Календарне планування НУШ з фізичної культури 1-й клас (1 та 2 семестр)

Про матеріал
Для вчителів фізичної культури НУШ календарне планування 1-й клас (1 та 2 семестр).
Перегляд файлу

            Календарне планування 1 клас НУШ

                                        I семестр

                                 Для учнів 1-х класів

                   Основи знань з фізичної культури

Учень:

має  поняття про: фізичну культуру як сукупність фізичних вправ,спрямованих на зміцнення здоров’я;

- життєво важливі способи пересування людини;

- значення ранкової гігієнічної гімнастики,фізкультхвилинки для самопочуття людини.

знає та виконує фізичні вправи  для формування постави, профілактики плоскостопості та відновлення дихання;

-правила добору спортивного інвентарю та безпечної поведінки під час виконання життєво необхідних рухових умінь та навичок.

ВИКОНУЄ:

загальнорозвивальні вправи - без предмета, імітаційного характеру; вправи для формування правильної постави (без предметів на місті, в русі; на відчуття правильної постави); вправи для профілактики плоскостопості;

комплекси вправ ранкової гігієнічної гімнастики, комплекси вправ фізкультхвилинок;

вправи на положення тіла у просторі – сіди (ноги нарізно,на п’ятах,зігнувши ноги); упори – (присівши,лежачи,лежачи ззаду; сід упор ззаду, стоячи, стоячи на колінах); виси – (стоячи,лежачи);

елементи акробатики – групування (сидячи,лежачи),перекати в групуванні,перекидом боком;

логоаеробіку – загально розвивальні вправи, поєднані з вимовою певних звуків або віршових рядків;

звіроаеробіку – загально розвивальні вправи з імітацією рухів тварин;

танцювальну аеробіку – комплекси ритмічних вправ, які виконуються під музичний супровід;

ходьбу – на пальцях, на п’ятах, з високим підніманням стегна, на підвищеній  опорі з різним положенням рук,присідами,нахилами;

біг – з високим підніманням стегна, із закидом гомілок,чергування ходьби та бігу до 1000м;

лазіння – по горизонтальній та похилій (кут 20) гімнастичній лаві в упорі стоячи на колінах; по гімнастичній стінці у різних напрямах, пере лазіння через перешкоду(80см) та підлізання під перешкодою різними способами;

стрибки – на місці на одній, двох ногах, з поворотом праворуч,ліворуч;

стрибки зі скакалкою – виконання вправ згідно методиці послідовності навчання;

вправи з малим м’ячем – тримання м’яча; підкидання правою та лівою руками; ловіння м’яча двома, двома та однією руками після відскоку від стіни,підлоги, метання в ціль;

вправи для розвитку фізичних якостей – вправи для розвитку сили, швидкості, витривалості, гнучкості, координації рухів;

Ігри для активного відпочинку – знає міст та бере участь у рухливих іграх; застосовує вивчені рухливі ігри під час активного відпочинку.

дотримується правил  рухливих ігор та безпеки під час виконання фізичних вправ в залі та на спортивному майданчику.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

          

               Зміст навчального матеріалу

Дата

Примітки

 

Інструктаж з БЖД. Ознайомити учнів з правилами поведінки на уроках та з правилами безпеки під час виконання вправ та ігор. Ознайомити з технікою ходьби на пальцях,на п’ятах,з різним положенням рук,технікою гладкого бігу,основними вихідними положеннями рук,ніг,тулуба під час виконання імітаційних вправ (5-7). Рухливі ігри-логоаеробіка-дихальні вправи.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Вчити техніці ходьби (з контролем постави) на пальцях, на п’ятах з різним положенням рук, положенню рук, тулуба під час гладкого бігу. Вчити виконувати ЗРВ імітаційні вправи. Ознайомити учнів з технікою стрибків на лівій та правій нозі на місці (положення рук, тулуба,приземлення). Рухливі ігри- логоаеробіка.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Інтерактивний урок з використанням зошита з фізичної культури.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Організуючі вправи. Шикування у коло. Ходьба та її різновиди(на пальцях, на п’ятах з різним положенням рук. Повторити техніку гладкого бігу. Повторити комплекс імітаційних вправ. Вчити техніці виконання стрибків на лівій та правій нозі на місці. Рухливі ігри - логоаеробіка.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Організуючі вправи та їх виконання під час звичайної ходьби та перешикування у коло. Ходьба та її різновиди. Гладкий біг. Закріпити навички  виконання імітаційних вправ, стрибків на одній,двох ногах. Рухливі ігри або естафети з предметами .

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Інтерактивний урок з використанням зошита з фізичної культури.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Організуючі вправи. Ходьба та її різновиди,з різним положенням рук. Вчити ходьбі з високим підніманням стегна, на внутрішній та зовнішній стороні стопи. Закріпити техніку гладкого бігу. Логоаеробіка- виконати разом з вчителем у поєднанні з віршовими рядками. Вчити техніці виконання стрибків на одній та на двох ногах з поворотом праворуч, ліворуч. Рухливі ігри, естафети з бігом до 15м.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Повторити організуючі вправи в ігровій формі. Повторити ходьбу та її різновиди з різними положеннями рук. Гладкий біг ( положення тулуба, робота рук). Логоаеробіка на увагу. Повторити різновиди стрибків  з поворотами праворуч та ліворуч. Ознайомити учнів  з технікою бігу до 30 м. Рухливі ігри, з використанням вивчених вправ.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Інтерактивний урок з використанням зошита з фізичної культури.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Організуючі вправи. Ходьба звичайна. Закріпити техніку виконання різновидів ходьби. Гладкий біг. Звіроаеробіка – ЗРВ з імітацією рухів тварин. Вчити техніці бігу на короткі відстані до 30м. положення тулуба,робота рук,відштовхування. Рухливі ігри, з використанням вивчених рухових навичок.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Організуючі вправи. Повторити вивчені різновиди ходьби. Гладкий біг. Вчити техніці різновидів бігу з високим підніманням, почерговими стрибками на одній нозі. Звіроаеробіка – ЗРВ з імітацією рухів тварин. Вчити виконувати підвідні вправи для навчання стрибкам через скакалку. Ознайомити учнів з виконанням вправ з малим м’ячем. Школа м’яча. Ігри.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Інтерактивний урок з використанням зошита з фізичної культури.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Організуючі вправи. Ходьба та її різновиди. З різним положенням рук під оплески. Повторити звичайний біг, біг та його різновиди . Вчити ЗРВ зі скакалкою (послідовність вправ). Вчити техніці виконання вправ з малим м’ячем (Школа м’яча). Рухливі ігри.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Організуючі вправи. Ходьба та різновиди ходьби. Біг та різновиди бігу.  ЗРВ зі скакалкою. Повторити техніку стрибків через скакалку (методика послідовного навчання). Повторити техніку виконання вправ з малим м’ячем. Школа м’яча. Рухливі ігри, естафети, з використанням вивчених рухових навичок.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Інтерактивний урок з використанням зошита з фізичної культури.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Організуючі вправи. Повторити різновиди ходьби. Біг. Вчити техніці бігу з закидом гомілок. Ознайоми з комплексом РГГ ( імітаційні вправи). Закріпити техніку підвідних вправ та стрибків через скакалку, та вправ з малим м’ячем. Рухливі ігри,естафети.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Організуючі вправи. Повторити різновиди ходьби (профілактика плоскостопості). Біг вивчені спеціальні легкоатлетичні вправи. Вчити комплексу РГГ №1. Ознайомити з технікою бігу у чергуванні з ходьбою до 100-200м. – (дихання). Вправи з малим м’ячем. Рухливі ігри або естафети.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Інтерактивний урок з використанням зошита з фізичної культури.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Організуючі вправи. Ходьба: вивчені види. Закріпити техніку бігу: гладкого, з високим підніманням стегна, із закидом гомілок. Повторити комплекс РГГ №1. Повторити стрибки на одній, двох ногах з поворотом праворуч,ліворуч. Продовжити вчити стрибкам через скакалку та навичкам бігу у чергуванні з ходьбою до 150-250м. Ігри або естафети.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Організуючі вправи. Повторити техніку виконання вивчених видів ходьби. Повторити техніку гладкого бігу. Спеціальні легкоатлетичні вправи. Закріпити комплекс РГГ №1. Повторити вправи з малим м’ячем. Біг у чергуванні з ходьбою 250м. Рухливі ігри.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Інтерактивний урок з використанням зошита з фізичної культури.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Організуючі вправи. Повторити техніку гладкого бігу, СЛВ. Вчити ЗРВ, імітаційним вправам, які спрямовані на формування правильної постави. Продовжити вчити техніці виконання вправ з малим м’ячем, які спрямовані на розвиток спритності, координації рухів «Школа м’яча». Ігри та естафети.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Організуючі вправи. Різновиди ходьби, з різних положень рук. Біг та його різновиди. Комплекс ЗРВ для формування правильної постави. Повторити вивчені вправи зі скакалкою та малим м’ячем. Продовжити вчити техніці бігу у чергуванні з ходьбою до 300м (положення тулуба,робота рук під час бігу,правильне дихання). Ігри, естафети.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Інтерактивний урок з використанням зошита з фізичної культури.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Організуючі вправи. Ходьба та її різновиди. Біг та його різновиди. Повторити ЗРВ. Повторити вправи з малим м’ячем. Закріпити навички бігу у чергуванні з ходьбою до 350м. Ігри,естафети.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Організуючі вправи. Повторити вивчені види ходьби . Біг (техніка бігу). Повторити комплекс вправ РГГ. Закріпити навички у виконанні стрибків зі скакалкою. Школа м’яча. Біг у чергуванні з ходьбою до 400м. Ігри.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Інтерактивний урок з використанням зошита з фізичної культури.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Організуючі вправи. Повторити Ходьбу та її різновиди. Вчити учнів новим ЗРВ для профілактики плоскостопості. Ознайомити учнів з вправами на положення тіла у просторі : сіди -ноги нарізно,зігнувши ноги,на п’ятах,упори-стоячи на колінах,присівши. Вправи для розвитку фізичних якостей : зміцнення м’язів живота в положенні лежачи. Рухливі ігри.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Організуючі вправи. Ходьба та її різновиди з різним положенням рук. Рівномірний біг та його різновиди. Повторити вправи для профілактики плоскостопості. Вчити учнів з вправами на положення тіла у просторі : сіди - ноги нарізно,зігнувши ноги,на п’ятах,упори-стоячи на колінах,присівши,лежачи на спині та животі (розвиток силових якостей, гнучкості). Рухливі ігри.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Інтерактивний урок з використанням зошита з фізичної культури.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Повторити організуючі вправи. Ходьба та біг і їх різновиди. Вправи для профілактики плоскостопості. Повторити вправи на положення тіла у просторі : сіди - ноги нарізно,зігнувши ноги,на п’ятах,упори-стоячи на колінах,присівши,лежачи на спині та животі (розвиток силових якостей, гнучкості). Ознайомити учнів з виконанням вправ на підвищеній опорі: ходьба по г/лаві з різним положенням рук. Рухливі ігри.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Повторити організуючі вправи. Ходьба та біг і їх різновиди. Повторити навички у виконанні імітаційних вправ. Закріпити техніку виконання вправ на положення тіла у просторі, розвиток фізичних якостей. Ознайомити з групуванням у положенні лежачи. Вчити техніці виконання вправ на підвищеній опорі (різні стійки,ходьба з різним положенням рук). Ігри  або естафети.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Інтерактивний урок з використанням зошита з фізичної культури.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Організуючі вправи. Різновиди ходьби. Біг та його різновиди. Ознайомити з виконанням підготовчих вправ:основна стійка,стійка ноги нарізно,широка стійка з комплексом вправ фізкультхвилинок. Повторити навички у виконанні вправ на підвищеній опорі. Вчити техніці виконання групування у положенні лежачи та сидячи. Розвиток фізичних якостей. Ігри або естафети.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Організуючі вправи. Різновиди ходьби. Біг парами. Вчити техніці виконання фізкультхвилинок. Повторити групування у положенні лежачи та сидячи,виконання вправ для зміцнення м’язів спини та живота. Закріпити навички у виконанні вправ на підвищеній опорі, вчити техніці виконання присидів та нахилів на підвищеній опорі. Ігри або естафети з м’ячем.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Інтерактивний урок з використанням зошита з фізичної культури.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Організуючі вправи. Різновиди ходьби,бігу. Комплекс вправ фізкультхвилинок. Повторити вивчені вправи на підвищеній опорі. Повторити техніку виконання групування  та вчити перекату у групуванні. Ознайомити з технікою лазіння по горизонтальній гімнастичній лаві на колінах та в упорі стоячи на зігнутих ногах або розвиток фізичних якостей. Рухливі ігри.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Організуючі вправи в ігровій формі. Ходьба та її види. Біг та його різновиди. Комплекс вправ Фізкультхвилинок. Закріпити навички у групуванні (сидячи,лежачи) та повторити техніку виконання перекату в групуванні. Вчити техніці лазіння по г/лаві на колінах та в упорі стоячи на зігнутих ногах. Розвиток фізичних якостей. Ігри.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Інтерактивний урок з використанням зошита з фізичної культури.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Організуючі вправи. Різновиди ходьби. Біг звичайний, біг парами. Ознайомити с комплексом РГГ №2. Повторити вивчені акробатичні елементи,вправи для зміцнення м’язів спини та живота в положенні лежачи,стоячи на колінах. Закріпити техніку лазіння по горизонтальній лаві,вчити лазіння по похилій г/лаві. Рухливі ігри або естафети.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Організуючі вправи. Різновиди ходьби. Вчити вправи комплексу РГГ №2. Повторити техніку лазіння по похилій  г/лаві, ознайомити з лазінням по г/стінці. Ознайомити учнів з перекидом боком на матах. Вправи для розвитку фізичних якостей (сила, гнучкість, координація рухів). Рухливі ігри.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Інтерактивний урок з використанням зошита з фізичної культури.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Організуючі вправи. Різновиди ходьби. Ознайомити з ходьбою у напівприсіді. Біг. Повторити вправи комплексу РГГ №2. Вчити учнів перекиду боком на матах, вправи для зміцнення м’язів спини та живота в положенні лежачи, стоячи на колінах та техніці лазіння по г/стінці або стрибки зі скакалкою, вправи з малим м’ячем, розвиток фізичних якостей. Рухливі ігри.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Організуючі вправи. Різновиди ходьби. Різновиди бігу. Закріпити комплекс РГГ №2. Повторити техніку виконання перекиду боком на матах, лазіння по г/стінці або вправи на г/лаві, зі скакалкою та малим м’ячем (Школа м’яча). Ознайомити з видами та технікою перелазіння через перешкоди та підлізання під перешкодами. Розвиток фізичних якостей. Рухливі ігри.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Інтерактивний урок з використанням зошита з фізичної культури.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Організуючі вправи. Ознайомити з комплексом вправ танцювальної аеробіки. Вчити техніці перелазіння через перешкоди та підлазіння під перешкоди. Повторити техніку виконання перекиду боком на матах, лазіння по г/стінці або вправи на г/лаві, зі скакалкою та малим м’ячем або розвиток фізичних якостей. Рухливі ігри за бажанням учнів.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Організуючі вправи. Вчити комплекс вправ танцювальної аеробіки. Повторити техніку перелазіння через перешкоди та пілазіння під перешкоди або вправи зі скакалкою та малим м’ячем. Вчити вису стоячи, лежачи або розвиток фізичних якостей. Рухливі ігри та естафети.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Інтерактивний урок з використанням зошита з фізичної культури.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Виконати організуючі вправи в ігровій формі. Повторити комплекс танцювальної аеробіки. Закріпити навички у перелазінні через перешкоди та підлазінні під перешкоди або вправи на підвищеній площині. Повторити техніку виконання вису стоячи, лежачи або розвиток фізичних якостей. Рухливі ігри та естафети.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Повторити виконання організуючих та підготовчих вправ в ігровій формі. Різновиди ходьби. Закріпити навички у виконанні комплексу танцювальної аеробіки. Закріпити техніку вису стоячи, лежачи або розвиток фізичних якостей, вправи зі скакалкою, з малим м’ячем. Рухливі ігри або естафети.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Інтерактивний урок з використанням зошита з фізичної культури.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                  Календарне планування 1 клас НУШ

                                             II семестр

                                    Для учнів 1-х класів

                                     Завдання на семестр

Учень:

  1. Має уявлення про: значення рухливих ігор для підвищення рухової активності школярів в режимі дня;
  • ознаки втоми під час виконання фізичних навантажень,відновлюючи вправи;
  • літні та зимові види спорту,досягнення відомих українських спортсменів.
  1. Знає та виконує фізичні вправи для формування постави, профілактики плоскостопості та відновлення дихання;
  2. Правила безпечної поведінки під час виконання фізичних вправ, рухливих ігор та естафет.

ВИКОНУЄ:

  1. Загальнорозвивальні вправи – з предметами,імітаційного характеру; вправи для формування правильної постави; вправи для профілактики плоскостопості;
  2. Комплекси вправ ранкової гігієнічної гімнастики № 3,4, комплекси вправ фізкультурної паузи;
  3. Вправи на положення тіла у просторі – повторити вправи, вивчені у 1 семестрі;
  4. Логоаеробіку – загально розвивальні вправи, поєднані з вимовою певних звуків або віршових рядків;
  5. Звіроаеробіку – загально розвивальні вправи з імітацією рухів тварин;
  6. Танцювальну аеробіку – комплекси ритмічних вправ, які виконуються під музичний супровід;
  7. Ходьбу – у напівприсід; з різним положенням рук; «змійкою» та вивчені види у 1 семестрі;
  8. Біг – зі зміною напрямку руху, з різних вихідних положень, біг до 30м з високого старту, біг до 500м, чергування ходьби та бігу до 1000м, човниковий біг 4х9м;
  9. Лазіння – по гімнастичній стінці у різних напрямах; пере лазіння через перешкоду 80см та під лазіння під перешкодою різними способами та вивчені види в 1 семестрі;
  10.  Стрибки – на місці двох ногах з поворотом кругом та с просуванням уперед, назад;
  11.  Стрибки зі скакалкою – згідно методиці послідовності навчанні стрибкам зі скакалкою;
  12.  Стрибки у довжину – з місця поштовхом двох ніг;
  13.  Вправи з малим м’ячем – «Школа м’яча» - ловіння двома та однією руками після відскоку від стіни, підлоги; метання м’яча в ціль правою та лівою рукою із-за голови, стоячи на місці.
  14.  Вправи з великим м’ячем – тримання м’яча, підкидання м’яча та ловіння його після відскоку від підлоги; передача м’яча з рук у руки в колі, колоні, шерензі, праворуч,ліворуч, над головою, під ногами; перекидання м’яча в парах, удари м’яча об підлогу однією, двома руками;
  15.  Вправи для розвитку фізичних якостей – вправи для розвитку сили, швидкості, витривалості, гнучкості, координації рухів;
  16.  Ігри для активного відпочинку – знає зміст та бере участь у рухливих іграх; застосовує вивчені рухливі ігри під  час активного відпочинку;
  17.  Дотримується правил – рухливих ігор та безпеки під  час виконання фізичних вправ в залі та на спортивному майданчику.

 

 

п/п

                      Зміст  навчального матеріалу

Дата

Примітки

 

Інструктаж з БЖД. Теорія. « Правила безпеки під час занять фізичними вправами, рухливими іграми». Повторити організуючі вправи вивчені в 1 семестрі. Різновиди ходьби та бігу. Ознайомити учнів з РГГ №3. Повторити стрибки на одній, двох ногах на місці з поворотом  праворуч та ліворуч. Ознайомити з виконанням вправ з великим м’ячем: тримання м’яча, підкидання м’яча та ловіння його після відскоку від підлоги, передавання м’яча з рук у руки в колі. Вправи для розвитку координації рухів. Рухливі ігри з м’ячем.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Повторити організуючі вправи. Сприяти запобіганню плоскостопості. Біг та його різновиди. Комплекс РГГ №3. Стрибки та їх різновиди. Вчити виконанню вправ з великим м’ячем: тримання м’яча, підкидання м’яча та ловіння його після відскоку від підлоги, передавання м’яча з рук у руки в колі. Вправи для розвитку координації рухів, стрибки зі скакалкою. Рухливі ігри.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Інтерактивний урок з використанням зошита з фізичної культури «Пригоди  Фізкультуркіна».

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Повторити організуючі вправи. Ходьба та її різновиди. Біг та його різновиди. Повторити вправи комплексу РГГ №3. Повторити вивчені вправи з великим м’ячем. Вправи для розвитку координації рухів, танцювальні вправи. Рухливі ігри.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Організуючі вправи. Ходьба та її різновиди. Біг та його різновиди. Комплекс РГГ №3. Закріпити навички у виконанні вивчених вправ з великим м’ячем. Вчити техніці виконання перекидання м’яча в парах, удари м’яча об підлогу однією, двома руками. Вправи для розвитку спритності, координації рухів, танцювальні вправи. Рухливі ігри.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Інтерактивний урок з використанням зошита з фізичної культури «Пригоди  Фізкультуркіна».

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Повторити організуючі вправи. Ходьба та її різновиди. Біг та його різновиди. Вчити техніці виконання вправ з великим м’ячем( або іншим предметом). Повторити техніку виконання перекидання м’яча в парах, удари м’яча об підлогу однією, двома руками. Вчити техніці ведення м’яча на місці правою та лівою рукою. Рухливі ігри.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Повторити організуючі вправи. Ходьба та її різновиди. Біг та його різновиди. Контроль постави. Повторити комплекс вправ ЗРВ з  великим м’ячем. Повторити техніку виконання перекидання м’яча в парах, удари м’яча об підлогу однією, двома руками. Рухливі ігри.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Інтерактивний урок з використанням зошита з фізичної культури «Пригоди  Фізкультуркіна».

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Повторити організуючі вправи. Біг та його різновиди та біг змійкою. Закріпити навички вправ з великим м’ячем. Вчити техніці передачі м’яча в шерензі праворуч, ліворуч. Закріпити техніку ведення м’яча на місці правою та лівою руками. Розвиток фізичних якостей спритності та координації рухів. Рухливі ігри та естафети.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Повторити організуючі вправи. Біг та його різновиди та біг змійкою. Повторити вправи для формування правильної постави. Вчити передаванню м’яча над головою, під ногами в колоні. Повторити техніку передачі м’яча в шерензі праворуч, ліворуч. Повторити техніку ведення м’яча на місці правою та лівою руками. Розвиток фізичних якостей – стрибки на місці з поворотами, танцювальні вправи, вправи зі скакалкою. Рухливі ігри або естафети.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Інтерактивний урок з використанням зошита з фізичної культури «Пригоди  Фізкультуркіна».

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Повторити організуючі вправи. Біг та його різновиди. Вчити новим вправам для формування правильної постави та профілактики плоскостопості. Повторити передачі м’яча над головою, під ногами в колоні. Закріпити навички передач м’яча в шерензі праворуч, ліворуч. Повторити ведення м’яча правою та лівою руками на місці. Розвиток фізичних якостей. Рухливі ігри або естафети.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Повторити організуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Повторити вправи для формування вправи для збільшення амплітуди рухів у суглобах. Закріпити навички виконання вправ з великим м’ячем в ігровій формі. Розвиток фізичних якостей. Ігри.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Інтерактивний урок з використанням зошита з фізичної культури «Пригоди  Фізкультуркіна».

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Повторити організуючі вправи. Різновиди ходьби. Різновиди бігу. Закріпити навички у виконанні вправ для формування правильної постави, профілактика плоскостопості  та збільшення амплітуди рухів в суглобах. Повторити вправи на підвищеній опорі та вчити виконувати повороти, присіди на підвищеній опорі або розвиток фізичних якостей. Танцювальні вправи – аеробіки. Ігри.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Повторити навички у виконанні організуючих вправ. Повторити різновиди ходьби та бігу. Вчити ЗРВ імітаційним вправам, які спрямовані на збільшення амплітуди рухів у суглобах розвиток координації рухів. Повторити вивчені акробатичні елементи, вправи на положення тіла у просторі, на зміцнення м’язового корсету або вправи, які спрямовані на розвиток інших фізичних якостей. Ігри.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Інтерактивний урок з використанням зошита з фізичної культури «Пригоди  Фізкультуркіна».

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Організуючі вправи. Ходьба, біг. Повторити стрибки та їх різновиди. Повторити вивчені акробатичні елементи, вправи на положення тіла у просторі, вправи на зміцнення м’язів живота, вправи на гімнастичній стінці або розвиток фізичних якостей. Ігри, естафети.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Організуючі вправи. Ходьба, біг та їх різновиди. Закріпити ЗРВ імітаційні на збільшення амплітуди рухів в суглобах, розвиток координації рухів. Повторити стрибки на одній та двох ногах, з поворотами, вперед та назад. Повторити вивчені акробатичні елементи, вправи на підвищеній опорі та на гімнастичній стінці або розвиток фізичних якостей. Ігри або естафети.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Інтерактивний урок з використанням зошита з фізичної культури «Пригоди  Фізкультуркіна».

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Виконання організуючих вправ в ігровій формі. Ходьба та її різновиди. Біг гладкий. Різновиди бігу. Вчити комплексу ЗРВ з предметами. Повторити навички лазіння по похилій г/лаві та по г/стінці або розвиток фізичних якостей. Ігри.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Організуючі вправи. Ходьба та її різновиди. Біг та його різновиди. Повторити комплекс ЗРВ з предметами. Повторити навички лазіння по похилій г/лаві та по г/стінці перелітання та підлізання під перешкоди або розвиток фізичних якостей. Ігри та естафети.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Інтерактивний урок з використанням зошита з фізичної культури «Пригоди  Фізкультуркіна».

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Організуючі вправи. Ходьба. Біг. Закріпити навички комплексу ЗРВ з предметами. Смуга перешкод (використовувати вивчені рухові навички ) або вправи на розвиток фізичних якостей. Ігри, естафети.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Організуючі вправи. Ходьба. Біг. Повторити ЗРВ для формування постави та профілактики плоскостопості. Смуга перешкод – поточний метод або розвиток фізичних якостей. Ігри та естафети.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Інтерактивний урок з використанням зошита з фізичної культури «Пригоди  Фізкультуркіна».

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Організуючі вправи. Ходьба. Біг та її різновиди. Вчити комплексу РГГ №4. Повторити вправи з м’ячем та зі скакалкою або смуга перешкод – розвиток фізичних якостей. Ігри.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Повторити навички у виконанні організуючих вправ. Повторити слабо засвоєні види ходьби та бігу. Повторити комплекс вправ РГГ №4. Смуга перешкод або розвиток фізичних якостей. Ігри та естафети.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Інтерактивний урок з використанням зошита з фізичної культури «Пригоди  Фізкультуркіна».

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Організуючі вправи. Ходьба ( профілактика плоскостопості ). Різновиди бігу. Закріпити навички у виконані вправ комплексу РГГ №4. Вчити техніці виконання «човникового» бігу. «Школа м’яча». Ігри та естафети.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Повторити виконання організуючих вправ та команд. Різновиди ходьби. Біг звичайний, біг звичайний, біг зі зміною напрямку руху. Повторити комплекс вправ фізкультхвилинок. Танцювальні вправи. Повторити навички у виконанні «човникового» бігу. Розвиток фізичних якостей. Ігри або естафети.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Інтерактивний урок з використанням зошита з фізичної культури «Пригоди  Фізкультуркіна».

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Організуючі вправи. Ходьба та її різновиди. Біг та його різновиди. Вчити комплекс вправ фізкультпаузи. Повторити техніку  «човникового»  бігу. Повторити навички метання м’яча в ціль. Ігри та естафети.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Повторити організуючі вправи – шикування в шеренгу, колону, виконання команд в ігровій формі. Різновиди ходьби (профілактика плоскостопості). Різновиди бігу. Повторити комплекс вправ фізкультпаузи. Повторити навички у виконанні вправ з малим м’ячем. Вчити техніці метання м’яча в ціль. Ігри.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Інтерактивний урок з використанням зошита з фізичної культури «Пригоди  Фізкультуркіна».

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Організуючі вправи. Повторити різновиди ходьби та бігу. Закріпити навички у виконанні комплексу вправ фізкультпаузи. Вчити стрибкам на двох ногах з просуванням вперед, назад. Школа м’яча. Повторити навички у метанні малого м’яча в ціль або розвиток фізичних  якостей. Ігри.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Організуючі вправи. Вчити вправам комплексу фізкультхвилинок, використовуючи логоаеробіку, звіроаеробіку або танцювальну аеробіку. Повторити стрибки на двох ногах з просуванням вперед, назад. Повторити вправи з малим м’ячем. Ігри або естафети.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Інтерактивний урок з використанням зошита з фізичної культури «Пригоди  Фізкультуркіна».

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Організуючі вправи. Закріпити навички у виконанні фізкультхвилинки. Повторити навички у виконанні «човникового» бігу. Повторити вивчені різновиди вправ зі скакалкою або м’ячем. Ігри, естафети.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Організуючі вправи. Ходьба, біг та їх різновиди. Повторити вправи фізкультхвилинок. Вчити техніці бігу на короткі дистанції з високого старту. Ознайомити учнів з технікою виконання стрибків у довжину з місця. Ігри та естафети.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Інтерактивний урок з використанням зошита з фізичної культури «Пригоди  Фізкультуркіна».

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Організуючі вправи. Ходьба. Біг. Повторити Фізкультпаузи для формування постави. Повторити техніку бігу на короткі дистанції, біг з різних вихідних положень (до 10 м). Вчити техніці стрибка у довжину з місця. Ігри або естафети.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Організуючі вправи. Різновиди ходьби, бігу. Повторити комплекс вправ фізкультпаузи, вправи для формування постави. Повторити біг до 20м з високого старту. Біг з різних вихідних положень (до 10м). Повторити техніку стрибка у довжину з місця. Повторити навички у виконанні чергування ходьби та бігу. Ігри або естафети.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Інтерактивний урок з використанням зошита з фізичної культури «Пригоди  Фізкультуркіна».

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Організуючі вправи. Різновиди ходьби, бігу. Вчити комплексу ЗРВ №4. Закріпити навички у виконанні бігу з різних вихідних положень. Повторити стрибки у довжину з місця. Закріпити навички у виконанні чергування ходьби та бігу. Ігри малої інтенсивності.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Організуючі вправи. Ходьба ( профілактика плоскостопості). Біг та його різновиди (контроль техніки). Повторити комплекс ЗРВ №4. Повторити техніку виконання «човникового» бігу. Біг у чергуванні з ходьбою. Ігри.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Інтерактивний урок з використанням зошита з фізичної культури «Пригоди  Фізкультуркіна».

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Виконання вивчених організуючих вправ в ігровій формі. Повторити вивчені види ходьби та бігу. Закріпити техніку виконання вправ комплексу ЗРВ. Вправи з м’ячем. Повторити метання м’яча в ціль. Біг до 300м – (техніка, дихання). Ігри малої або середньої інтенсивності.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Організуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Повторити ЗРВ імітаційні вправи у русі та на місці для усіх груп м’язів. Гладкий біг до 500м або смуга першкод. Ігри за бажанням учнів.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Інтерактивний урок з використанням зошита з фізичної культури «Пригоди  Фізкультуркіна».

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Виконання вивчених організуючих вправ в ігровій формі. Повторити вивчені види ходьби та бігу. Закріпити техніку виконання вправ комплексу ЗРВ. Вправи з м’ячем. Повторити метання м’яча в ціль. Біг до 300м – (техніка, дихання). Ігри малої або середньої інтенсивності.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Організуючі вправи. Ходьба ( профілактика плоскостопості). Біг та його різновиди (контроль техніки). Повторити комплекс ЗРВ №4. Повторити техніку виконання «човникового» бігу. Біг у чергуванні з ходьбою. Ігри.

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Інтерактивний урок з використанням зошита з фізичної культури «Пригоди  Фізкультуркіна».

 

 

 

Інструктаж з БЖД. Ходьба та її різновиди. Біг та їх різновиди. Повторення вивченого матеріалу. Ігри або естафети на вибір учнів. Підсумки за рік.

 

 

 

 

docx
Додано
12 березня 2020
Переглядів
1357
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку