Інвестиції аграрних підприємств

Про матеріал
Презентація з дисципліни "Економіка аграрного підприємства" на тему: "Інвестиції аграрних підприємств"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Інвестиції аграрних підприємств. План: Поняття, склад і структура інвестиційІнвестиції, їх види та характеристика. Сутність та класифікація капітальних вкладень підприємства. Критерії оцінки інвестиційних проектів

Номер слайду 2

Інвестиціями визначено всі види майнових та інтелектуальних цінностей, що вкладаються в підприємницьку та інші види діяльності, в результаті якої створюється прибуток (дохід) або досягається соціальний ефект.

Номер слайду 3

Цінностями можуть бути: кошти, цільові банківські вклади, паї, акції та інші цінні папери; рухоме та нерухоме майно (будинки, споруди, устаткування та інші матеріальні цінності); майнові права, що випливають із авторського права, досвід та інші інтелектуальні цінності; сукупність технічних, технологічних, комерційних та інших знань, оформлених у вигляді технічної документації, навичок та виробничого досвіду, необхідних для організації того чи іншого виду виробництва, але не запатентованих ("ноу-хау"); права користування землею, будинками, спорудами, водою, ресурсами, обладнанням, а також інші майнові права; інші цінності.

Номер слайду 4

Інвестиційна діяльність - це сукупність практичних дій громадян, юридичних осіб та держави щодо реалізації інвестицій.

Номер слайду 5

Інвестиційна діяльність може здійснюватись на основі наступних джерел: власних фінансових засобів громадян (заощадження) власних фінансових засобів суб'єктів господарювання інших видів активів, залучених засобів асигнування із державного та місцевих бюджетів, фондів підтримки підприємництва, що надаються на безповоротній основі іноземних інвестицій, що надаються у формі фінансової чи іншої участі, у статутному капіталі спільних підприємств, а також у формі прямих вкладень (у грошовій формі) міжнародних організацій та фінансових інститутів, держав, підприємств, організацій різних форм власності, приватних осіб різних форм позичкових засобів, в тому числі кредитів, що надаються державою, іноземними інвесторами, облігаційних позик, кредитів банків та інших інституційних інвесторів: інвестиційних фондів та компаній, страхових організацій, пенсійних фондів, а також векселів та інших засобів.

Номер слайду 6

Суб'єктом інвестицій є реципієнт - підприємство, організація, фірма, діюча або новостворена, які використовують залучені інвестиційні ресурси.

Номер слайду 7

Реципієнт (досл. з лат., той, що одержує, приймає) - фізична чи юридична особа, що отримує платежі, доходи, залучає інвестиції.

Номер слайду 8

Інвестори - це суб'єкти інвестиційної діяльності, які приймають рішення про вкладення власних, позичкових і залучених майнових та інтелектуальних цінностей в об'єкти інвестування.

Номер слайду 9

Об’єкти інвестицій:підприємства, що створюються, будуються, реконструюються або розширюються, метою діяльності яких є виробництво нових товарів чи надання послуг;комплекси об'єктів, що створюються, будуються і орієнтовані на вирішення однієї проблеме. освоєння виробництва нових товарів (послуг) на виробничих площах, що є в наявності, в рамках діючих виробництв і організацій;запровадження нової техніки у вже існуюче виробництво.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Під капітальними вкладеннями розуміють сукупність одноразових витрат, що спрямовуються на просте і розширене відтворення основних фондів та об'єктів соціальної інфраструктури підприємства.

Номер слайду 13

До складу капіталовкладень належать витрати на будівництво, реконструкцію, розширення, технічне переозброєння і підтримку потужностей діючих підприємств, а також на придбання обладнання, транспортних засобів та інших об'єктів основних засобів виробничого і невиробничого призначення.

Номер слайду 14

Капітальні вкладення класифікуються за такими ознаками:

Номер слайду 15

Чинники підвищення ефективності інвестицій. Поліпшення структури капітальних вкладень. Удосконалення кошторисної справи. Запровадження економічних методів управління інвестиційними процесами. Скорочення стадій інвестиційного циклу

pptx
Додав(-ла)
Зарівна Оксана
Пов’язані теми
Економіка, Презентації
Додано
9 жовтня 2023
Переглядів
224
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку