Календарне планування з хімії 9 клас 2 семестр

Про матеріал
Хімія 9 клас (Підручник: Н. М. Буринська, Л. П. Величко) Календарно-тематичне планування складено відповідно до навчальної про-грами з хімії «Навчальна програма для загальноосвітніх навчальних закладів з хімії для 7-9-х класів», затверджена наказом МОН від 07.06.2017 № 804 IІ семестр
Перегляд файлу

Хімія 9 клас

(Підручник: Н. М. Буринська, Л. П. Величко)

Календарно-тематичне планування складено відповідно до навчальної програми з хімії «Навчальна програма для загальноосвітніх навчальних закладів з хімії для 7-9-х класів», затверджена наказом МОН від 07.06.2017 № 804

IІ семестр

 

Дата

 проведення

Тема уроку

Примітки

Тема 3. ПОЧАТКОВІ ПОНЯТТЯ ПРО

ОРГАНІЧНІ СПОЛУКИ.

ВУГЛЕВОДНІ

31

08.01.2024

Особливості органічних сполук (порівняння з неорганічними). Елементи-органогени

 

32

11.01.2024

Метан як представник насичених вуглеводнів. Гомологія. Гомологи метану (перші десять), їхні молекулярні і структурні формули та назви, фізичні властивості. Реакція заміщення для метану

 

33

15.01.2024

Етен (етилен) і етин (ацетилен), як представники ненасичених вуглеводнів, їхні молекулярні і структурні формули, фізичні властивості. Реакція приєднання (галогенування, гідрування)

 

34

18.01.2024

Горіння вуглеводнів

 

35

22.01.2024

Обчислення об’ємних відношень газів за хімічними рівняннями

 

36

25.01.2024

Поняття про полімери на прикладі поліетилену. Застосування поліетилену

 

37

29.01.2024

Поширення вуглеводнів у природі. Природний газ, нафта, кам’яне вугілля – природні джерела вуглеводнів. Перегонка нафти. Вуглеводнева сировина й охорона довкілля. Застосування вуглеводнів

 

38

01.02.2024

Розв’язування задач і вправ

 

39

05.02.2024

Повторення і узагальнення з теми «Початкові поняття про органічні сполуки. Вуглеводні»

 

 

 

Тематична

 

 

 

ОКСИГЕНОВМІСНІ ОРГАНІЧНІ РЕЧОВИНИ

 

40

08.02.2024

Метанол, етанол, гліцерол: їхні молекулярні, структурні формули, фізичні властивості. Отруйність метанолу й етанолу, їх згубна дія на організм людини

 

41

12.02.2024

Горіння етанолу. Якісна реакція на гліцерол. Інструктаж з БЖД. Лабораторний дослід № 11. Взаємодія гліцеролу з купрум (ІІ) гідроксидом

 

42

15.02.2024

Етанова (оцтова) кислота, її молекулярна і структурна формули, фізичні властивості. Застосування етанової кислоти

 

43

19.02.2024

Хімічні властивості етанової кислоти: електролітична дисоціація, дія на індикатори, взаємодія з металами, лугами, солями

 

44

22.02.2024

Практична робота № 4. Властивості етанової кислоти. Інструктаж з БЖД.

 

45

26.02.2024

Вищі карбонові кислоти: стеаринова, пальмітинова, олеїнова. Мило, його склад, мийна дія

 

46

29.02.2024

Жири. Склад жирів, фізичні властивості. Природні й гідрогенізовані жири. Біологічна роль жирів

 

47

04.03.2024

Розв’язування задач і вправ.

 

48

07.03.2024

Повторення і узагальнення з теми «Початкові поняття про органічні речовини. Спирти. Карбонові кислоти. Жири»

 

 

 

Тематична

 

49

11.03.2024

Вуглеводи. Глюкоза. Молекулярна формула, поширення і утворення в природі. Якісна реакція на глюкозу. Застосування глюкози, її біологічна роль

 

50

14.03.2024

Інструктаж з БЖД. Лабораторний дослід № 12. Взаємодія глюкози з купрум (ІІ) гідроксидом

 

51

18.03.2024

Сахароза. Молекулярна формула, фізичні властивості. Поширення і утворення в природі. Застосування сахарози, її біологічна роль

 

52

21.03.2024

Крохмаль – природний полімер. Молекулярна формула, фізичні властивості, поширення і утворення в природі. Якісна реакція на крохмаль, застосування крохмалю, його біологічна роль

 

53

01.04.2024

Інструктаж з БЖД. Лабораторні досліди № 13-14. Відношення крохмалю до води. Взаємодія крохмалю з йодом

 

54

04.04.2024

Целюлоза – природний полімер. Молекулярна формула, фізичні властивості, поширення і утворення в природі. Застосування целюлози, її біологічна роль

 

55

08.04.2024

Поняття про амінокислоти. Білки як біологічні полімери. Денатурація білків. Біологічна роль білків

 

56

11.04.2024

Практична робота № 5. Виявлення органічних речовин у харчових продуктах. Інструктаж з БЖД

 

57

15.04.2024

Значення природних і синтетичних органічних сполук. Захист довкілля від стійких органічних забруднювачів

 

58

18.04.2024

Розв’язування розрахункових задач і вправ

 

59

22.04.2024

Повторення і узагальнення знань з теми «Початкові хімічні поняття про органічні речовини. Вуглеводи. Амінокислоти. Білки»

 

60

25.04.2024

Захист навчальних проєктів з теми «Початкові поняття про органічні сполуки»

 

 

 

Тематична

 

 

 

Тема 4. Узагальнення знань з хімії

 

61

29.04.2024

Багатоманітність речовин та хімічних реакцій. Взаємозв’язки між речовинами та їхні взаємоперетворення

 

62

02.05.2024

Місце хімії серед наук про природу, її значення для розуміння наукової картини світу

 

63

06.05.2024

Хімічна наука і виробництво в Україні

 

64

09.05.2024

Видатні вітчизняні вчені-творці хімічної науки

 

65

13.05.2024

Роль хімічної науки для забезпечення сталого розвитку людства

 

66

16.05.2024

Розв’язування розрахункових вправ і задач

 

67

20.05.2024

Розв’язування розрахункових вправ і задач

 

68

23.05.2024

Контрольна робота №2

 

69

27.05.2024

Захист навчальних проєктів

 

70

30.05.2024

Підсумковий урок курсу хімії 9 класу

 

Тематична

 

docx
Пов’язані теми
Хімія, 7 клас, Планування
Додано
27 лютого
Переглядів
558
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку