Історичний турнір "Моя Україна - єдина та сильна"

Про матеріал
Історичний турнір у рамках предметних тижнів з історії чи позакласних заходів національно-патріотичного спрямування
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Моя Україна – єдина і сильна!Історичний турнір

Номер слайду 2

Мета турніру:популяризація історико-культурної спадщини, поглиблення знань про традиції, звичаї українського народу, його видатних діячів;розвиток комунікативних навичок і командної взаємодії;формування поваги до історичної спадщини українського народу, патріотизму та національної гідності.

Номер слайду 3

Умови проведення: Обладнання: столи для команд, ліхтарики (дзвоники) для подачі сигналу про відповідь, аркуші паперу, ручки, секундомір, призи для нагородження учасників. Тривалість заходу – 45 хвилин. План заходу. I. Вступне слово вчителя. II. Презентація команд –учасниць. III. Презентація ведучого та помічників. IV. Ознайомлення із правилами гри. V. Змагання команд. VI. Підсумки гри та нагородження переможців

Номер слайду 4

Вступне слово вчителя: І. Вчитель. Ми раді вітати ерудитів нашого закладу. Сьогодні команди позмагаються в своїх знаннях з історії, культури, мистецтва українського народу, продемонструють уміння командної гри, взаємоповаги, здатність логічно, хронологічно мислити. ІІ. Отож, зустрічайте оплесками команди. Прошу капітанів презентувати свої команди. ІІІ. Мені допомагати будуть…Правила гри: Гра проходить у 5 турів.1 тур: команди мають на історичній мапі України визначити регіон походження українських традиційних страв, позначивши номер страви у відповідному регіоні. Командам роздаються мапи. Час на виконання – 2 хвилини.

Номер слайду 5

І. МЕНЮ НЕЗЛАМНИХУкраїнські традиційні страви

Номер слайду 6

2134

Номер слайду 7

5678

Номер слайду 8

910

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

ІІ. ПАМ’ЯТКИ МАТЕРІАЛЬНОЇ СПАДЩИНИ УКРАЇНИ – СВІТОВІ СКАРБИ2 тур: команди мають на мапі визначити місце знаходження історичної пам’ятки, назвавши її. Час на виконання – 2 хвилини.

Номер слайду 12

12

Номер слайду 13

345

Номер слайду 14

6789

Номер слайду 15

3 тур: команди мають на основі офіційних трейлерів визначити назви фільмів та режисерів. Команди дають усні відповіді. Право відповіді має команда, яка першою подає сигнал ліхтариком ( дзвіночком). У разі неправильної відповіді певної команди можливість надається суперникам.

Номер слайду 16

Українське кіно: минуле і сучасне

Номер слайду 17

Номер слайду 18

4 тур: за наведеними цитатами чи короткою історичною довідкою треба назвати прізвище видатного українського науковця. Право відповіді має команда, яка першою подає сигнал ліхтариком ( дзвіночком). У разі неправильної відповіді певної команди можливість надається суперникам.

Номер слайду 19

ІV. ТОП-7 українських науковців1. «Святість життя полягає в робленні добра людям», «Коли не зможу нічим любій вітчизні прислужитись, в усякому разі з усієї сили намагатимусь ніколи ні в чому не шкодити».2. «Завдяки історичній пам'яті людина стає особистістю, народ – нацією, країна – державою”, “Тепер наше гасло – самостійність і незалежність”.

Номер слайду 20

3. Ще не вмерла Україна,Але може вмерти: Ви самі її, ледачі,Ведете до смерти!Не хваліться, що живе ще. Наша воля й слава: Зрада їх давно стоптала,Продала, лукава. Тільки той достойний щастя,Хто боровсь за його,Ви ж давно покірні слуги. Ледарства гидкого. Ви ж давно не люди — трупи. Без життя і сили.«Ми мусимо дбати про те, щоб українська мова запанувала скрізь на Вкраїні: в родині, в усяких справах, як приватних, так і загальносуспільних, у громаді, у літературі і навіть у зносинах з усіма іншими народами, що живуть на Україні. Так, кожен з нас, свідомих українців, має промовляти в родині, в товаристві і взагалі скрізь, де його зрозуміють, по-українському».

Номер слайду 21

4. «Не тільки Русь Волині й Поділля, але Русь Полтавщини і Харківщини є також щось інше за своєю народністю, ніж Москва — в етнографічному сенсі мешкаючої там більшості населення. Це правда і правди нема куди подіти. Невже через те, що цю всім давно відому правду, що говорять між іншим і поляки, ми повинні відмовлятися від неї та проповідувати брехню, вигадки московськими псевдослов'янолюб'ячими політиканами!»«Щира любов історика до своєї Батьківщини може виявлятися тільки в строгій повазі до правди».

Номер слайду 22

5. «Я вірю у велике майбуття і України, й Української академії наук…»«Я впевнений в тому, що в основі геології лежить хімічний елемент — атом і що в навколишній природі — в біосфері — живі організми відіграють першочергову, можливо головну роль. Виходячи з цих ідей виникли в нас і геохімія і біогеохімія.»

Номер слайду 23

6. «Не сподівайтеся на медицину. Вона непогано лікує багато хвороб, але не може зробити людину здоровою.»«Потрібно обмежувати себе в їжі. Підтримуйте вагу – зріст (в см) мінус як мінімум 100.»

Номер слайду 24

7. Його праці використовували для розробки теорії кодування, у прикладній математиці та комп’ютерних науках, під час створення першого комп'ютера Джон Вінсент Атанасов користувався з наукового доробку українського вченого.

Номер слайду 25

5 тур: за короткою історичною довідкою команди мають назвати міста, про які йдеться. Право відповіді має команда, яка першою подає сигнал ліхтариком ( дзвіночком). У разі неправильної відповіді певної команди можливість надається суперникам.

Номер слайду 26

V тур. Українські міста: минуле й сучасне

Номер слайду 27

V тур. Українські міста: минуле й сучасне

Номер слайду 28

V тур. Українські міста: минуле й сучасне

Номер слайду 29

V тур. Українські міста: минуле й сучасне

Номер слайду 30

V тур. Українські міста: минуле й сучасне

Номер слайду 31

V тур. Українські міста: минуле й сучасне. Підбиття підсумків. Нагородження команд

pptx
Пов’язані теми
Історія України, Сценарії
Додано
26 березня
Переглядів
35
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку