Інтегрований виховний захід( турнір) з геогафії, історії та інформатики «Україно! Доки жити буду – доти відкриватиму тебе».

Про матеріал

Інтегрований виховний захід( турнір) з геогафії, історії та інформатики «Україно! Доки жити буду – доти відкриватиму тебе!» розрахований на середнього учня 8 класу . Різноманітні завдання підібрані таким чином. що є можливість оцінити не лише знання учнів з цих предметів, а й вміння користуватися допоміжним матеріалом, З інформатики діти зможуть показати свої знання не лише у вивчених під час уроків програмах, а й обрати для них зручну програму для презентації отриманих результатів, що дає змогу оцінити й позаурочну роботу учня . Розробка спільна з вчителем географії


Перегляд файлу

СЦЕНАРІЙ ТУРНІРУ

Ведучий 1: Доброго дня, вельмишановне товариство!

Ведучий 2: Доброго дня, шановні друзі!

Ведучий 1: Сьогодні ми раді вітати вас у цьому гостинному залі. Хтось з великих казав: „Якщо в календарі нічого немає, а на душі негаразди, то потрібно придумати маленьке свято і відзначити його”.

Ведучий 2: І ось сьогодні ми зібралися святкувати. Захід у нас незвичайний. Ми вперше спробуємо поєднати знання , уміння і навички з кількох предметів одночасно. А також познайомимось з кмітливими, веселими і розумними географами, істориками та інформатиками нашої школи, які зроблять свій внесок у справу зміцнення і розширення знань про свою державу.

Ведучий 1: Отож, наш турнір має назву  «Україно! Доки жити буду – доти відкриватиму тебе». У змаганнях братимуть участь дві команди восьмикласників, які уже нетерпляче чекають виходу – отож зустрічаймо їх.

Ведучий 2:  А поки вони зручно вмощуються і готуються до плідної праці я вам розкажу легенду про Україну ( легенда)

Ведучий 1: Наші команди під час виконання завдань  зустрічатимуться  з різноманітними труднощами  та намагатимуться їх подолати . А слідкувати за тим наскільки справно вони виконують завдання, проявляючи  свою винахідливість і кмітливість буде наше шановне журі

Ведучий 2:  Отож Сьогоднішній конкурс  оцінюватиме журі до складу якого ввійшли:...

Привітаймо наше журі оплесками.

Ведучий 1: Журі представлене, учасники готові? Ми з повним правом можемо розпочати перший конкурс.

Ведучий 2: А почнемо ми звісно зі знайомства. Умови конкурсу прості. Кожна команда повинна  цікаво представити себе протягом 5 хвилин. Максимальна кількість балів за цей конкурс -5

Ведучий 1: Перш ніж розпочати, я запрошую капітанів команд на жеребкування, за яким визначиться порядок виступів. Ми починаємо перший конкурс «Представлення  команд».

Ведучий 2:  Молодці, ви чудово справились з першим конкурсом . та рано розслаблятись – попереду 2 конкурс – « розминка»

Ведучий 1: кожній команді зачитуються запитання, На які потрібно дати відповідь  протягом 30 секунд. Відповідь оголошується капітаном. Кожна правильна відповідь принесе 1 бал у скарбничку команди. Якщо ж команда не знає відповіді – то капітан каже –« далі»

Ведучий 2:  отож просимо тиші – розпочинаємо розминку для 1 команди( запитання)

Ведучий 1:   давайте поглянемо, як справиться з цим завданням і друга команда (запитання)

Далі  сценарієм для старшокласників звучить сучасна рухлива музика, в зал входить Баба Яга (переодягнений старшокласник).

БАБА Яга: Так, це я! Невже ви думали обійтися без Баби Яги? Так, так, я розумію, що мене ніхто не любить.
ВЕДУЧИЙ2: ну, і за що вас, шановна, любити-то? За те, що всі  свята завжди псувала?
ВЕДУЧА 1 : Або за те, що все дитинство вами лякали: «Не малюй очі, на Бабу Ягу схожа будеш!»
Діти з команди : Так, ви, шановна бабуля, далекі від ідеалу доброї  бабусі, і зовні, і інтелектуально!
БАБА Яга: Ах, так? Теж мені, інтелектуали намалювалися, дітки-інтернеткі, та що ви без вашої Вікіпедії знаєте? А без Яндекс карти зможете обійтися? А я ось, неграмотна молодичка, всі 1000 років на ступі без навігатора літаю, і багато
розповісти можу!
ВЕДУЧА 2: Що ж ви таке знаєте, чого не знають учні в школі?

БАБА Яга:  Досвід у мене  ,діти –досвід, та ж я усіх князів пережила –та ж я  на Жовті Води з Хмельницьким ходила -, та ж я з Орликом конституцію писала ..-а ви, що ви знаєте? Мабуть князів Кивської Русі і не розставите попорядку

Ведучий 1 : А давайте бабусю провіримо

Ведучий 2 : Влаштуємо конкурс капітанів  «Історичне лото». Учасники отримують завдання, в яких є перелік князів Київської Русі. Капітанам потрібно розташувати їх в хронологічній послідовності, а потім сформулювати визначення ключового слова. На це завдання дається 5 хвилин і оцінюється воно 5 балами.

Ведучий 1: а ми в той час поспілкуємося ще з нашою гостею-не щодня зустрінеш свідка багатьох подій тисячоліття. Бабуню –ну а що ж тепер робите? Замість ступи придбали машину?

БАБА Яга:  а де там – вирішила освоїти нову сучасну професію , щоб заробити на машину . Полетіла -м в Київ до міністрів -спитати , де ж треба встроїтись , щоб нічого не робити і гроші нормальні платили . Ступу лишила на окраїні столиці – а сама в метро  до центру – чую жінки говорять між собою –« знову вчителям зарплату підіймають –і так нічого в тій школі не роблять лише каву пють –на уроках діти в неті сидять –а ті займаються своми справами. От я і подумала –це те що мені треба –зарплата є велика, в теплі сидітиму-ревматизм свій грітиму ,  а робити нічого не треба- буду я вчителем інформатики.

Ведучий 2: і що бабуню –знайшли роботу за фахом?

 БАБА Яга:  а як же –знайшла – в районі де моє болото їх ой як бракує – показала куплену в переході корочку і мене прийняли. Та вистачило мене на 1 урок

Ведучий 1: а то чому ж?

БАБА Яга:  Ось зайшли усі до класу,

Інформатика у нас.

Галасує та стрибає

мій невихований клас.

 

П’є Миколка зараз «Колу»

І на клаву щедро ллє.

А Іванко у розетці

Щось там гвоздиком довбе.

 

Не сидить і Ян без діла –

Викрутку свою узяв

І системний блок швиденько

На частинки розібрав.

 

Флешку з вірусами хутко

Його корєш підключив

І програми всі у компі

За хвилину замочив.

 

Поламали всю техніку –і що ж тепер? Нема на чому уроки проводити. Вирішила я що заберу свою кровну зароблену –хоч права куплю –а виявилось -  навіть  на бокове дзеркало не вистачить. І де ж та співана зарплата? Та я піснями і байками  в електричці більше заробляю!

 

 

 Ведучий 1: це тому бабуню –що вчителем не станеш з купленою корочкою- тут потрібні не лише знання а й покликання та любов до дітей. Та й на уроці працювати потрібно –а не кави розпивати і в неті шастати –самі ж переконались.а тепер давайте перевіримо чи наші учні справились з вашим завданням.

 

БАБА Яга:  оо-бачу ви не лише на  історії не спите_-а й на інформатиці не шастаєте в неті –невже вчитель каву не п,є на уроці?(відповідь учнів)

БАБА Яга:  Піду но я до вашого директора –спитаю –чи немає для мене вакансії- може Істориком –я ж стільки бачила. Я ж з Хмельницьким в Жовтих водах, я ж з Пилипом Орликом конституцію…

Ведучий2: Ідіть –ідіть уже бабуню… А ми попросимо журі оцінити попередній конкурс і продовжимо змагання дальше – а то відволікла нас 1000-літня гостя.

Ведучий1:Наступний наш конкурс називається –« ріки та озера Украни», одній з команд потрібно буде назвати 5 найбільших річок Украни та їх протяжність в межах Украни , а іншій -5 найбільших озер , та їх глибину . Результати конкурсу потрібно представити журі у вигляді діаграми. На це завдання вам дається 7 хвилин і оцінюється воно 10 балами -5 балів – за знання з географіїї  і 5 – з інформатики.

Ведучий2: А поки команди працюють – я вам розкажу легенду про ріки Дніпро та Десну( легенда)

Ведучий1: Що ж – наші команди вже готові показати нам свої результати –просимо  учасника 1 команди. А тепер  учасник другої команди.

Ведучий2: просимо журі виставити бали. А наступний наш конкурс називається «  7  чудес Украни»  Вам потрібно  почергово встановити відповідність між зображеннями і назвами чудес України. Кожна привильна відповідь оцінюється 1 балом.

Ведучий2: Наступний наш конкурс називається « Патріотичний кросворд»- вам потрібно розгадати і вписати у кросворд правильні відповіді . Я зачитую питання. Капітани команд підіймають  руку, якщо учасники знають правильну відповідь. Відповідає та команда,що першою піднесла руку. У разі неправильної відповіді можливість відповісти надається іншій команді.

Появляється баба яга

Ведучий1: Що бабуню –взяли вас на роботу?

Баба-Яга: та ні – не взяли , та й взагалі. Хіба це робота – вчити дітей,яким вчитись не потрібно

Ведучий1:–а чому ж не потрібно?

Баба-Яга: Та бо сенсу у всіх тих науках нема –і так потім все можна списати чи  купити-і екзамени. І інститут, і саму роботу.

Ведучий2: Та ні бабуню –не все, хоч якими хитрими можуть бути учні – та це рано чи пізно вилазить боком-давайте подивимось.(сценка про екзамени)

Ведучий1:Бачите.  Як буває!

Ведучий2:Ну що ж – наш турнір підходить до кінця – залишилося останнє завдання – його назва «  Води суходолу України.» Вам потрібно заповнити пусті клітинки на імпровізованій схемі. Команди по черзі називають терміни, які потрібно вписати у порожні клітинки і по 1 прикладу кожного терміну

Ведучий1: Отримані результати вам потрібно подати у вигляді організаційної діаграми або карти знань . Програму. у якій ви презентуватимете свої результати обираєте самостійно, на виконання завдання дається 5 хв і оцінюється 5 балами.

 Ведучий2: просимо команди показати свої результати . почнемо з тієї команди що завершила завдання першою - прошу.

Ведучий 1: Поки наше журі підбиває підсумки турніру- пригадаємо на порозі якого свята ми стоїмо . Новий рік ось уже стукає всім нам в двері, в сторіночки соціальних мереж, на біл-бордах і вітринах вулиць. Дійсно, це свято з давніх часів вважається найочікуванішим, найулюбленішим, його з нетерпінням і надією на чудо чекають всі - наївні і завжди юні дорослі, не по-дитячому серйозні малюки, адже є можливість всім разом загадати заповітне бажання і вірити, що воно неодмінно здійсниться в наступному році!
Ведучий 2:  що Новий 2018 неодмінно принесе з собою душевне тепло і гармонію в кожну сім'ю.
Ведучий 1: Здоров'я - як найбільший скарб. Удачу - щоб щастило весь рік у всьому.
Ведучий 2: Любов - щоб серце наповнилося ніжністю і милосердям.: Ведучий 1:  Величезний згорток подарунків і новорічних побажань!

Ведучий 2: А найголовніше–мир і спокій у нашу країну.

Ведучий 1: Щоб ніхто не зазіхав на наші землі, ніхто не ділив нас ані за територіальною, ані за етнічною чи  мовною ознаками – бо ми єдині, були , є і будемо!

Ведучий 2

 

 

 

Ведучий1:–А тепер слово Журі. Дякуємо за увагу!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Легенда про Україну

Було це дуже давно . коли бог створив народи і кожному народу наділив землю . наші ж предки звернулись до бога пізніше. Але землі їм уже не дісталось. От вони прийшли до бого вдруге. А він в цей час молився і вони не сміли йому щось сказати. Стали чекати. По якійсь хвилі бог повернувся, сказавши , що вони чемні і хороші, Дізнавшись чого прийшли  до нього, запропонував бог м чорну землю

 - Ні –відповіли наші предки,- там уже живуть інші народи.

- Ну тоді я вам дам землю ту. Що залишив для раю, там є і річки . й озера, ліси. Пустелі. Але пам’ятайте. Якщо будете її берегти. То вона буде ваша. А ні – то ворога.

Пішли наші предки на ту землю . оселились і живуть донині. А свій край назвали Україною.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Легенда про Дніпро і Десну

Жив у стародавні часи могутній богатир Лиман, і було в нього двоє дітей — дочка Десна та син Дніпро. Десна була старшою, а Дніпро молодшим. От виросли діти, настав час Лиману передавати їм свої володіння. Каже батько:

— Діти мої любі, приходьте завтра до мене за благословенням. Хто першим прийде, тому й спадок мій залишу.

Полягали Десна та Дніпро спати. Та не спиться Дніпрові, сон не йде до нього. Хоче син першим батькове благословення взяти. І ранком, як тільки зоря зійшла, Дніпро прийшов до Лимана.

  Благословіть, тату!
— Добре, сину,— каже Лиман,— Та чому ж не прийшла Десна, адже вона старша за тебе і більше прав має на мій спадок?
  Вона ще спить, батьку,— відповів Дніпро. 

Благословив Лиман сина, і той пішов батьківську землю міряти, господарювати на ній.
Проспала Десна вранішню зорю. Прокинулась — а молодшого брата вже немає. Прибігла до батька:

  Благословіть, тату!

Лиман благословив дочку, а потім каже:
— Дніпро першим від мене благословення взяв, але якщо випередиш його і першою землю мою зміряєш — пануватимеш на ній по праву.

Побігла Десна за братом, а попереду себе сокола пустила, щоб він дорогу їй показував. Але як не намагалась, усе одно випередити Дніпра не змогла. Раптом побачила Десна братів слід: «Якщо не випереджу його, то разом із ним отримаю батьківську спадщину».

Ступила Десна у слід Дніпра — і вмить обидва стали ріками, потекли разом. Це батько вирішив примирити дітей своїх.
Проте Дніпро з тих пір усе одно вважається головною річкою Вкраїни. Як розрізнити, де вода сестри, а де брата? Просто — в Десні вода світліша, а в Дніпрі темнувата.

 

Розминка ( ведучий 2)

  1. В якому кліматичному поясі лежить Україна(помірний)
  2. З якою державою межує на півночі Україна ( Білорусь)
  3. Озеро в карпатих  ( Синєвир)
  4. Найвища вершина Кримських гір і її висота ( Роман-Кош 1545 м)
  5. Півострів на півдні ( Кримський)
  6. Яку погоду приносить циклон ( Похмуру, дощ)
  7. Де починається Дністер ( В Карпатах)
  8. Найбільша за площею держава Європи та її площа ( Україна,603,7 тис. км 2)
  9. Низовина на півдні України ( причорноморська)
  10. Прип’ять – ліва чи права притока Дніпра(права)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Розминка ( ведучий 1)

  1.  Що  таке Гниле море( Озеро Сиваш)
  2. Низовина,яка розташована на Заході України( Закарпатська)
  3. Яка протока зєднює  Чорне море з Азовським( Керчинська)
  4. До басейну якого моря належить річка Південний Буг ( Чорного)
  5. В якому годинному поясі лежить більша частина території України( в 2)
  6. Друга за довжиною річка України ( Дністер)
  7. Озера , які розташовані на півночі Волинської області ( Шацькі)
  8. Найбільший острів Чорного моря( Джарилгач)
  9. З скількома державами Украна має сухопутні кордони (7)
  10. Найбільший камяно-вугільний басейн України( Донецький)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Володимир Великий

Ц

Олег

И

Ольга

Н

Володимир Мономах

О

Дір

Я

Святослав

И

Ярослав Мудрий

Т

Аскольд

З

Ігор

Ч

Святослав Ярославович

В

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Володимир Великий

Я

Олег

И

Ольга

Т

Володимир Мономах

Т

Дір

Х

Святослав

И

Ярослав Мудрий

Н

Аскольд

Р

Ігор

С

Святослав Ярославович

С

Мстислав Володимирович

В

Роман Мстиславович

О

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Патріотичний кросворд

  1. Давний літописець з Печерського монастиря( Нестор)
  2. Мудра княжна – дружина князя Ігоря, яка першою прийняла християнство ( Ольга)
  3. Кошовий, засновник Запоріжзької Січі на о.Хортиця( Байда  Вишнивецький)
  4. Київський князь,який першим Заснував бібліотеку( Ярослав мудрий)
  5.  Гентьман, за часів якого козаки уславились морськими походами в Царграді( Сагайдачний)
  6.  Хто очолив національно –визвольну війну українського народу у 1648 році( хмельницький)
  7. Останній кошовий Запоріжської січі  ( калнишевський)
  8. Всесвітньо відомий український поет і художник ( Шевченко)
  9. Хто автор цих рядків « Я була малою горда. Щоб не плакать –я сміялась…»(Українка)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Результат пошуку зображень за запитом "7  чудес україни"

 

Дендрологічний парк

« Софіївка»

Результат пошуку зображень за запитом "7  чудес україни"

Острів Хортиця

Результат пошуку зображень за запитом "7 чудес україни києво-печерська лавра"

Хотинська фортеця

Результат пошуку зображень за запитом "7 чудес україни хортиця"

Києво-Печерська лавра

Результат пошуку зображень за запитом "7  чудес україни"

Херсонес Таврійський

Результат пошуку зображень за запитом "7  чудес україни"

Камянець-Подільська фортеця

Результат пошуку зображень за запитом "7  чудес україни"

Софія Київська

 

 

docx
Пов’язані теми
Географія, Сценарії
Додано
4 лютого 2018
Переглядів
985
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку