Календарне планування з фізичної культури 3 клас ІІ семестр

Про матеріал
Фізична культура ІІ семестр № з/п Дата Зміст уроку Вправи для формування культури рухів з елементами гімнастики 48. 15.0 ІБЖ. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ з предметами. Перешикування. Положення тіла у просторі (сіди) нахил тулуба у сіді з різними положеннями ніг. Перехід із сіду на правому стегні у сід на лівому стегні. Елементи акробатика: перекид назад в упор стоячи на колінах, в упор присівши; перекиди вперед; «міст» з положення лежачи. Комплекс вправ для формування правильної постави. Дихальні вправи.
Перегляд файлу

Фізична культура

ІІ семестр

з/п

Дата

                                       Зміст уроку

Вправи для формування культури рухів з елементами гімнастики

48.

15.0

ІБЖ. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ з предметами. Перешикування. Положення тіла у просторі (сіди) нахил тулуба у сіді з різними положеннями ніг. Перехід із сіду на правому стегні у сід на лівому стегні. Елементи акробатика: перекид назад в упор стоячи на колінах, в упор присівши; перекиди вперед; «міст» з положення лежачи. Комплекс вправ для формування правильної постави. Дихальні вправи.

49.

16.01

ІБЖ. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ з предметами. Положення тіла у просторі (сіди).   Елементи акробатики: перекид назад в упор стоячи на колінах, в упор присівши; перекиди вперед; «міст» з положення лежачи.  Згинання і розгинання рук в упорі лежачи. Чергування ходьби та бігу.

50.

18.01

ІБЖ. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ з предметами. Положення тіла у просторі (сіди).   Елементи акробатики: перекид назад в упор стоячи на колінах, в упор присівши; перекиди вперед; «міст» з положення лежачи.  Згинання і розгинання рук в упорі лежачи. Вправи для формування правильної постави.

51.

22.01

ІБЖ. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Положення тіла у просторі (сіди). Елементи акробатики: перекид назад в упор стоячи на колінах, в упор присівши; перекиди вперед; «міст» з положення лежачи. Нахили тулуба з положення сидячи. Чергування ходьби та бігу.

52.

23.01

ІБЖ. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Положення тіла у просторі (упори) перехід із упору присівши в упор стоячи, із упору лежачи в упор лежачи боком і навпаки; упор на перекладині.  Елементи акробатики: перекид назад в упор стоячи на колінах, в упор присівши; перекиди вперед; «міст» з положення лежачи. Підтягування у висі лежачи. Рухлива гра на увагу.

53.

25.01

ІБЖ. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Положення тіла у просторі (упори). Елементи акробатики: перекид назад в упор стоячи на колінах, в упор присівши; перекиди вперед; «міст» з положення лежачи.  Підтягування у висі (хлопчики) і у висі лежачи. Вправи для формування правильної постави. 

54.

29.01

ІБЖ. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Положення тіла у просторі (упори). Елементи акробатики: перекид назад в упор стоячи на колінах, в упор присівши; перекиди вперед; «міст» з положення лежачи. Підтягування у висі (хлопчики) і у висі лежачи. Комплекс вправ для формування правильної постави.

55.

30.01

ІБЖ. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ з предметами. Положення тіла у просторі (упори).   Елементи акробатики: перекид назад в упор стоячи на колінах, в упор присівши; перекиди вперед; «міст» з положення лежачи. Згинання та розгинання рук в упорі лежачи. Чергування ходьби та бігу.

56.

01.02

ІБЖ. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Виси та упори: із упору на низькій перекладині, обертаючись вперед, перехід у вис присівши; із упору на низькій перекладині зіскок махом назад; підтягування у висі лежачи.  Елементи акробатики: перекид назад в упор стоячи на колінах, в упор присівши; перекиди вперед; «міст» з положення лежачи.  Ходьба з вправами для відновлення дихання.

57.

05.02

ІБЖ. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Положення тіла у просторі (виси та упори) із упору на низькій перекладині, обертаючись вперед, перехід у вис присівши; із упору на низькій перекладині зіскок махом назад; підтягування у висі лежачи.   Елементи акробатики: перекид назад в упор стоячи на колінах, в упор присівши; перекиди вперед; «міст» з положення лежачи.  Рухлива гра «Вгадай, чий голос?».

58.

06.02

ІБЖ. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс вправ ранкової гігієнічної гімнастики з предметами. Положення тіла у просторі (виси та упори) із упору на низькій перекладині, обертаючись вперед, перехід у вис присівши; із упору на низькій перекладині зіскок махом назад; підтягування у висі лежачи.  Акробатична комбінація: два перекиди вперед – «міст» - перекид назад – стійка на лопатках – перекид назад у напівшпагат.  Вправи для розвитку еластичності м’язів. 

59.

08.02

ІБЖ. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс вправ ранкової гігієнічної гімнастики з предметами. Положення тіла у просторі (виси та упори) із упору на низькій перекладині, обертаючись вперед, перехід у вис присівши; із упору на низькій перекладині зіскок махом назад; підтягування у висі лежачи. Акробатична комбінація: два перекиди вперед – «міст» - перекид назад – стійка на лопатках – перекид назад у напівшпагат  Вправи для профілактики плоскостопості.

60.

12.02

ІБЖ. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ Положення тіла у просторі (виси та упори) із упору на низькій перекладині, обертаючись вперед, перехід у вис присівши; із упору на низькій перекладині зіскок махом назад; підтягування у висі лежачи. Акробатична комбінація: два перекиди вперед – «міст» - перекид назад – стійка на лопатках – перекид назад у напівшпагат  Комплекс вправ для профілактики плоскостопості. Дихальні вправи.

61.

13.03

ІБЖ. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Положення тіла у просторі (виси та упори) із упору на низькій перекладині, обертаючись вперед, перехід у вис присівши; із упору на низькій перекладині зіскок махом назад; підтягування у висі лежачи. Акробатична комбінація: два перекиди вперед – «міст» - перекид назад – стійка на лопатках – перекид назад у напівшпагат  Чергування ходьби та бігу.

62.

15.02

ІБЖ. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ для фізкультурної паузи. Положення тіла у просторі (виси та упори) із упору на низькій перекладині, обертаючись вперед, перехід у вис присівши; із упору на низькій перекладині зіскок махом назад; підтягування у висі лежачи.  Акробатична комбінація: два перекиди вперед – «міст» - перекид назад – стійка на лопатках – перекид назад у напівшпагат Чергування ходьби та бігу. Дихальні вправи.

63.

19.02

ІБЖ. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс вправ ранкової гігієнічної гімнастики. «Міст» із положення лежачи. Положення тіла у просторі (виси та упори) із упору на низькій перекладині, обертаючись вперед, перехід у вис присівши; із упору на низькій перекладині зіскок махом назад; підтягування у висі лежачи. Акробатична комбінація: два перекиди вперед – «міст» - перекид назад – стійка на лопатках – перекид назад у напівшпагат  Вправи для формування правильної постави.

64.

20.02

ІБЖ. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Вправи для розвитку фізичних якостей: сили, гнучкості, спритності, швидкісно-силових якостей. Рухлива гра на увагу.

65.

22.02

ІБЖ. Урок – змагання з елементами гімнастики Вправи для розвитку еластичності м΄язів

Вправи для оволодіння навичками пересувань

66.

26.02

ІБЖ. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Приставний крок. Лазіння по гімнастичній лаві. Пересування із зупинками за зоровим і слуховим сигналами. Перелітання через перешкоди. Лазіння по канату. Вправи для розвитку еластичності м’язів. 

67.

27.02

ІБЖ. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Приставний крок. Лазіння по гімнастичній лаві. Човниковий біг 4х9 м. Перелітання через перешкоди. Лазіння по канату.  Вправи для профілактики плоскостопості.

68.

01.03

ІБЖ. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Човниковий біг 4х9 м Лазіння по гімнастичній стінці. Перелітання через перешкоди. Лазіння по канату.  Біг зі зміною швидкості та напрямку за звуковим сигналом. Дихальні вправи.

69.

05.03

ІБЖ. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Човниковий біг 4х9 м Танцювальні кроки  – «полька» на місці, бокові кроки, «припадання», притупування.. . Лазіння по канату.   Перелізання через перешкоду. Чергування ходьби та бігу. Рухлива гра «Білі ведмеді».

70.

06.03

ІБЖ. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ для ранкової гімнастики. Човниковий біг 4х9 м.  Танцювальні кроки  – «полька» на місці, бокові кроки, «припадання», притупування... . Лазіння по канату.   Перелізання через перешкоду. Вправи для профілактики плоскостопості.

71.

12.03

ІБЖ. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Човниковий біг 4х9 м Танцювальні кроки  – «полька» на місці, бокові кроки, «припадання», притупування. Підлізання під перешкодою.  Лазіння по канату.   Вправи для формування правильної постави.

72.

13.03

ІБЖ. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ для ранкової гімнастики Човниковий біг 4х9 м Танцювальні кроки  – «полька» на місці, бокові кроки, «припадання», притупування. Лазіння по канату. Вправи для формування правильної постави.

Вправи для опанування навичками оволодіння м’ячем

73.

15.03

ІБЖ. Основні правила загартування. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Вправи з великим м’ячем (елементи баскетболу: ведення м'яча. передача м’яча двома руками від груй на місці у ціль і ловіння його після відскоку від підлоги, передачаі ловіння м’яча в парах. Рухлива гра «Найкраща пара». Повільний біг. 

74.

19.03

ІБЖ. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Вправи з великим м’ячем (елементи баскетболу: ведення м'яча. передача м’яча двома руками від груй на місці у ціль і ловіння його після відскоку від підлоги, передачаі ловіння м’яча в парах. Рухлива гра «Найкраща пара». Повільний біг. 

75.

20.03

ІБЖ. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Вправи з великим м’ячем (елементи баскетболу: ведення м'яча. передача м’яча двома руками від груй на місці у ціль і ловіння його після відскоку від підлоги, передачаі ловіння м’яча в парах. Рухлива гра «Найкраща пара». Повільний біг. 

76.

22.03

ІБЖ. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Вправи з великим м’ячем (елементи баскетболу: ведення м'яча. передача м’яча двома руками від груй на місці у ціль і ловіння його після відскоку від підлоги, передачаі ловіння м’яча в парах. Рухлива гра «Найкраща пара». Повільний біг. 

77.

02.04

ІБЖ. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Вправи з великим м’ячем (елементи баскетболу: ведення м'яча. передача м’яча двома руками від груй на місці у ціль і ловіння його після відскоку від підлоги, передачаі ловіння м’яча в парах. Рухлива гра «Найкраща пара». Повільний біг. 

78.

03.04

ІБЖ. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Вправи з великим м’ячем (елементи футболу) ведення м’яча,  обведення стійок, вкидання м’яча в ноги партнеру з місця, жонглювання м’ячем, удари м'яча внутрішньою та середньою частиною підйому по нерухомому м'ячу у горизонтальну та вертикальну ціль.   Вправи для профілактики плоскостопості.

79.

05.04

ІБЖ. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Вправи з великим м’ячем (елементи футболу) ведення м’яча,  обведення стійок, вкидання м’яча в ноги партнеру з місця, жонглювання м’ячем, удари м'яча внутрішньою та середньою частиною підйому по нерухомому м'ячу у горизонтальну та вертикальну ціль.   Рухлива гра «Влучи в ціль!». Дихальні вправи.

80.

09.04

ІБЖ. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Вправи з великим м’ячем (елементи футболу) ведення м’яча,  обведення стійок, вкидання м’яча в ноги партнеру з місця, жонглювання м’ячем, удари м'яча внутрішньою та середньою частиною підйому по нерухомому м'ячу у горизонтальну та вертикальну ціль.   Вправи для профілактики плоскостопості.

81.

10.04

ІБЖ. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Вправи з великим м’ячем (елементи футболу) ведення м’яча,  обведення стійок, вкидання м’яча в ноги партнеру з місця, жонглювання м’ячем, удари м'яча внутрішньою та середньою частиною підйому по нерухомому м'ячу у горизонтальну та вертикальну ціль.   Рухлива гра «Влучи в ціль!». Дихальні вправи.

82.

12.04

ІБЖ. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Вправи з великим м’ячем (елементи футболу) ведення м’яча,  обведення стійок, вкидання м’яча в ноги партнеру з місця, жонглювання м’ячем, удари м'яча внутрішньою та середньою частиною підйому по нерухомому м'ячу у горизонтальну та вертикальну ціль.   Вправи для профілактики плоскостопості.

83.

16.04

ІБЖ. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Вправи з малим м’ячем. Підкидання м’яча під час ходьби почергово лівою і правою рукою. Кидки м’яча у стіну. Метання малого м’яча «із-за спини через плече» на дальність.  Рівномірний біг до 900 м. Ходьба з вправами для відновлення дихання.

84.

17.04

ІБЖ. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Вправи з малим м’ячем. Підкидання м’яча під час ходьби почергово лівою і правою рукою. Кидки м’яча у стіну. Метання малого мяча «із-за спини через плече»  на дальність. Рівномірний біг до 900 м.  Вправи для розвитку еластичності мязів.

85.

19.04

ІБЖ. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ з предметами. Метання малого мяча у вертикальну ціль.  Метання малого мяча «із-за спини через плече»  на дальність.  Рухлива гра «Мисливці і качки». Рівномірний біг до 900 м . Вправи для профілактики плоскостопості.

86.

23.04

ІБЖ. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Метання малого м’яча у горизонтальну ціль. Метання малого м’яча «із-за спини через плече»  на дальність.  Чергування ходьби і бігу до 1200 м Чергування ходьби і бігу.

87.

24.04

ІБЖ. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Метання малого м’яча у горизонтальну ціль.  Метання малого мяча «із-за спини через плече»  на дальність. Чергування ходьби і бігу до 1200 м. Вправи для розвитку еластичності мязів.

Стрибкові вправи

88.

26.04

ІБЖ. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Біг із різних вихідних положень. Стрибки в довжину з місця. Стрибки зі скакалкою. Стрибки у висоту з прямого розбігу.  Вправи для розвитку еластичності м’язів.

89.

30.04

ІБЖ. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Човниковий біг 4х9 м. Стрибки у висоту з прямого розбігу. Стрибки зі скакалкою. Вправи для профілактики плоскостопості.

90.

03.05

ІБЖ. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Човниковий біг 4х9 м Стрибки у висоту з прямого розбігу. Біг до 1200 м. Дихальні вправи.

91.

07.05

ІБЖ. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Біг з високого старту Стрибки в довжину з місця. Стрибки зі скакалкою. Стрибки у висоту з прямого розбігу.  Рухлива гра «Грай та не втрачай». Чергування ходьби та бігу.

92.

08.05

ІБЖ. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Човниковий біг 4х9 м. Стрибки у висоту з прямого розбігу. Стрибки зі скакалкою. Вправи для профілактики плоскостопості.

93.

10.05

ІБЖ. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Човниковий біг 4х9 м Стрибки у висоту з прямого розбігу. Біг до 1200 м. Дихальні вправи.

94.

14.05

ІБЖ. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Біг з високого старту Стрибки в довжину з місця. Стрибки зі скакалкою. Стрибки у висоту з прямого розбігу.  Рухлива гра «Грай та не втрачай». Чергування ходьби та бігу.

95.

15.05

Інструктаж БЖД. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Човниковий біг 4х9 м. Стрибки у висоту з прямого розбігу. Стрибки зі скакалкою. Вправи для профілактики плоскостопості.

96.

17.05

ІБЖ. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Човниковий біг 4х9 м Стрибки у висоту з прямого розбігу. Біг до 1200 м. Дихальні вправи.

97.

21.05

ІБЖ. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Біг з високого старту Стрибки в довжину з місця. Стрибки зі скакалкою. Стрибки у висоту з прямого розбігу.  Рухлива гра «Грай та не втрачай». Чергування ходьби та бігу.

98.

22.05

ІБЖ. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Стрибки в довжину з місця. Стрибки зі скакалкою. Стрибки у висоту з прямого розбігу. Ходьба з вправами для відновлення дихання.

99.

24.05

ІБЖ. Різновиди ходьби і бігу. Комплекс ЗРВ. Естафети з елементами легкої атлетики.

100

28.05

ІБЖ. Різновиди ходьби і бігу. Комплекс ЗРВ. Вправи для розвитку фізичних якостей: швидкості, витривалості, гнучкості, сили, спритності та швидкісно-силових якостей. Рухлива гра на увагу.

101

29.05

ІБЖ. Різновиди ходьби і бігу. Комплекс ЗРВ. Естафети з елементами спортивних ігор. Рухливі ігри за виром учнів. Підсумковий урок за рік.

 

 

 

 

 

 

doc
Додано
25 січня 2019
Переглядів
1701
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку