Із циклу «АКТОРСЬКИЙ ТРЕНІНГ» Вправа «ПИТАННЯ - ВІДПОВІДЬ»

Про матеріал
Із циклу «АКТОРСЬКИЙ ТРЕНІНГ» для керівника театрального колективу(студії, гуртка) Це дуже ефективна вправа на концентрацію уваги.
Перегляд файлу

 

 

Із циклу «АКТОРСЬКИЙ  ТРЕНІНГ» для керівника театрального колективу(студії, гуртка)

Вправа  «ПИТАННЯ - ВІДПОВІДЬ»

Це дуже ефективна вправа на концентрацію уваги.

План проведення вправи:

  1. Ведучий тримає в руках 4-6 різних (абсолютно неважливо яких) дрібних предметів. Наприклад,  всім знайомі предмети: ручка, ключі, монетка, клубок,  гумка, тощо.
  2.  Давайте уявимо, що ми вперше бачимо ці речі. Зараз почнемо з ними «знайомитися», але робити це будемо по колу особливим чином. Перший учасник буде «знайомити» з і своїми предметами сусідів зліва і справа. Наприклад,  почнемо  з ключа. Передаємо його сусідові зі словами:. «Це ключ!», « Що це»? - повинен запитати мене сусід, ніби бачить щось незрозуміле. «Ключ», - повторює ведучий. « А, ключ» і сусід забирає ключ і далі передає його наступному за ним по колу, і повторюється той же діалог: « Це ключ!» «Що це?» «Ключ»,  «А, ключ». - І ключ переходить до наступного учасника  в колі.
  3. На початку  вправа  виглядає простою,  навіть примітивною. Але проблеми виникають, коли ведучий почне вводити в коло додаткові предмети, пускаючи їх то зліва, то справа, то включаючи в естафету гравців з середини ланцюжка.
  4. Дуже швидко виникне ситуація, коли гравці повинні одночасно (не роблячи пауз у вправі!), і  приймати предмет з одного боку, і віддавати  інший предмет в протилежному напрямку.  Це буде складно!!!
  5. Отже, щоб успішно подолати всі складнощі,  учасникам  варто проявити максимальну зібраність, незважаючи на всю плутанину і сміх, який природно почне супроводжувати  весь цей балаган.
  6. «Запустивши» в гру предмети, педагог  входить в центр кола, щоб особисто контролювати всі прийоми-передачі предметів в парах і трійках (у разі одночасного прийому-передачі).
  7.  Потрібно домагатися від кожного учасника правильного виконання завдання і точності «канонічного тексту» навіть ціною багаторазового повторення.

 

 

 

 

docx
Додано
8 грудня 2020
Переглядів
262
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку