Презентація "Чудеса під водою".

Про матеріал

Презентацію "Чудеса під водою" можна використати під час вичвчення теми "Гідросфера" у 6 класі, географії материкsв та океанів у 7 класі так і при проведенні позакласної роботи. Даний матеріал сприяє підвищенню пізнавального інтересу до вивчення географії.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Чудеса під водою. Природні і рукотворні

Номер слайду 2

Допитливість – ось що рухало людством, примушуючи вирушати у нові пригоди і авантюри. Завдяки спеціальним апаратам нарешті можна зануритися на морське дно і власними очима побачити той дивовижний світ, що довгі століття був прихований від нього. 

Номер слайду 3

Текст. Згідно з історичними літописами, перше занурення під воду в IV столітті до н. е. здійснив Олександр Македонський. Про конструкції його апарату мало що відомо, не рахуючи того факту, що він був зроблений з скла. Вчені сумніваються, що подібний механізм дозволяв нирцеві довго перебувати під водою. І все ж варто віддати належне великому полководцеві: його сміливий експеримент вперше дозволив людині відкрито виступити проти сил природи. 

Номер слайду 4

Після цього люди зрозуміли: вони можуть перемогти закони фізики! З року в рік генії інженерної думки придумували всі нові механізми і апарати. Завдяки цьому світ побачив такі винаходи, як субмарина, батискаф і акваланг. І тепер занурення на дно морського океану варто бути вигадкою письменників-фантастів.

Номер слайду 5

Яке прекрасне морське дно! Фото, що підтверджують це, існує незліченна безліч. Та й чи варто цьому дивуватися? Адже, як можна пропустити повз об'єктива камери ту красу, що ховається під товщею вод океану.

Номер слайду 6

Текст. Статуя Амфітрити біля острову Великий Кайман272-кілограмова статуя русалки знаходиться в 50 метрах від берега південно-західної точки острова. Її можна знайти на глибині 15 метрів в межах легкої досяжності як дайверів, так і любителів снорклінга.

Номер слайду 7

Статуя Хранителя Рифа біля о-ву Великий Кайман. Вважається, що якщо поцілувати Хранителя Рифа, це принесе удачу. Говорять, що цю статую створив той самий скульптор, який зробив статую Амфітрити. Вони як брат і сестра

Номер слайду 8

Затоплена статуя Христа в компанії риб у Сан Фруттуозо, Італія. Вона була свідомо розміщена під водою, щоб увічнити пам’ять про першого італійця-аквалангіста, загиблого на цьому місці в 1947 році.«Христос з Безодні» , Італія

Номер слайду 9

«Христос з Безодні» СШАІснує ще дві копії оригінальної статуї Галлетті: одна встановлена біля узбережжя столиці Гренади в пам’ять про італійський екіпаж, загиблого в трагічній корабельній аварії пасажирського судна MV Bianca в 1961 році. Друга знаходиться в Національному парку «Кораловий риф на глибині 8 метрів у Кі-Ларго.

Номер слайду 10

Підводний грот, Філіппіни. Те, що починалося як ініціатива щодо стримування незаконної практики рибальства (як, наприклад, використання динаміту і ціаніду), стало пунктом призначення підводного паломництва. У 2010 році в Морському парку була занурена під воду 4-метрова статуя Діви Марії і юного Ісуса.

Номер слайду 11

Озеро Каїнди, розташоване в гірській системі Тянь-Шань на висоті близько 1900 метрів над рівнем моря. Воно було утворено 1911 року після сильного землетрусу, в результаті якого стався гірський обвал, який перегородив річку — і долина наповнилась водою. На сьогоднішній день довжина водойми становить 400 метрів, а глибина — 25 метрів. Природна стихія створила неймовірні ландшафти ущелини. Стирчать з поверхні озера верхівки ялин нагадують неживі простору випалених земель. Але під водою бірюзового кольору можна виявити, що прекрасно збереглися, гілки та голки. Озеро Каїнди, Тянь-Шань

Номер слайду 12

Підводний парк скульптур, Гренада. Офіційні особи заявляють, що скульптури надали позитивний вплив на підводну екосистему, роблячи можливим створення штучних рифів. Сноркелінг або дайвінг в Парку скульптур є обов'язковим пунктом програми багатьох відвідувачів Гренади.

Номер слайду 13

Підводний музей мистецтва в Канкуні, Мексика

Номер слайду 14

«Це ейфорія, коли сонячне світло запалює всі кольори губки, що росте на статуях», – говорить Джейсон, автор 500 скульптур в натуральну величину, які можна побачити в цій підводній інсталяції.

Номер слайду 15

Текст

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Тут набагато більше людей, ніж можна було б очікувати побачити під водою. Для повного враження Джейсон рекомендує глядачам освоїти підводне занурення. Він каже: «Вам хочеться зробити крок назад, щоб побачити всю інсталяцію. Найпрекрасніше в дайвінгу – це те, що ви перебуваєте в світі 3 D. Ви не схильні до гравітації і не змушені розглядати все на рівні очей, як це було б в галереї».

Номер слайду 18

Навряд чи ви знали про унікальний парк, розташований в Австрії. Виявляється цей парк перші півроку є звичайним парком, а інші півроку знаходиться під водою — на дні озера. Насправді місце розташування даного парку це озеро, оточене Альпійськими горами. Але споглядати саме озеро можна тільки навесні і влітку, а після воно випаровується, поступаючись місцем чудовому парку з деревами та лавами. Підводний парк Австрії

Номер слайду 19

«Океанський Атлант», Багамські острови. Найбільша в світі підводна статуя під назвою «Океанський Атлант» – ще одне творіння, яке належить Джейсону Тейлору. Ця 60-тонна скульптура, що символізує собою величезну потребу в збереженні океану, знаходиться якраз в місці нафтопереробного заводу, що забруднює коралові рифи. Туристи приїжджають сюди і бачать масляні плями, так що, на мою думку, було блискучою ідеєю подібним чином утворити деякий тиск на нафтопереробний завод».

Номер слайду 20

Фальшивий моаї, острів Пасхи, ЧиліЯк моаї з острова Пасхи, 7-метрова статуя-моноліт, могла опинитися під водою? Не варто шукати складні пояснення і наводити безліч припущень. Це не справжній велетень, а реквізит, встановлений в водах у Рапануі в 1994 році для зйомок фільму Кевіна Костнера. Зараз це місце користується популярністю серед дайверів.

Номер слайду 21

Йонагуни о. Рюкю, Японія. Все ще залишається загадкою, хто створив цю азіатську Атлантиду. Серія утворень з піщанику біля острова Окінава, Японія, має занадто багато прямих кутів, террасових будівель, стовпів і інших особливостей, щоб бути результатом фантазії Матінки-Природи. Однак якщо це створено руками людини, то як, врешті-решт, виявилося на глибині 5 метрів під водою?…

Номер слайду 22

Зони відпочинкув підводному світі

Номер слайду 23

Готель, Мальдіви

Номер слайду 24

Підводний курорт "Посейдон", Фіджі

Номер слайду 25

Ресторан "Зірка Червоного моря“в Ізраїлі

Номер слайду 26

Підводний будинок Флорида

Номер слайду 27

Зміїний спуск, Багамські острови

Номер слайду 28

Підводна пошта Вануату, Меланезія. Підводна пошта Вануату, що знаходиться недалеко від Таємного острова, швидко стала однією з найпопулярніших в світі пошт для відправлення поштових листівок. Відвідувачі зі всього світу надягають маски і трубки, тримаючи в руках поштові листівки, щоб випробувати першу і єдину підводну пошту в світі. Пошта знаходиться всього лише в 50 метрах від берега і на триметровій глибині. Вже тисячі людей відправили спеціальні водонепроникні поштові листівки таким ось способом. Ці листівки регулярно збирає один з чотирьох натренованих аквалангістів пошти.

Номер слайду 29

Акулячий риф і Акваріум в казино Mandalay Bay, Лас-Вегас

Номер слайду 30

Літератураhttps://www.google.com.uahttps://senfil.nethttp://vsviti.com.uahttp://myplanet.com.ua/

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Стрельчук Маргарита
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Цибульська Юлія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
5 лютого 2018
Переглядів
2962
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку