Історична вікторина "Колесо історії"

Про матеріал
Історична вікторина "Колесо історії". Вікторина виготовленв в вигляді презентації для проведення позаурочних заходів з історії.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Історична вікторина:«Колесо історії»Конкурс знавців історії стародавнього світу

Номер слайду 2

Запитання з історіїЯк називали гробниці фараонів?Основний матеріал для письма в Єгипті. Писемність давніх єгиптян. Країна розташована між річками Тигр і Євфрат… Кого називали найкращими мореплавцями в стародавньому світі? Фінікійський алфавіт складався з …Армія якої держави була першою озброєна залізною зброєю?Яку фарбу виготовляли в Фінікії?

Номер слайду 3

Знайди зайве!2.3..

Номер слайду 4

Знайди зайве!1. 2. 3.

Номер слайду 5

Знайди зайве!1. 2. 3.

Номер слайду 6

Що зображено на малюнках?113254

Номер слайду 7

Визначте народ, якому належить писемність?2 .1.345

Номер слайду 8

«Знайди помилки»«Країна ця розташована в Африці, там завжди тепло, тому люди ходять майже роздягненими. Із півночі на південь Єгипет перетинає ріка Ніл, у долинах якої вирощують чудовий білосніжний рис. Кожного ранку тисячі невільників вирушають на важку і виснажливу працю – будівництво піраміди для своїх королів із величезних кам'яних брил, які з'єднують одна з одною за допомогою спеціального клею. Там уперше в житті я побачив, що, виявляється, бавовна росте просто на кущах. А коли я застудився і захворів, місцевий лікар призначив мені гіркий та несмачний напій під назвою «чай». Я навіть рецепт прихопив, щоб показати, чим вони там лікуються, але ви його все одно не зможете прочитати, бо у єгиптян не існує голосних літер, тому слова мають багато значень…»

pptx
До підручника
Всесвітня історія. Історія України 6 клас (Бандровський О.Г., Власов В.С.)
Додано
5 лютого
Переглядів
93
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку