Історичний диктант з теми «Суспільно-політичне життя у 60-80-х рр. 19 ст. на західноукраїнських землях у складі Австро-Угорської імперії»

Про матеріал

Поданий матеріал можна використовувати для узагальнення вивченого матеріалу чи перевірки домашнього завдання з теми «Суспільно-політичне життя у 60-80-х рр. 19 ст. на західноукраїнських землях у складі Австро-Угорської імперії».

Перегляд файлу

Історичний диктант з теми «Суспільно-політичне життя у 60-80-х рр. 19 ст. на західноукраїнських землях у складі Австро-Угорської імперії»

  1. Суспільно-політична течія, яка об’єднувала греко-католицьке духівництво  інтелігенцію Галичини, Буковини та Закарпаття, яка прагнула до культурної єдності з Росією, сподіваючись на підтримку з боку російського уряду називалась … . (москвофіли)
  2. Суспільно-політична течія, представники якої розвивали традиції українського національного життя, своєю культурницько-освітньою діяльністю, обстоюючи самобутність українського народу,  мала назву …. .      (народовці)
  3. Літературне товариство імені Тараса Шевченка було створене в  ________ році.    (1873 р.)
  4. Яким чином народовці пропагували свої національні ідеї?     (через культурно-освітні установи і товариства)
  5. Де і коли виник перший в західноукраїнських землях український театр?   (1864 р., Львів)
  6. У  ______ році  _____________ заснували в місті ______________ культурно-освітнє товариство «__________».  (1868 р., народовці, Львів, «Просвіта»)
  7. Олександр Духнович та Адольф Добрянський були активними прихильниками течії  __________________.  (москвофілів)
  8. Газети «Діло», «Батьківщина», «Свобода», журнали «Зоря» та «Літературно-науковий вісник» видавали ….. .  (народовці)
  9. Назвіть назву товариства, яке було створене в Чернівцях в 1869 році і спочатку було підпорядковане москвофілам, проте згодом (в 1884 році) перейшло під вплив народовців. («Руська бесіда»)
  10.     Кого називають буковинським будителем, засновником нової української літератури на Буковині?   (Юрія Федьковича)
  11.     Володимир Барвінський, Юліан Романчук, Юрій Федькович, Гнат Онишкевич, Олександр Барвінський були  активними учасниками течії ……. . (народовців)
  12.     З ім’ям та головуванням якого діяча пов’язаний період найбільшого піднесення діяльності НТШ (Наукового товариства імені Тараса Шевченка)?             (Михайла Грушевського, 1897-1913рр.)

 

docx
До підручника
Історія України 9 клас (Власов В.С.)
Додано
9 квітня 2018
Переглядів
2923
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку