ІСТОРІЯ РОЗВИТКУ ФУТБОЛУ В УРАЇНІ

Про матеріал
Матеріал може бути використаний як приклад навчального проєкту при вивченні теми Історія розвитку футболу в україні
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ІСТОРІЯ РОЗВИТКУ ФУТБОЛУ В УРАЇНІ

Номер слайду 2

Футбол - найпопулярніша командна гра в світі. ФУТБОЛ-спортивна гра на трав'яному полі, в якій дві протиборчі команди (по 11 осіб у кожній), використовуючи ведення та передачі м'яча ногами або іншою частиною тіла (крім рук), прагнуть забити його у ворота суперника і не пропустити у свої.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Історія футболу в Україні Футбол - гра мільйонів людей різного віку у всьому світі. Ця гра завоювала багато країн-захопила світ! Україна не стала в цьому сенсі білою вороною. Національна збірна України входить до числа найсильніших збірних Європи. Історичні корені українського футболу йдуть у далекі сімдесяті роки дев'ятнадцятого століття.

Номер слайду 5

До заслуг українського футболу до 1991 року, у часи існування УРСР, можна включити два Кубка володарів Кубків УЄФА і Суперкубок Європи, здобуті київським «Динамо» в 1975 та 1986 роках. Крім того, до 1991 року багато українських футболістів виступали у складі збірної СРСР. Наприклад, у складі збірної СРСР, яка у 1988 році стала срібним призером Чемпіонату Європи, серед 20 гравців фінальної стадії турніру було 12 представників українського футболу.

Номер слайду 6

Коріння цієї гри на території України сягають кінця XIX ст. Одними з пер-ших гравців були англійські моряки в одеському порту, які створили і най-перші англійські команди. У 1884 р. в Одесі було збудоване перше футбо-льне поле, гру «football» іноземці на-магались популяризовувати серед мі-сцевого населення. Паралельно гра проникла до Західної України (спорти-вне товариство «Сокіл»). Перші пра-вила футбольної гри надруковано у монографії «Гімнастичні ігри шкіль-ної молоді». Гра 14 липня 1894 р. у Львові є першим документально зафіксованим футбольним матчем на території України.ppt_x

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Паралельно гра проникла до Західної України, де діяли осередки спортивного товариства «Сокіл». Перші правила футбольної гри надруковано у монографії «Гімнастичні ігри шкільної молоді», яку видав у 1891 році Едмунд Ценар — професор учительської семінарії у Львові. Федерація футболу України за матеріалами, наданими львівськими істориками спорту, постановила вважати гру, яка відбулася 14 липня 1894 року у Львові, першим документально зафіксованим футбольним матчем на території України.

Номер слайду 9

Пам'ятний знак на місці першого в Україні футбольного матчу. Львів (Стрийський парк)

Номер слайду 10

Дякую за увагу!

pptx
Додано
23 лютого 2021
Переглядів
505
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку