Календарне планування 6 клас НУШ "Дитяча легка атлетика"

Про матеріал
Календарне планування 2024-2025 навчальний рік 6 клас НУШ "Дитяча легка атлетика"
Перегляд файлу

Календарне планування 6 клас  НУШ

“Дитяча легка атлетика”

 

п/п

Зміст навчального матеріалу

Дата

1.        

 Продовжуємо вивчати модуль “Дитяча легка атлетика”, турбуємось про своє здоров’я та свій фізичний розвиток.

 Повторюємо правила безпеки під час занять фізичною культурою; види Дитячої легкої атлетики; знайомимось з результатами виступу українських спортсменів на ХХХІІІ Олімпійських іграх.

  Загальна розминка, дотримуючись правил безпеки (своя чи за відеороликом).

 Розвиток фізичних якостей: швидкість, гнучкість — біг на місці з високим підніманням стегна, із закидом гомілок 2 х 15 сек; 3 вправи на гнучкість.

Естафети з елементами ДЛА.

 

2.        

  Повторюємо правила безпеки під час занять Дитячою легкою атлетикою.

 Комплекс ЗРВ у русі та на місці. Продовжуємо вивчати бігові види ДЛА: прискорення до 10-15 м з високого старту; біг “змійкою” між фішками; біг з маленькими перешкодами.

 ЗФП: швидкість, спритність. Рухлива гра.

 

3.        

 БЖД. Організаційні вправи. Повторюємо бігові види в ДЛА. Бесіда “Олімпійські ігри в Парижі”.

Різновиди ходьби, бігу. ЗРВ під музику.

Розвиток фізичних якостей — робота по станціях: сила рук, гнучкість, прес, спритність, стрибучисть — 2 кола. Рухлива гра.

 

4.        

 

БЖД. О.В. Повторюємо види бігу в ДЛА — біг по швидкісній драбині.

 Різновиди ходьби, бігу, стрибків. Комплекс ЗРВ під музику.

Теоретична хвилинка. Вправи на швидкісній драбині.

ЗФП: рівновага, спритність. Естафети з елементами ДЛА.

 

 

 

5.        

 БЖД. О.В. Повторюємо види бігу по швидкісній драбині та техніку естафетного бігу. Різновиди ходьби, бігу, стрибків. Комплекс ЗРВ під музику. Теоретична хвилинка: “Стрибкові види в ДЛА”. ЗФП: гнучкість (3-4 вправи), витривалість (біг 3-4 хвилини), стрибки через скакалку 2х 50-70 раз. Рухливі ігри.

 

6.        

 БЖД. О.В. Повторюємо види стрибкових вправ в ДЛА. ЗРВ у русі та на місці. Теоретична хвилинка. Стрибки на крос-маті: 3-4 підходи. ЗФП: швидкість, рівновага. Естафети з елементами ДЛА.

 

 

7.        

 БЖД. О.В. Повторюємо бігові та стрибкові вправи в ДЛА. Різновиди ходьби, бігу, стрибків. Комплекс ЗРВ під музику. Теоретична хвилинка: “Стрибки у довжину з місця”. ЗФП: стрибучисть, гнучкість, витривалість. Естафети з елементами ДЛА.

 

8.        

 БЖД. О.В. Повторюємо бігові та стрибкові вправи в ДЛА. ЗРВ у русі та на місці.  Опановуємо презентацію з видів метання в ДЛА. Повторюємо стрибки у довжину з місця та через скакалку. ЗФП: рівновага, прес, сила рук. Рухливі ігри.

 

9.        

 БЖД. О.В. Повторюємо види стрибків та метання з ДЛА.Різновиди ходьби, бігу, стрибків. Теоретична хвилинка. Метання набивного м’яча з колін. ЗФП: спритність, витривалість. Естафети з елементами ДЛА.

 

10.      

БЖД.  О.В. Повторюємо види метання в ДЛА. Комплекс ЗРВ під музику. Теоретична хвилинка (презентація “Обертальне метання”). Спроби виконання обертального метання. ЗФП: гнучкість, сила ніг, сила рук. Рухливі ігри.

 

11.      

БЖД. О.В. Виконання тестів з теорії модуля “Дитяча легка атлетика”.

Різновиди ходьби, бігу, стрибків. Удосконалюємо виконання видів ДЛА — за вибором дітей. Розвиток фізичних здібностей: швидкість, сила рук, витривалість. Рухливі ігри.

 

12.      

БЖД. О.В. ЗРВ у русі. Комплекс ЗРВ, підготовлений дітьми. Теоретична хвилинка. Змагання в класі з видів ДЛА, обраних дітьми.

Підсумкове оцінювання.

 

 

pdf
Додано
4 жовтня
Переглядів
87
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку