Календарне планування І см. 6 кл.НУШ

Про матеріал
Календарно-тематичне планування уроків з фізичної культури для учнів 5 кл. НУШ. За такими модулями: «Дитяча легка атлетика», «Панна (вуличний футбол)», «Чирлідинг», «Гімнастика», «Баскетбол», «Доджбол».
Перегляд файлу

№ з/п

Тема уроку

Дата

При-мітка

 

Модулі: «Дитяча легка атлетика», «Панна (вуличний футбол)», «Чирлідинг».

 

Інваріантний модуль: «Теоретико-методичні знання та загальна фізична підготовка» на кожному уроці.

1

Інструктаж з правилами безпеки життєдіяльності на уроках фізичної культури. Організовуючі вправи (ОВ). Правила безпечної поведінки на уроках фізичної культури(ПБП на уроках ФК), під час занять дитячою легкою атлетикою та вуличним футболом. Розминочий біг. Ознайомлення з видом спорту. Види дитячої легкої атлетики.  Рухлива гра «Мисливець і звірі». Вправи на комунікацію.

 

 

2

ОВ. ПБП на уроках ФК. Історія розвитку дитячої легкої атлетики. Загальнорозвивальні вправи. Спеціально – бігові вправи. Стартові прискорення з різних в.п. Правила гри вуличного футболу. Стійка гравця панни.  Рухлива гра «М’яч ведучому». Ознайомлення з базовими позиціями рук чирлідингу. Вправи на відтворення ритму. 

 

 

3

ОВ. ПБП на уроках ФК. Фізична/рухова активність робить життя людини цікавим, насиченим, змістовним. Загальнорозвивальні вправи. Повторення базових позицій рук чирлідингу, ознайомлення з додатковими позиціями рук. Ознайомлення з поняттям «чир-заклички». Бігові види: біг  30м., 60 м.. Техніко-тактичні вправи.  Рухлива гра «Мисливець і звірі». Стрибки через довгу скакалку.

 

 

4

ОВ. ПБП на уроках ФК. БЖД. Загальнорозвивальні вправи. Біг на витривалість. Повторення базових, додаткових позицій рук чирлідингу. Техніка виконання дитячих легкоатлетичних вправ (бігу, стрибків, метань). Бігові види: біг  30м., 60м.. Техніка передачі естафетної палички. Спеціальні та прикладні фізичні вправи.  Рухлива гра «Хто найвлучніший?» Ознайомлення з комбінаціями базових позицій рук на 8 рахунків у чирлідингу. 

 

 

5

ОВ. ПБП на уроках ФК. Розминочний біг. Загальнорозвивальні вправи. Спеціально – бігові вправи. Біг з перешкодами. Повторення комбінацій базових позицій рук на 8 рахунків у чирлідингу, ознайомлення із прямим стрибком та стрибком у групуванні. Правила безпеки на ігровому майданчику. Естафети з елементами бігу. Ознайомлення з геометрично рівними побудовами: (вертикальні, горизонтальні, діагональні, Т-подібні, хрестоподібні, дугоподібні, кола).

 

 

6

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Спеціально – бігові вправи. Розучування техніки виконання стрибка у довжину з місця. Комбінації базових позицій рук на 8 рахунків у поєднанні з стрибками: «прямий» та у групуванні, синхронне виконання. Чант-заклички. Розміщення гравця на ігровому майданчику. Удари м’яча на місці та в русі. Вправи для розвитку сили м’язів ніг.

 

 

7

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Розминочний біг.  Спеціальні вправи для метань. Правила безпечної поведінки під час виконання фізичних вправ. Стрибок у довжину з місця.  Правила змагань з окремих видів змагальної програми з чирлідингу. Ознайомлення з поняттям «чант-заклички» та стрибком ноги нарізно. Рухлива гра «Хто найвлучніший?».

 

 

8

ОВ. ПБП на уроках ФК. Біг на витривалість. Загальнорозвивальні вправи. Спеціальні вправи для метань. Метання в ціль через перешкоду (тенісний м’яч, вортекс). Взаємодії без участі помпонів: контактні, безконтактні. Виконання стрибків, виконання  стрибків у поєднанні з комбінаціями базових позицій рук, під музичний супровід,  різними способами виконання рухів. Естафети з елементами бігу, стрибків. Виконання закличок українською, англійською мовами

 

 

9

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Біг на витривалість. Спеціальні вправи для метань. Повторення метання малого м’яча з місця та метання в ціль або перешкоду. Пресування в стійці футболіста приставними кроками, вибір вихідного положення для ударів та прийому м’яча від стіни. Рухливі ігри з елементами бігу, стрибків. Виконання комбінацій у різному темпі, ритмі, під музичний супровід, із зміною положення тулуба. Вправи в четвірках.

 

 

10

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Біг на витривалість. Спеціально – бігові, техніко-тактичні вправи. Прийоми м’яча від стіни. Рухлива гра «Мисливець і звірі». Вивчення танцювальних рухів, поєднання в комбінації, виконання під музичний супровід, з використанням різноманітних способів виконання.  Правила здорового способу життя.

 

 

11

ОВ. ПБП на уроках ФК. Техніка фізичних вправ – основа успішного фізичного розвитку та самореалізації у руховій (спортивно-ігровій) діяльності. Біг на витривалість. Загальнорозвивальні вправи. Біг з перешкодами (слалом). Техніко-тактичні вправи. Удари м’яча від стіни в парах. Рухлива гра. Танцювальні рухи різноманітних стилів. Вправи у взаємодії: у парах.

 

 

12

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Спеціально-бігові вправи. Біг з перешкодами. Удари м’яча. Історія розвитку української гри панна. Загальна характеристика гри панна (розмітка ігрового майданчика, розміщення гравця, основні правила гри).  Гра «панна (вуличний футбол)». Побудови та перебудови. Виконання закличок українською, англійською мовами, у поєднанні з базовими позиціями рук, з використанням різноманітних реквізитів (помпонів).

 

 

13

ОВ. ПБП на уроках ФК. Розминочний біг. Загальнорозвивальні вправи. Спеціальні вправи для метань. Метання малого м’яча на дальність з місця, ознайомлення з метанням малого м’яча з розбігу. Імітаційні вправи. Удари м’яча від стіни в колонах. Рухливі ігри. Основи самоконтролю емоцій, настрою та їх  зв'язок зі станом здоров’я та успішністю спортивно-ігрової діяльності.  Поняття «стант», «піраміда».

 

 

14

ОВ. ПБП на уроках ФК. Від  Стародавньої  Греції до сучасної України. Загальнорозвивальні вправи. Виконання комбінацій у різному темпі, ритмі, під музичний супровід, із зміною положення тулуба. Біг з перешкодами. «Формула – 1». Гра «панна (вуличний футбол)». Повторення стрибків: прямий, ноги нарізно, групування.

 

 

15

ОВ. ПБП на уроках ФК. Біг на витривалість. Загальнорозвивальні вправи. Спеціально-бігові вправи. Метання в горизонтальну та вертикальну ціль. Стрибок у довжину з місця. Станти з положення бази «сидячи на п’ятах». Позиції, бази, флаєра, способи підтримки на одну базу, на дві бази. Ознайомлення з програмою Game Day. Гра «панна (вуличний футбол)». Спеціальні вправи для розвитку сили верхніх та нижніх кінцівок.

 

 

16

ОВ. ПБП на уроках ФК. Розминочний біг. Загальнорозвивальні вправи. Вивчення танцювальних рухів, поєднання в комбінації, виконання під музичний супровід, з використанням різноманітних способів виконання. Метання стоячи на колінах, «обертальне метання». Гра «панна (вуличний футбол)». Стрибки через довгу скакалку.

 

 

17

ОВ. ПБП на уроках ФК. Розминочний біг. Загальнорозвивальні вправи. Спеціальні та прикладні фізичні вправи. Поняття «помпони» та взаємодії з допомогою них: передачі, перекиди. Стрибкові вправи. Українці на олімпійських і параолімпійських  іграх, спортивній світовій арені. Рухливі ігри. Спеціальні вправи для розвитку черевного преса.

 

 

18

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Повторення метання малого м’яча з розбігу. Удари м’яча від стіни, в парах, в зустрічних колонах.  Гра «панна (вуличний футбол)». Метання стоячи на колінах, «обертальне метання». Вправи для загальної витривалості. Спеціальні вправи для розвитку спини, вправи на розтягування.

 

 

19

ОВ. ПБП на уроках ФК. Особиста гігієна спортсмена. Загальнорозвивальні вправи. Спеціально-бігові вправи. Біг 30м.. Акробатичні елементи (перекиди, перекид боком, міст). Повторення стрибка ноги нарізно. Гра «панна (вуличний футбол)». Естафети з елементами бігу, стрибків. Вправи для розвитку швидкості, спритності. Складання програми Game Day.

 

 

20

ОВ. ПБП на уроках ФК. Біг на витривалість. Загальнорозвивальні вправи. Самоконтроль за об’єктивними показниками (ЧСС) під час занять фізичними вправами. Спеціальні вправи для розвитку гнучкості верхнього плечового пояса. Перешикування і перебудови із різноманітних побудов, з використанням комбінації базових позицій рук під час перебудов, виконувати побудови і перебудови під музичний супровід.

 

 

Модулі: «Гімнастика», «Баскетбол», «Доджбол».

21

ОВ. ПБП на уроках ФК. Організовуючі вправи. Загальнорозвивальні вправи. Мінімальні знання про важливість розігріву і вправ на гнучкість перед заняттям, безпека життєдіяльності на заняттях. Акробатичні вправи: міст з положення лежачи, стоячи (з допомогою), стійка на лопатках. Стрибки через скакалку. Вправи на розтягнення.

 

 

 

 

 

 

 

 

22

ОВ. ПБП на уроках ФК. Організовуючі, загальнорозвивальні вправи. Безпека життєдіяльності на заняттях. Акробатичні вправи: міст з положення стоячи (з допомогою), стійка на лопатках. Рухлива гра. Стрибки через скакалку. Вправи на розтягнення.

 

 

 

 

 

 

 

 

23

ОВ. ПБП на уроках ФК. Організовуючі, загальнорозвивальні вправи. Мінімальні знання про важливість розігріву і вправ на гнучкість перед заняттям. Спеціальні вправи. Групування, техніка перекиду вперед, стійка на голові і руках із зігнутими ногами. Рухлива гра «Вибивний».

 

 

24

ОВ. ПБП на уроках ФК. Організовуючі вправи. Загальнорозвивальні вправи. Правила безпечної поведінки під час занять баскетболом.  Основні правила гри. Різновиди ведення м’яча. Передачі двома і однією рукою на місці. Рухлива гра «М’яч ведучому.

 

 

 

 

 

 

 

 

25

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Історія розвитку баскетболу. Різновиди  стійок баскетболістів у нападі і захисті.  Передачі двома і однією рукою на місці. Стрибки. Рухлива гра.

 

 

26

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи у парах. Різновиди ведення м’яча. Прискорення. Техніка виконання штрафного кидка. Основні поняття техніки й тактики гри. Зупинки і повороти. Навчальна гра. Вправи на розтягування.

 

 

27

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Правила безпеки на ігровому майданчику. Стійка доджболіста. Стрибкові вправи. Кидки м’яча однією рукою зверху над собою. Вправи для розвитку сили м’язів кистей рук. 

 

 

28

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Загальна характеристика гри доджбол (розмітка ігрового майданчика, розміщення гравців, основні правила гри). Кидки м’яча знизу однією рукою, від стіни.  Вправи для розвитку сили м’язів кистей рук. 

 

 

29

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Імітаційні вправи. Пересування в стійці доджболіста приставними кроками. Вправи для розвитку швидкості, спритності. Вибір вихідного положення для кидків та ловіння м’яча.  Рухлива гра «М’яч ведучому.

 

 

30

ОВ. ПБП на уроках ФК. Організовуючі вправи. Базові вправи та комплекси ранкової гімнастики. Повторення техніки перекиду вперед та групування. Історія розвитку українського доджболу. Підстрибування вгору з упору присівши. Кидки двома, однією рукою зверху. Рухлива гра «Вибивний».

 

 

31

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Підвідні вправи. Стійка на голові і руках із зігнутими ногами (хлопці), два перекиди вперед злито (дівчата). Самоконтроль, повага до свого здоров’я, обговорення порушень. Техніка виконання подвійного кроку. Спеціальні вправи для розвитку сили верхніх та нижніх кінцівок.

 

 

32

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Гімнастика в режимі дня. Стрибки у присіді, пересуваючись у різні боки. Різновиди пересувань у нападі і захисті. Захист м’яча. Навчальна гра. Вправи на розтягнення.

 

 

33

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Групування, техніка перекиду вперед, стійка на голові і руках із зігнутими ногами. Спеціальні вправи для розвитку гнучкості верхнього плечового пояса. Рухлива гра за вибором.

 

 

34

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Підвідні вправи. Виконання двох перекидів вперед злито, ознайомлення з перекидом назад. Стійка на голові і руках з зігнутими ногами. Правила здорового способу життя. Особливості харчування баскетболіста. Навчальна гра. Вправи в рівновазі.

 

 

35

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Спеціальні вправи. Акробатичні вправи. Передачі м’яча однією рукою на місці та в русі. Рухлива гра. Правила змагань з окремих видів змагальної програми з гімнастики.

 

 

36

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Імітаційні вправи. Кидки м’яча однією рукою зверху над собою. Вплив баскетболу на  розвиток фізичних якостей  і здоров’я людини. Рухлива гра «Хто найвлучніший?». Підстрибування вгору з упору присівши.

 

 

37

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи.Спеціально-бігові вправи. Повторення пересування в стійці доджболіста приставними кроками. Навчальна гра Бескетбол. Вправи на розтягнення

 

 

38

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Танцювальні кроки. Спеціальні вправи. Техніка виконання подвійного кроку. Фінти. Стрибки у присіді, пересуваючись у різні боки. Гігієна тіла, одягу, спортивної форми, режиму дня. Акробатичні вправи.

 

 

39

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Імітаційні вправи. Техніка виконання подвійного кроку. Кидки м’яча однією рукою зверху та знизу. Рухлива гра «Мисливець і звірі». Спеціальні вправи для розвитку  черевного пресу, спини.

 

 

40

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Ловіння, передачі

м’яча двома руками від грудей, зверху і знизу. Техніка виконання штрафного кидка. Рухлива гра за вибором. Вправи на розтягнення.

 

 

41

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Кидки м’яча однією рукою зверху над собою від стіни. Шкідливі звички та їх негативний вплив на

досягнення у спорті. Вправи для розвитку сили верхніх та нижнях кінцівок.

 

 

42

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Акробатичні вправи. Взаємодії з партнерами під час ігор.Різновиди пересувань у нападі і захисті.

 Рухлива гра «Мисливець і звірі». Вправи на розтягнення.

 

 

43

ОВ. ПБП на уроках ФК. Загальнорозвивальні вправи. Імітаційні вправи. Кидки м’яча однією рукою знизу від стіни. Історія розвитку гімнастики.Прискорення. Навчальна гра «Баскетбол». Акробатичні вправи.

 

 

44

ОВ. ПБП на уроках ФК. Організовуючі вправи. Загальнорозвивальні вправи. Мінімальні знання про важливість розігріву і вправ на гнучкість перед заняттям, безпека життєдіяльності на заняттях. Акробатичні вправи: міст з положення лежачи, стоячи (з допомогою), стійка на лопатках. Стрибки через скакалку. Вправи на розтягнення.

 

 

45

ОВ. ПБП на уроках ФК. Організовуючі, загальнорозвивальні вправи. Безпека життєдіяльності на заняттях. Акробатичні вправи: міст з положення стоячи (з допомогою), стійка на лопатках. Рухлива гра. Стрибки через скакалку. Вправи на розтягнення.

 

 

46

ОВ. ПБП на уроках ФК. Організовуючі, загальнорозвивальні вправи. Мінімальні знання про важливість розігріву і вправ на гнучкість перед заняттям. Спеціальні вправи. Групування, техніка перекиду вперед, стійка на голові і руках із зігнутими ногами. Рухлива гра «Вибивний».

 

 

47

ОВ. ПБП на уроках ФК. Організовуючі вправи. Загальнорозвивальні вправи. Правила безпечної поведінки під час занять баскетболом.  Основні правила гри. Різновиди ведення м’яча. Передачі двома і однією рукою на місці. Рухлива гра «М’яч ведучому.

 

 

48

ОВ. ПБП на уроках ФК. Організовуючі вправи. Загальнорозвивальні вправи. Правила безпечної поведінки під час занять баскетболом.  Основні правила гри.

 

 

 

docx
Додано
26 лютого
Переглядів
69
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку