей), іграшка – їжачок, вологі серветки, насіння соняшника.
Перегляд файлу

Інтегроване заняття

ХУДОЖНЯ ЛІТЕРАТУРА+АПЛІКАЦІЯ

 

Тема: Їжачок – колючий бочок.

Мета: вчити дітей уважно слухати художній твір, свідомо сприймати зміст казки, відповідати на запитання вихователя,; закріпити знання дітей про їжака, як дику тварину;  розвивати дрібну моторику пальчиків, навички роботи з матеріалом для творчості-насіння (крупа); розвивати мовленнєву активність, творчу уяву, акуратність у роботі з клеєм; виховувати у дітей бажання створювати красиві композиції з насіння різних рослин (крупи), естетичне сприйняття форми, емоційну чуйність, доброзичливість, бажання допомогти іншому.

Матеріал: загадка про їжачка, казка про їжака, вірш про їжачка (за бажанням дітей), картон (краще кольоровий), клей ПВА, додатковий декор (за бажанням дітей), іграшка – їжачок, вологі серветки, насіння соняшника.

Хід заняттяhttps://bipbap.ru/wp-content/uploads/2017/11/25-1.pngЯблоко - красивые картинки (37 фото) • Прикольные картинки и позитив

Вихователь: Дітки, послухайте, будь-ласка, загадку і відгадайте її:

Гостроносий і малий,

Сірий,тихий і не злий.

Вдень ховається. Вночі

Йде шукать собі харчі,

Весь із тонких голочок.

Як він зветься? (їжачок)

Правда про звичайного їжака :: У світі природи

- Ви, мабуть, здогадалися,  хто прийшов на заняття. Так, це їжачок. А знаєте чому у нього шубка з голочок? Про це я вам розкажу казочку.

       Колись дуже-дуже давно прийшов їжак до кравця і сказав: ”У мене немає шубки. Поший мені. Не задарма,ось дивись - яблук я мішок приніс. Буде що твоїм малятам на вечерю куштувати. Згода?”. І кравець, що й казати, молодець, взявся до діла і робота закипіла. Строчить шубу шов за швом. А малеча за столом теж нітрохи не дрімає - смачно яблука вплітає. От нарешті все готово,тут їжак приходить знову: Що це ти мені зробив? Я такої не просив! Я не білка,не лисиця. Ні,ця шуба не годиться. Я таку не буду й мірять,чорну ший, ні, краще сіру. Грюк дверима! І пішов. Що ж, кравець працює знов. Та й малеча не гуляє - смачно яблука вплітає. Постарався на цей раз. Шуба вийшла - просто клас! Ну, не шуба, а картинка! Та знов сердиться їжак. Щось і тут йому не так. Крутить носом і буркоче: Я короткої не хочу! Куца шуба для зайчат. Довшу хочу, аж до п’ят. Тут кравець розвів руками: Вибачай, немає краму. Розлютився вкрай їжак, став червоний, наче рак: Не візьму таку і край! Яблука мої віддай! Озирнувся на діток - аж порожній вже мішок. -Іншу шубу ший і квит!- на весь дім їжак кричить. -З чого ж шити? Подивися - лиш голки тут зосталися. -Хоч з голок ти шубу справ! Та таку,як я сказав! От біда! Кравець зібрав всі голки,які він мав, дві доби не їв, не спав, і зумів таки - пошив. Тут уже їжак з’явився. Шубу він обдивився, одягнув… Так вона йому сподобалася, що ніколи не знімає. Подякував кравцеві тай подався до лісу. (Бесіда за змістом казки)

Вихователь: Може хтось віршик знає про їжачка? (відповіді дітей)

Їжачок-хитрячок

Із голок і шпичок

Пошив собі кожушок.

І у тому кожушку

Він гуляє по садку.

В нього шубка з колючок,

В нього сіра спинка,

Ніс,як гарний п’ятачок,

Очі - намистинки. 

Їжачок-їжачок,

він увесь із колючок.

Їжачок-їжачок,

мов колючий колобок.

Вихователь: - Де живе їжачок? - Це свійська чи дика тварина? Чому? Чи можемо ми взимку побачити їжака в лісі? Їжаки - це дикі тварини. Вони поширені по всій території України. Їжаки - нічні тварини. Вдень вони сплять, а надвечір ідуть шукати їжу. Живляться їжаки комахами, слимаками, черв’яками. А ще їдять мишей. Восени їжачки, згорнувшись в клубочок, впадають в сплячку аж до весни.  - Їжачок уважно слухав що ми про нього розповідали і хоче щоб ви разом з ним зробили фізкультпаузу.

Фізкультхвилинка

Їжачок сьогодні в нас,

Завітав у вільний час.

Будем присідать - 1, 2, 3,

Стрибать - 4, 5,

Щоб нам їжачка спіймать.

Прудко їжачок втікає,

Голочками нас шпиляє.

6, 7, 8 -  час настав,

Повернутися до справ.

План-конспект занятия по аппликации, лепке (подготовительная группа) на  тему: Аппликация «Лесной ёжик» (из семечек и пластилина) | Образовательная  социальная сеть

  •  Діти, ви молодці, гарно виконали вправи, їжачок вам дякує! 

 Малята, їжачок-колючий бочок не може знайти своїх друзів. Допоможемо йому? (відповідь дітей). Пропоную виготовити їжачків з голочками на спині із насіння (крупи). Згодні? Тоді, розпочинаємо роботу.

Показ прийомів, послідовність виконання завдання з аплікації (нетрадиційний метод - – насіння соняшника).

       Діти, я покажу, як клеїти насіння (крупу) на спинку  їжачку. А ви уважно дивіться.

Самостійна робота дітей (звучить легка мелодія звуків лісу)

Виставка дитячих робіт. Обговорення отриманих результатів.

Підсумок заняття: - Наш їжачок дуже радий, що в нього з’явилося багато друзів. Він вам дуже вдячний. Добра і щастя вам бажає, а ще солодким сюрпризом пригощає. (пригощає яблуками)

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Кузьменко Світлана
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додав(-ла)
Кодак Вікторія
Додано
11 березня 2021
Переглядів
2674
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку