Інтернет-сервіс мультимедійних дидактичних вправ LearningApps

Про матеріал
LearningApps.org - це сервіс Web 2.0 для підтримки процесів навчання з різних предметів для дітей різних вікових категорій, які можуть використовуватись як навчальні ресурси, для самостійної роботи; в роботі з інтерактивною дошкою або як індивідуальні вправи для учнів. Основна ідея інтерактивних завдань полягає в тому, що учні можуть перевірити і закріпити свої знання в ігровій формі, що сприяє формуванню пізнавального інтересу учнів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інтернет-сервіс мультимедійних дидактичних вправ Learning. Apps

Номер слайду 2

 Мета кожного вчителя завжди одна – зробити навчання якіснішим, цікавим, доступним для дітей. Широкі можливості для цього дає Learning. Apps.org. Learning. Apps.org - це сервіс Web 2.0 для підтримки процесів навчання з різних предметів для дітей різних вікових категорій, які можуть використовуватись як навчальні ресурси, для самостійної роботи; в роботі з інтерактивною дошкою або як індивідуальні вправи для учнів. Основна ідея інтерактивних завдань полягає в тому, що учні можуть перевірити і закріпити свої знання в ігровій формі, що сприяє формуванню пізнавального інтересу учнів.

Номер слайду 3

Реєстрація на сайту Платформа Learning. Apps.org має зрозумілий інтерфейс користувача, для роботи потрібно реєстрації, створити свій аккаунт. Слід натиснути кнопку «Реєстрація» в правому верхньому кутку екрана. Відкриється вікно, де потрібно ввести логін і пароль електронної пошти, або створити новий обліковий запис.

Номер слайду 4

Заповнити форму реєстраціїНатиснути кнопку

Номер слайду 5

Сервіс працює на декількох мовах зараз українську мову додано до переліку мов інтерфейсу сервісу. Вправу можна запозичити з будь-якого мовного середовища і переробити під український варіант або ж використовувати мовою оригінала.  Вибір мови

Номер слайду 6

Кожну вправу можна використати на своєму уроці, змінити під власні потреби, розробити схожий чи зовсім інший навчальний модуль, а також можна зберігати у власному «кабинеті», створивши свій акаунт в даному онлайновому середовищі. Після реєстрації з’являються вкладки «Перегляд вправ», «Створення вправ» та «Мої матеріали»

Номер слайду 7

Звузити до початкова школа. Поле пошуку. Режим «Перегляд вправ»Щоб бачити не всі подряд вправи потрібно звузити до потрібного обмеження початкова школа за допомогою переміщення бігунка. Також для конкретного пошуку вправи скористуватися полем пошуку

Номер слайду 8

Обрати потрібний предмет. Вибрати вправута натиснути на неї

Номер слайду 9

Отримуємо завдання до вправи і після натискання кнопки ОК можно виконувати завдання

Номер слайду 10

При завершення виконання вправи натискаємо кнопку

Номер слайду 11

Результат

Номер слайду 12

Створення власної вправи. Створення вправи

Номер слайду 13

Для наочності можно переглянути декілька прикладів вправ Створити вправу. Створення власної вправи. Вибравши інтерактивне завдання, що зацікавило, можно створити аналогічне, натиснувши на кнопку 

Номер слайду 14

Створення власної вправи. Заповнити форму шаблону. Назва вправи. Текст завдання

Номер слайду 15

Створення власної вправи. Додаємо завдання. У вправах можна додавати текст, зображення, звук, відео.

Номер слайду 16

Робота із зображеннями. Додати зображення до вправи можна декількома способами через діалогове вікно «Шукати зображення».  "Шукати зображення"

Номер слайду 17

вводимо в поле пошуку тему і обираємо із запропонованих зображень потрібне Робота із зображеннями

Номер слайду 18

"Використати зображення" "Використати зображення"

Номер слайду 19

"Використати зображення": вводимо у вказане поле URL-адресу зображення. Як отримати URL-адресу: зазвичай ми шукаємо потрібні зображення у пошукових системах Google; клацаємо на вподобаному зображенні спочатку лівою кнопкою миші (аби збільшити його поміж інших), а потім правою кнопкою на ньому, щоб викликати контекстне меню і обрати команду "Копіювати URL-адресу зображення».

Номер слайду 20

Вставка зображення з диску: клацнути всередині контурного прямокутника - відкриється вікно для вибору файлу з диску вашого комп'ютера або із зовнішнього носія; можна виконати відомі операції вибору через кнопки діалогового вікна або перетягнути потрібне зображення просто в поле вибору малюнка Learning. Apps,  утримуючи ліву кнопку миші. Вставка зображення з диску

Номер слайду 21

Створення власної вправи. Завершити редагування та переглянути вправу

Номер слайду 22

Або зберегти вправу. Продовжити редагування

Номер слайду 23

Мої матеріали

Номер слайду 24

Як передати вправу учням. Автор Для роботи на комп’ютері Для роботи на телефоніQR-коде. Після збереження система дасть посилання для вбудови вправи, яким ви можете поділитися з учнями у Viber, Messenger, Google classroom тощо, а також QR-код, який можна скопіювати і вставити в документ.

Номер слайду 25

Робота з папками у власному "кабінеті"З часом вправ накопичується досить багато. Аби систематизувати набір вправ, які знаходяться у "кабінеті", для більш легкого користування, можна створювати папки, як в звичайному комп'ютері, і переміщувати в них відповідні вправи. Для цього достатньо клацнути на папці і дати їй назву, а потім перетягуванням розмістити вправи у відповідні папки. 

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Створення колекції вправ.  Цей шаблон працює лише в українському інтерфейсі. У власному "кабінеті" можна створювати колекцію вправ за конкретною тематикою або до певного уроку. Для цього обираємо категорію «Колекція вправ»: Клацнути по кнопці "Створити Колекція вправ", перейдемо до форми шаблону, в якій уважно заповнити потрібні поля і, клацнувши по кнопці "Вибрати вправу" додати потрібні (додаємо із вже збережених у ваших папках чи просто у вашому "кабінеті"- акаунті вправ).

pptx
Додав(-ла)
Іджилова Лілія
Додано
6 вересня 2022
Переглядів
426
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку