Інтерактивна вправа "Незіпсований телефон" на етапі застосування знань, умінь та навичок на уроках української мови

Про матеріал

Інтерактивна вправа "Незіпсований телефон" чудово підходить для впровадження на етапі застосування знань, умінь та навичок під час уроку за темою "Переказ прослуханого монологічного висловлювання". Учні вправляються переказувати прослуханий текст, але при цьому створюється ігрова атмосфера. Вправа сприяє розвитку пам'яті.

Перегляд файлу

ІНТЕРАКТИВНА ГРА 

                      «НЕЗІПСОВАНИЙ ТЕЛЕФОН»

 

Група ділиться на команди за рядами. Перший учень отримує текст, який має прочитати за 1 хв. і переказати наступному учню, який переказує далі, і так до останнього учня, який вголос озвучує ту інформацію, яку отримав.

Текст обирається відповідно професії, яку отримує група.

 

 

Професія

Текст

Кравець

Обираючи професію кравця, треба бути охайною людиною, мати добрий художній смак, чітку координацію рухів, добрий зір та окомір, що дасть змогу досягти високої професійної майстерності, навчитись шити одяг, сукні, блузи, спідниці, брюки, жакети та інше. У народі кажуть, що робити людину красивою можуть два майстри, один із них – кравець. Адже вдало пошитий одяг може не тільки покращити зовнішній вигляд людини, але й поліпшити її внутрішній стан, зробити її на певний час щасливою.

Кушнір

Кушнір працює з хутром домашніх, диких і морських тварин. Україна мала великий успіх вичинки овечих шкур. З них шили кожухи, шуби, шапки та інші вироби. Кушнірство – переважно чоловіче ремесло, оскільки трудомісткі процеси вимагають значної затрати сил.

А щоб виготовляти якісні вироби, кушніру потрібно бути наполегливим, працьовитим. Такі особистісні якості, як уважність, терплячість, відповідальність, урівноваженість, художній смак становлять основу якісної роботи кушніра.

Перукар

Перукар - це одна з найбільш відомих і шанованих професій, яка завжди користується попитом на ринку праці. А хто ж такий сучасний перукар? Перш за все, професіонал високого класу. Перукар - це і художник, і психолог, і довірена особа. Цей фах чудовий тим, що майстер, виконуючи свою роботу з душею, дарує радість не тільки людям, а й сам отримує від своєї роботи величезне задоволення.

Кухар

Особливо цінують кухарів, що пройшли стажування у зарубіжних кулінарів (за кордоном або в ресторанах, в яких працює іноземний шеф-кухар). Нерідко на практику відправляються у Францію або в США, де чимало відомих шкіл. Навчання тут може тривати від кількох тижнів до пари років. Вітчизняні фахівці з повагою ставляться до західної системі підготовки кухарів. За кордоном вважають, що чим раніше людина почне опановувати ази науки, тим краще. 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. . Anton
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Марущак Олег Петрович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Жукова Марина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Миколюк Сергій
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
pdf
Додано
22 лютого 2018
Переглядів
1272
Оцінка розробки
5.0 (5 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку